paki1983 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Witam wszystkich Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem RN2 i mam takie pytanko. Jak można wyłączyć irytujące szybkie autoodpowiedzi SMS w przypadku nieodebranego połączenia. Jest tam kilka tematow odpowiedzi do wyboru ale nie widziałem opcji wyłączenia tego ustrojstwa. Czy jest to wogule możliwe ?. Spotkałem sie z sytuacja gdzie sms zostal wyslany na wczesniej nieodebrany numer stacjonarny i zostaly mi naliczone dodatkowe koszty u operatora. Macie jakies pomysly, spostrzeżenia ? Pozdrawiam Edytowane 9 Marca 2016 przez paki1983
d3tr0 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Tak miałeś od początku ? Jaki rom masz wgrany ? chiński ?
paki1983 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Mialem tak od samego poczatku dodam, ze dzieje sie to losowo. Mój rom to: MIUI 7.0 (stabilna - multilanguage) 7.0.6.0.0 (LHMCNCI). Chciałbym zmienić na MIUI Polska ale wiąże się to z utratą gwarancji w moim przypadku bo pytalem sprzedawce : /
d3tr0 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 No i co ci powiedzieć, masz rasowy chiński ROM z dużą ilością chińskich reklam i innych spyware, to najgorsza wersja z jaką są same problemy na forum że coś nie działa. Jednym słowem podziwiać cię można za odwagę posiadania prywatnych danych na tym i za cierpliwość do wyskakujących reklam. Podaj nazwę tego komisu będzie reklama aby ich omijać szerokim łukiem. Z jednej strony nie mogą tego zakazać ale że to komis krzak to oni dyktują zasady. To w takim razie lepiej go im oddaj skoro nie możesz nic zrobić a masz problem z telefonem niech oddadzą pieniądze kupisz sobie gdzieś gdzie nie robią takich problemów.
paki1983 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Nie kupilem go w komisie tylko w http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Xiaomi-Redmi-Note-2-LTE-16GB-Octa-core-Dual-SIM-bez-sim-locka-%28czarny%29/mainproduct/view/20973-EU-BK?gclid=CJ251IuKt8sCFWF5cgodSWMLag aby zminimalizowac ewentualne ryzyko podróby. Przy zakupie patrzylem ze daja 24 miesieczną gwarancje a nie 12 mies. jak daja chinole. Nie przypuszczalem, ze upgrade z polskim wsparciem moze okazac sie problemem w uwzglednieniu gwarancji i bede ja mogl schowac co najwyzej w buty. Może i bym go oddał ale jest już za pożno bo mam go ok. 1,5 miecha ; /
Szami81 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Mam ten sam rom.Uwazam ze jest bardzo dobry wszystko dziala jak nalezy,zadne reklamy nie wyskakuja, praktycznie nigdzie nie znalazlem chinskiego znaczka(ustawiony jezyk polski).Z checia wgralbym miui polska by zobaczyc co tak sie zachwala tylko sie troche boje ze cos popsuje.Ale jakby ktos krok po kroku poprowadzil bylbym wdzieczny:)
d3tr0 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 10 godzin temu, paki1983 napisał: Nie kupilem go w komisie tylko w http://www.valuebasket.pl/pl_PL/Xiaomi-Redmi-Note-2-LTE-16GB-Octa-core-Dual-SIM-bez-sim-locka-%28czarny%29/mainproduct/view/20973-EU-BK?gclid=CJ251IuKt8sCFWF5cgodSWMLag aby zminimalizowac ewentualne ryzyko podróby. Przy zakupie patrzylem ze daja 24 miesieczną gwarancje a nie 12 mies. jak daja chinole. Nie przypuszczalem, ze upgrade z polskim wsparciem moze okazac sie problemem w uwzglednieniu gwarancji i bede ja mogl schowac co najwyzej w buty. Może i bym go oddał ale jest już za pożno bo mam go ok. 1,5 miecha ; / No to niezły przekręt, ciekawe czy w ogóle aktualizować możesz ten telefon do nowszej wersji. Bo od czasu twojego romu było już kilka nowszych miui 7 potem kilka miui 7.1 a wczoraj wydali nawet 7.2. Nie mówię o MIUI Polska ale o tym który masz teraz tylko nowsza wersja Stable czy to też powoduje utratę gwarancji. Bo jeśli tak to telefon bez wsparcia, masz siedzieć na 1 wersji od początku do końca bo inaczej gwarancji nie ma. Pewnie kiedy sprawdzasz aktualizacje to pokazuje ci że nie ma nowszej, zgadza się?
Szami81 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Blad pobierania. Sprobuj ponownie. pozniej. Dzis wezme sie za wgrywanie miui polska z tym ze nie wiem ktory sposob co i jak. Na poczatek sprobuje pobrac, zmienic nazwe na update.zip wgrac do pamieci telefonu i zainstalowac z pliku zip. Czuje jednak ze tak sie nie da.
paki1983 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) 21 godzin temu, Szami81 napisał: Mam ten sam rom.Uwazam ze jest bardzo dobry wszystko dziala jak nalezy,zadne reklamy nie wyskakuja, praktycznie nigdzie nie znalazlem chinskiego znaczka(ustawiony jezyk polski).Z checia wgralbym miui polska by zobaczyc co tak sie zachwala tylko sie troche boje ze cos popsuje.Ale jakby ktos krok po kroku poprowadzil bylbym wdzieczny:) Ogólnie też tak uważam. Ten ROM poza tym że nie ma opcji upgrade nie jest taki zły chodzi stabilnie tylko te niedociągnięcia. Narazie się wstrzymam z modyfikacjami chyba, ze zacznie się kaszanić na dobre to wtedy tak Edytowane 11 Marca 2016 przez paki1983 błąd ortograficzny
miroz81 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Przestrzegam. Miałem taki chiński rom z mnóstwem zbędnych aplikacji. Też na początku nie chciałem zmieniać ale. Jakiś miesiąc telefon działał niby dobrze, potem zaczęły pojawiać się reklamy, następnie same instalowały się jakieś dziwne przyspieszacze androida i inne cleanery. Wkurzyłem się dopiero gdy zaczął wyskakiwac mi monit o wpisanie hasła google w celu realizacji mikropłatniści. Pomijam już inne drobne problemy które nasilały się z czasem. W końcu zainstalowałem Miui Polska i kłopoty się skończyły. Dodam tylko, że w międzyczasie google zablokował kilka nieautoryzowanych prób logowania na moją pocztę z dziwnych lokalizacji (głównie Indie). Może to przypadek, ale nie sądzę. Swoją drogą jeśli sklep wprowadza aż takie obostrzenia co do gwarancji to idę o zakład, że w razie awarii będzie wyszukiwać powody do nie uznania gwarancji. Gra nie warta świeczki. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 To jakaś autorska chińska przeróbka romu xiaomi.eu Stable, tylko że on ma oznaczenie 7.0.6.0 już bez kolejnego .0 na końcu. Wersja możliwe że z października 2015r. Również spolszczona Stable 7.1.3.0 jest już ze stycznia 2016. Trochę poprawek doszło od tego czasu. Nigdzie tego twojego 7.0.6.0.0 nie można namierzyć by go pobrać bo mógłbyś sobie wgrać w razie np. konieczności serwisu.
Szami81 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Czyli co? Pierwszym krokiem powinno byc wgranie twrp? Fastboot i adb tools? Jak bede mial twrp moge smialo instalowac miui polska z pliku zip?
djdanto Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Tak. TWRP otworzy przed tobą nowe możliwości więc instaluj śmiało. Wysłane z mojego SM-T810 przy użyciu Tapatalka
Szami81 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Duze ryzyko jest przy wgrywaniu twrp ze tel ucegle?
d3tr0 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Raczej nie. Jak zastosujesz sie i przeczytasz instalacje 2015 zerowe, w razie co jeszcze miflash jest gdyby coś. Będziesz musiał pewnie wgrać chińskiego dev by zdobyć roota, zainstalować flashify i dograć twrp, wszystko masz opisane co i jak. Twrp od razu przez adbtools chyba nie będzie chciało gadać z tobą i tak tego nie zainstalujesz. Trzeba flashify.
Szami81 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Twrp udalo sie wgrac przez adbtools, Pozniej bledem bylo zrobienie full wipe bo skasowalo mi soft ktory chcialem wgrac.Telefon sie nie wlaczal bo wczesniej cos zle zrobilem w Mi flash i myslalem ze to juz koniec.Na szczescie po podlaczeniu telefonu do komputera pojawil sie jakis dysk hermes.Tam wgralem ponownie miui polska a pozniej to juz z gorki.Z tego co widze w porownaniu do poprzedniej wersji dziala pilot.Tam nie dalo sie dodac zadnego urzadzenia bo lista byla pusta.Jeszcze musze sprawdzic licznik danych bo tam rowniez blednie liczylo ...Ogolnie odetchnalem z ulga bo myslalem ze mi flash mi tel uwalil na dobre Do paki 1983 jesli bedziesz potrzebowal pomocy za reke poprowadze.Mysle ze majacc ten sam soft musisz zrobic dokladnie to co ja.Happpy
d3tr0 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 No gratulacje, ktoś kto nie boi się kombinowac a z rn2 czasem to konieczne. Metod jest kilka i trzeba sprawdzać co zadziała bo czasem to co zalecane jest na około. Ja np od razu miflash robię nie bawie się z innymi bo to najszybsze.
paki1983 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 A jaką najlepiej polską wersje ROM na dzień dzisiejszy jest wybrać waszym zdaniem ?
d3tr0 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Stable z xiaomi.eu są dobre mają spolszczenie z Romów miui polska, chyba że chcesz prawdziwe miui polska tylko bierz pod uwagę że to są wersje rozwojowe, nie stabilne. 7.1.3.0 albo 5.12.10.
Rekomendowane odpowiedzi