s4kron Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam, czy serwis MiCenter współpracuje z jakimś sklepem dla którego wykonuje naprawy gwarancyjne??
s4kron Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 Czyli jeżeli kupię w tym sklepie telefon to w przypadku naprawy gwarancyjnej kontaktuję się ze sprzedawcą czy z MiCenter??
Nezumi Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Kupując w IBG, kontaktujesz się ze sklepem, a oni decydują czy u nich, czy w MiCenter.
bartaspoz Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 A jak ma się odblokowanie bootloadera do gwrancji w RM3PRO z ibuygou? Właśnie zamówiłem 2 szt. I co wg was może oznaczać ten dopisek przy RN3PRO? Warning: Please do not update the operating system automatically, or you are responsible for any risk.
Nezumi Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 11 godzin temu, bartaspoz napisał: A jak ma się odblokowanie bootloadera do gwrancji w RM3PRO z ibuygou? Właśnie zamówiłem 2 szt. I co wg was może oznaczać ten dopisek przy RN3PRO? Warning: Please do not update the operating system automatically, or you are responsible for any risk. żeby nie aktualizować telefonu z OTA (automatycznie). Odblokowanie BL nie wpływa na gwarancję w IBG.
schreder Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Dnia 20.03.2016 o 08:42, Nezumi napisał: żeby nie aktualizować telefonu z OTA (automatycznie). Odblokowanie BL nie wpływa na gwarancję w IBG. Pytałem ich kiedyś na fejsie to mówili co innego odnośnie gwarancji i bootloadera :/
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 9 minut temu, schreder napisał: Pytałem ich kiedyś na fejsie to mówili co innego odnośnie gwarancji i bootloadera :/ Acid (czyli osoba, która te telefony z gwarancji IBG naprawia), sam pisał, że nie wpływa.
Rekomendowane odpowiedzi