defqon1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałem xiaomi mi4. Chciałem zaktualizować mój system do wersji miui polska lecz ani przez updatera się nie da ani przez recovery w obydwóch przypadkach wyskakuje przy 99% update failed. Postanowiłem więc zrobić aktualizację przez miflash link do poradnika : stosowałem się do metody drugiej pobrałem plik Xiaomi Mi 4 CDMA/WCDMA/LTE Latest Global Developer Version Fastboot File Download rozpakowałem go 7zipem na dysk C, zainstalowałem miflasha, podłączyłem telefon w trybie fastboot do komputera, w programie miflash wcisnąłem refresh potem browse wskazałem plik images, potem advanced wskazałem flash_all_except_data_storage.bat i po naciśnięciu flash wyskakuje po kilku sekundach nieokreślony błąd partition table doesnt exist. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi nie mogę uruchomić w ogóle telefonu mogę wejść tylko do trybu fastboot bądź recovery.
fredek Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 43 minuty temu, defqon1 napisał: Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałem xiaomi mi4. Chciałem zaktualizować mój system do wersji miui polska lecz ani przez updatera się nie da ani przez recovery w obydwóch przypadkach wyskakuje przy 99% update failed. Podaj nazwę pliku, który wgrywałeś na początku, jak miałeś to update failed.
defqon1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) MIUIPolska_cancro_5.12.17_v7-4.4.zip tak się nazywała ta wersja Jest postęp udało mi się przez Mi pc suite wgrać wersję angielską. Nadal nie można przez recovery wgrać wersji 6.1.28 v7 5.1.1 może jest jakiś sposób przez mi pc suite ? Edytowane 8 Lutego 2016 przez defqon1
fredek Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 OK, to spróbuj wgrać przez MiFlash ten plik http://bigota.d.miui.com/6.1.15/cancro_images_6.1.15_20160107.0000.12_6.0_cn_c66ce66a5d.tgz Zakładam, że telefon masz naładowany przynajmniej na 50%. Daj znać jak poszło.
defqon1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 niestety znów wyskakuje w miflash partition table doesnt exist
preston2009 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zerknij czy to ci pomoże: http://en.miui.com/thread-217420-1-1.html
fredek Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Już mu telefon działa, instaluje Miui Polska, pogadaliśmy na PM. 1
defqon1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Chciałem serdecznie podziękować użytkownikowi fredek za pomoc. Telefon już działa, aktualnie jestem w trakcie instalacji Miui Polska. W miflash należało w opcjach advanced dać flash_all.bat zamiast flash_all_except_data_storage.bat . Ponadto pobrałem za wskazaniem fredka wersję cancro_images_6.1.15. Aktualizacja Miui Polska powiodła się pomyślnie. Dziękuje jeszcze raz użytkownikowi fredek, temat do zamknięcia. Edytowane 8 Lutego 2016 przez defqon1
Rekomendowane odpowiedzi