Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałem xiaomi mi4. Chciałem zaktualizować mój system do wersji miui polska lecz ani przez updatera się nie da ani przez recovery w obydwóch przypadkach wyskakuje przy 99% update failed. Postanowiłem więc zrobić aktualizację przez miflash link do poradnika : 

stosowałem się do metody drugiej pobrałem plik  Xiaomi Mi 4 CDMA/WCDMA/LTE Latest Global Developer Version Fastboot File Download  rozpakowałem go 7zipem na dysk C, zainstalowałem miflasha, podłączyłem telefon w trybie fastboot do komputera,  w programie miflash wcisnąłem refresh potem browse wskazałem plik  images, potem advanced wskazałem   flash_all_except_data_storage.bat  i po naciśnięciu flash wyskakuje po kilku sekundach nieokreślony błąd partition table doesnt exist. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi nie mogę uruchomić w ogóle telefonu mogę wejść tylko do trybu fastboot bądź recovery.

Opublikowano
43 minuty temu, defqon1 napisał:

Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałem xiaomi mi4. Chciałem zaktualizować mój system do wersji miui polska lecz ani przez updatera się nie da ani przez recovery w obydwóch przypadkach wyskakuje przy 99% update failed.

Podaj nazwę pliku, który wgrywałeś na początku, jak miałeś to update failed.

Opublikowano (edytowane)

Chciałem serdecznie podziękować użytkownikowi fredek za pomoc. Telefon już działa, aktualnie jestem w trakcie instalacji Miui Polska. W miflash należało w opcjach advanced dać  flash_all.bat zamiast   flash_all_except_data_storage.bat . Ponadto pobrałem za wskazaniem fredka wersję cancro_images_6.1.15. Aktualizacja Miui Polska powiodła się pomyślnie. Dziękuje jeszcze raz użytkownikowi fredek, temat do zamknięcia.

Edytowane przez defqon1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...