Mexx Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Tak jak w temacie. Posiadam już MIUI Polska no i mam taki mały problem techniczny z MIPcSuite. Po podłączeniu telefonu nie synchronizuje się z oprogramowaniem. Pasek postępu staje na 30% wyskakuje komunikat o odłączeniu lub zresetowaniu urządzenia ale to nic nie pomaga...
mrosi Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 16 godzin temu, Mexx napisał: Tak jak w temacie. Posiadam już MIUI Polska no i mam taki mały problem techniczny z MIPcSuite. Po podłączeniu telefonu nie synchronizuje się z oprogramowaniem. Pasek postępu staje na 30% wyskakuje komunikat o odłączeniu lub zresetowaniu urządzenia ale to nic nie pomaga... MiPC Suiite ma problemy z komunikacją z najświeższymi modelami telefonów, wiec musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do aktualizacji oprogramowania.
Mexx Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Rozumiem☺Dzięki za info Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
makovic Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Notabene ładne nieporozumienie z MiPcSuite. Odkąd mam Mi4c to nie działa a na dodatek firma nie kwapi się z aktualizacją. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
przemek89k Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) A przy okazji jak często są robione aktualizacje do Mi4c? Edytowane 7 Lutego 2016 przez przemek89k
makovic Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Ale czego aktualizacje? ROMu? Teoretycznie co tydzień ale to nie zawsze dobre rozwiązanie. Aktualizacja MiPcSuite to jakaś porażka. Jak napisałem bardzo rzadko. Z tym że ten program to taki ficzer. Nie jest zupełnie potrzebny. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Mam identyczny problem Redmi3 (oryginalny najnowszy chiński rom), też się zatrzymuje na 30% każe zrobić reboot telefonu i podłączyć ponownie, ale to nic nie daje! Tak samo mam z Redmi2 Prime z najnowszym MiuiPolska co by znaczyło że problem jest też ze starszymi telefonami z najnowszym softem! Podobno chińska wersja Mipcsuite wykrywa te telefony co znowu znaczyło by że problem leży po stronie angielskiej wersji Mipcsuite i nic nie da się z tym zrobić! Trzeba czekać na nowszą wersję (obecna jest jakoś z początku 2015roku, nie było wtedy ani Redmi2 Prime, ani Redmi3).
mrosi Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 18 godzin temu, FromWP napisał: Mam identyczny problem Redmi3 (oryginalny najnowszy chiński rom), też się zatrzymuje na 30% każe zrobić reboot telefonu i podłączyć ponownie, ale to nic nie daje! Tak samo mam z Redmi2 Prime z najnowszym MiuiPolska co by znaczyło że problem jest też ze starszymi telefonami z najnowszym softem! Podobno chińska wersja Mipcsuite wykrywa te telefony co znowu znaczyło by że problem leży po stronie angielskiej wersji Mipcsuite i nic nie da się z tym zrobić! Trzeba czekać na nowszą wersję (obecna jest jakoś z początku 2015roku, nie było wtedy ani Redmi2 Prime, ani Redmi3). ... albo wykorzystać do flashowania MiFlash. Jest "lżejszy" i sprawniejszy od Mi PC Suite w moim odczuciu.
FromWP Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Możliwe, ale to służy nie tylko do flashowania. Chińska wersja Mipcsuite jest z początku 2016 roku i z nią telefony łączą się bez problemu, tylko te krzaczki!
FromWP Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Właśnie się pojawiła nowa anglojęzyczna wersja i przynajmniej z Redmi3 z oryginalnym romem działa! http://en.miui.com/thread-240582-1-1.html
GeoRedfox Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: Właśnie się pojawiła nowa anglojęzyczna wersja i przynajmniej z Redmi3 z oryginalnym romem działa! http://en.miui.com/thread-240582-1-1.html Na najnowszym MIUIPolska niby działa ale brak dostępu do danych gdyż "The version of MIUI you're using is too old"
FromWP Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Zrestartuj komputer, u mnie pomogło i działa wszystko oprócz backupu
Rekomendowane odpowiedzi