Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Posiadam już MIUI Polska :) no i mam taki mały problem techniczny z MIPcSuite. Po podłączeniu telefonu nie synchronizuje się z oprogramowaniem. Pasek postępu staje na 30% wyskakuje komunikat o odłączeniu lub zresetowaniu urządzenia ale to nic nie pomaga...

Opublikowano
16 godzin temu, Mexx napisał:

Tak jak w temacie. Posiadam już MIUI Polska :) no i mam taki mały problem techniczny z MIPcSuite. Po podłączeniu telefonu nie synchronizuje się z oprogramowaniem. Pasek postępu staje na 30% wyskakuje komunikat o odłączeniu lub zresetowaniu urządzenia ale to nic nie pomaga...

MiPC Suiite ma problemy z komunikacją z najświeższymi modelami telefonów, wiec musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do aktualizacji oprogramowania.

Opublikowano

Notabene ładne nieporozumienie z MiPcSuite. Odkąd mam Mi4c to nie działa a na dodatek firma nie kwapi się z aktualizacją.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale czego aktualizacje? ROMu? Teoretycznie co tydzień ale to nie zawsze dobre rozwiązanie. Aktualizacja MiPcSuite to jakaś porażka. Jak napisałem bardzo rzadko. Z tym że ten program to taki ficzer. Nie jest zupełnie potrzebny.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam identyczny problem Redmi3 (oryginalny najnowszy chiński rom), też się zatrzymuje na 30%  każe zrobić reboot telefonu i podłączyć ponownie, ale to nic nie daje! Tak samo mam z Redmi2 Prime z najnowszym MiuiPolska co by znaczyło że problem jest też ze starszymi telefonami z najnowszym softem! Podobno chińska wersja Mipcsuite wykrywa te telefony co znowu znaczyło by że problem leży po stronie angielskiej wersji Mipcsuite i nic nie da się z tym zrobić! Trzeba czekać na nowszą wersję (obecna jest jakoś z początku 2015roku, nie było wtedy ani Redmi2 Prime, ani Redmi3).

Opublikowano
18 godzin temu, FromWP napisał:

Mam identyczny problem Redmi3 (oryginalny najnowszy chiński rom), też się zatrzymuje na 30%  każe zrobić reboot telefonu i podłączyć ponownie, ale to nic nie daje! Tak samo mam z Redmi2 Prime z najnowszym MiuiPolska co by znaczyło że problem jest też ze starszymi telefonami z najnowszym softem! Podobno chińska wersja Mipcsuite wykrywa te telefony co znowu znaczyło by że problem leży po stronie angielskiej wersji Mipcsuite i nic nie da się z tym zrobić! Trzeba czekać na nowszą wersję (obecna jest jakoś z początku 2015roku, nie było wtedy ani Redmi2 Prime, ani Redmi3).

... albo wykorzystać do flashowania MiFlash. Jest "lżejszy" i sprawniejszy od Mi PC Suite w moim odczuciu.

Opublikowano

Możliwe, ale to służy nie tylko do flashowania. Chińska wersja Mipcsuite jest z początku 2016 roku i z nią telefony łączą się bez problemu, tylko te krzaczki!

• 3 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...