Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jest u Was z jakością zdjeć z przedniej kamery? U mnie selfie wychodzi dość nieostro, jakby takie rozmydlone trochę. Takie aparat po prostu robi czy może to moja przypadłość? Czytam, że wpływ na jakość zdjeć ma też soft, który co jakiś czas aktualizujemy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Z mojego wychodzi coś takiego, wg mnie nie są ostre ale może nie mam racji albo tak ma być

8b6b09278cf0cf31cd8048c829995943.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Może ktoś dla porównania wrzucić jakieś przykładowe zdjęcia z przedniej kamery ze swojego rn2 ?

Opublikowano

Wiem, ale chodzi mi szczególnie o ostrość, wg mnie nie ostrzy dobrze ale może już tak ma ten model telefonu. Dlatego pytam Was jak jest i chciałbym zobaczyć coś dla porównania. Jutro wrzucę coś w świetle dziennym.

Opublikowano
11 minut temu, sanczo napisał:

Wiem, ale chodzi mi szczególnie o ostrość, wg mnie nie ostrzy dobrze ale może już tak ma ten model telefonu. Dlatego pytam Was jak jest i chciałbym zobaczyć coś dla porównania. Jutro wrzucę coś w świetle dziennym.

Kolega @d3tr0 ma rację, na ostrzenie oświetlenie ma również wpływ. W ciemności czy półmroku trudno jest zrobić dobre zdjęcie nawet lustrzałką. Jeśli jednak w dobrym świetle dziennym też ci nie bardzo łapie, to ewidentnie coś jest nie tak.

Opublikowano
2fbeb2468f97ed39c84ceab5b8a1548c.jpgde0ab98c570ce99e651afa14d3187bb5.jpg

Waxy, to z przedniej kamery? Bo to są zdjęcia ostre.

Mi robi tak, czyli chyba jest coś nie tak 18e5510e96afb856b7de6ae986d7cabd.jpg

Opublikowano

Przednia kamera jest słaba ale nie ma tragedii, czasem nawet robi lepsze zdjęcia od tylnego aparatu :) Nie żartuje mówię serio, ostatnio robiłem sesje to z tylnego przeważnie wychodzą nie ostre, mimo pukania w ekran ustawia ostrość a zdjęcia i tak wychodzą do niczego rozmyte i nie ostre. Raz na kilka uda się coś pstryknąć w miarę ale bardzo trudno tego dokonać nawet w dobrych warunkach ośwetlenia. Pewnie wina romu bo na innych nie miałem z tym problemów, ale selfie na każdym wychodzą dobre.

Opublikowano

No ale to raczej nie soft tylko kamera u mnie, zdjęcia sa nie ostre, napisy nieczytelne. Z tylniej wychodzą wyostrzone. Ma ktoś podobny problem? :)

Opublikowano

2fbeb2468f97ed39c84ceab5b8a1548c.jpgde0ab98c570ce99e651afa14d3187bb5.jpg

/p>

Zdjęcia robiłem przednią kamerą. Tylko i wyłącznie.

Opublikowano

Jeśli to przednia kamera to moja ma zważoną ostrość. Można coś z tym zrobić?

Opublikowano

Jeśli to przednia kamera to moja ma zważoną ostrość. Można coś z tym zrobić?

Przednia.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Jaki macie ROM?

6.1.21

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano
12 godzin temu, sanczo napisał:

Waxy, to z przedniej kamery? Bo to są zdjęcia ostre.

Mi robi tak, czyli chyba jest coś nie tak 18e5510e96afb856b7de6ae986d7cabd.jpg

Moim zdaniem ostrość Ci złapało na drugi plan.

Opublikowano (edytowane)

możliwe, nie oczekuje super jakości, ale mam wątpliwości co do sporego braku ostrości akurat w moim telefonie. To może nie być wina softu bo u innych użytkowników widzę lepszą jakość. Wrzucę jeszcze do oceny zdjęcia tekstów zrobione w dzień.

Edytowane przez sanczo
Opublikowano (edytowane)

no ostrość z przedniej kamery bo porównuje do zdjęć już tu tu wrzuconych, jak widać tekst jest u mnie zupełnie nieczytelny. Chyba że tak ma być to ok, za te pieniądze to ten telefon mnie zachwycił :) 

Edytowane przez sanczo
Opublikowano
przykładowy tekst ze sportowej strony Wyborczej, to chyba powinno wyglądać dalej?

IMG_20160204_180223.thumb.jpg.4b2241ee9fa8418d2b9f9b97a5d1d72e.jpg

To strasznie wygląda :o

U mnie jest coś takiego (dodatkowo przy słabym świetle)

2a1d0f00103ed469aa481bb772f48dfd.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sanczo napisał:

Twoje wygląda dużo lepiej, ciekawe od czego to zależy?

Może Xiaomi, które się chwali super aparatem nie potrafi zrobić dobrej kamery (w sensie aplikacji)? Ta z tyłu ma niby FEJZ DETEKSZON, no jakoś na MIUI tego nie odczułem, tego 0.1s focusa :D

Edytowane przez galakty
Opublikowano

ja jestem za prosty człowiek żeby to zrobić :) Myślisz że to problem softu a nie aparatu?

poza tym nakładka jest bardzo fajna :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...