Skocz do zawartości

Komputer nie widzi telefonu po USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem że komputer nie widzi telefonu po podłączeniu kablem USB. Kiedyś przed przypadek przełączyłem połączenie na MTP. Większość telefonów z androidem ma tą opcje w ustawienia -> komunikacja lub ustawienia -> łączność. W MIUI nigdzie nie mogę znajść menu w którym to przełączę na pamięć masową. Ktoś pomoże? 

Opublikowano

Hmm a to dziwne. A czy wiesz może jakie modyfikacje trzeba wykonać aby przywrócić rozpoznawanie telefonu jako pamięć masową? I czy jestem w stanie to zrobić bez dostępu do roota? Kilka razy omijałem roota korzystając z ADB.. Nie chciałbym przywracać telefonu do ustawień fabrycznych bo ponowna konfiguracja to kilka godzin mojego czasu :/

Opublikowano
10 godzin temu, MadMessier napisał:

Witam, mam taki problem że komputer nie widzi telefonu po podłączeniu kablem USB. Kiedyś przed przypadek przełączyłem połączenie na MTP. Większość telefonów z androidem ma tą opcje w ustawienia -> komunikacja lub ustawienia -> łączność. W MIUI nigdzie nie mogę znajść menu w którym to przełączę na pamięć masową. Ktoś pomoże? 

Podłącz telefon do komputera i sprawdź  na pasku powiadomień.

Opublikowano

Taka opcja była przed przyłączeniem na mtp. Teraz to powiadomienie znikło :/

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Miałem tak ostatnio na Redmi 1. Zawsze był dostęp do tej opcji a raptem żadnej reakcji podczas podłaczenia do kompa.

Szukałem w telefonie bez skutku. Aż znalazłem w google żeby zainstalować apkę ze sklepu 'MIUI USB Settings'

Pomogło natychmiast.

Edytowane przez Xymox4AD
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...