Gość Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam, mam taki problem że komputer nie widzi telefonu po podłączeniu kablem USB. Kiedyś przed przypadek przełączyłem połączenie na MTP. Większość telefonów z androidem ma tą opcje w ustawienia -> komunikacja lub ustawienia -> łączność. W MIUI nigdzie nie mogę znajść menu w którym to przełączę na pamięć masową. Ktoś pomoże?
kacperski1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Z tego co wiem to bez modyfikacji w plikach systemowych trybu pamięci masowej się, niestety, włączyć nie da.
Gość Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Hmm a to dziwne. A czy wiesz może jakie modyfikacje trzeba wykonać aby przywrócić rozpoznawanie telefonu jako pamięć masową? I czy jestem w stanie to zrobić bez dostępu do roota? Kilka razy omijałem roota korzystając z ADB.. Nie chciałbym przywracać telefonu do ustawień fabrycznych bo ponowna konfiguracja to kilka godzin mojego czasu :/
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 10 godzin temu, MadMessier napisał: Witam, mam taki problem że komputer nie widzi telefonu po podłączeniu kablem USB. Kiedyś przed przypadek przełączyłem połączenie na MTP. Większość telefonów z androidem ma tą opcje w ustawienia -> komunikacja lub ustawienia -> łączność. W MIUI nigdzie nie mogę znajść menu w którym to przełączę na pamięć masową. Ktoś pomoże? Podłącz telefon do komputera i sprawdź na pasku powiadomień.
Gość Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Taka opcja była przed przyłączeniem na mtp. Teraz to powiadomienie znikło :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Xymox4AD Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Miałem tak ostatnio na Redmi 1. Zawsze był dostęp do tej opcji a raptem żadnej reakcji podczas podłaczenia do kompa. Szukałem w telefonie bez skutku. Aż znalazłem w google żeby zainstalować apkę ze sklepu 'MIUI USB Settings' Pomogło natychmiast. Edytowane 3 Lutego 2016 przez Xymox4AD
ZduneX25 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi