Brendol Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Przejdę od razu do rzeczy. Niedawno zauważyłem że czasami gdy podpinam telefon, po prostu się nie ładuje. Doszło do tego, że w końcu czasem musiałem ruszać kablem minutę żeby zaczął się ładować, a później go nie ruszać. Spróbowałem z moim kablem i kolegi ładowarką, poszło (prawdopodobnie akurat się fartownie ustawił....) więc uznałem że to ładowarka. Do tej pory używałem tej którą dostałem od Goldwaya, czyli z przejściówką. Kupiłem nową, tak jak parę osób na tym forum polecało, z IKEI (Koppla). Podpinam dzisiaj pierwszy raz. Oczywiście wciąż muszę ustawiać telefon. Zdałem sobie sprawę że to wejście/kabel. Tylko właśnie, co? No ale dobra, idziemy dalej, podpiąłem, zaczęło się ładować, doszło do 60%, odłączyłem na chwilę, później znowu próbuje podłączyć. Teraz NAJLEPSZE. Ruszam końcówką przy telefonie, robię to po ciemku, i czuje że ta końcówka kabla micro USB się robi gorąca. Wręcz parząca. Puszczam od razu kabel, odłączam ładowarkę, zaświecam światło, a tu coś takiego <zdjęcie w załączniku, na początku nie było przerwane, później sam to zrobiłem, ale tak ogólnie to było tak jak na zdjęciu, w sensie było widać kable>. Aktualnie nie mogę spróbować innego kabla USB bo nie mam. Jak myślicie, wina wejścia czy kabla? Jeśli kabla, to podajcie jakiś konkretny model który będzie działał z tą ładowarką. Jeśli wina wejścia, to powiedzcie co mogę zrobić w tym wypadku. Z góry dzięki.
ddr Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sam sobie odpowiedziałeś... Dowolny kabel micro usb. Możesz rozejrzeć się za markowymi jak chcesz mieć lepszej jakości. Osobiście polecam kodaka, np. ten http://allegro.pl/kabel-usb-micro-do-telefonow-kodak-z-filtrami-i5946228279.html
Brendol Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) 43 minuty temu, ddr napisał: Sam sobie odpowiedziałeś... Dowolny kabel micro usb. Możesz rozejrzeć się za markowymi jak chcesz mieć lepszej jakości. Osobiście polecam kodaka, np. ten http://allegro.pl/kabel-usb-micro-do-telefonow-kodak-z-filtrami-i5946228279.html No nie do końca bo może to też być wina wejścia w telefonie. Ale skoro tak mówisz to kupię kabel. Tylko nie lepiej jakiś lepszy od Nillkina czy coś? Jak wytrzyma mi sporo czasu i nie będzie się psuł to i 30zł mogę wydać. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Brendol
galakty Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 6 minut temu, Brendol napisał: No nie do końca bo może to też być wina wejścia w telefonie. Ale skoro tak mówisz to kupię kabel. Tylko nie lepiej jakiś lepszy od Nillkina czy coś? Jak wytrzyma mi sporo czasu i nie będzie się psuł to i 30zł mogę wydać. Serio? Uszkodziło Ci kabel, zrobił się gorący, urwały się przewody, to chyba nie wina gniazda w telefonie? Jak sztywno końcówka siedzi i nie ma luzów, to telefon nie ma nic do tego. To tylko kabelek, 30zł to całą ładowarkę z przewodem dostaniesz, szkoda pieniędzy.
ddr Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kable kodaka są bardzo dobre. Wytrzymałe, puszczają duże prądy i jeszcze masz filtr przy końcówce. Cena jest tak śmieszna, że możesz kupić ich ze trzy, a i tak pierwszy pewnie starczy Ci na lata.
Brendol Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 12 godzin temu, ddr napisał: Kable kodaka są bardzo dobre. Wytrzymałe, puszczają duże prądy i jeszcze masz filtr przy końcówce. Cena jest tak śmieszna, że możesz kupić ich ze trzy, a i tak pierwszy pewnie starczy Ci na lata. Jeden zamówiłem, zobaczę jaki będzie, jak dobry to kupię jeszcze z cztery, bo cena rzeczywiście śmieszna.
Rekomendowane odpowiedzi