Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdę od razu do rzeczy. Niedawno zauważyłem że czasami gdy podpinam telefon, po prostu się nie ładuje. Doszło do tego, że w końcu czasem musiałem ruszać kablem minutę żeby zaczął się ładować, a później go nie ruszać. Spróbowałem z moim kablem i kolegi ładowarką, poszło (prawdopodobnie akurat się fartownie ustawił....) więc uznałem że to ładowarka. Do tej pory używałem tej którą dostałem od Goldwaya, czyli z przejściówką. Kupiłem nową, tak jak parę osób na tym forum polecało, z IKEI (Koppla). Podpinam dzisiaj pierwszy raz. Oczywiście wciąż muszę ustawiać telefon. Zdałem sobie sprawę że to wejście/kabel. Tylko właśnie, co? No ale dobra, idziemy dalej, podpiąłem, zaczęło się ładować, doszło do 60%, odłączyłem na chwilę, później znowu próbuje podłączyć. Teraz NAJLEPSZE. Ruszam końcówką przy telefonie, robię to po ciemku, i czuje że ta końcówka kabla micro USB się robi gorąca. Wręcz parząca. Puszczam od razu kabel, odłączam ładowarkę, zaświecam światło, a tu coś takiego <zdjęcie w załączniku, na początku nie było przerwane, później sam to zrobiłem, ale tak ogólnie to było tak jak na zdjęciu, w sensie było widać kable>. Aktualnie nie mogę spróbować innego kabla USB bo nie mam. Jak myślicie, wina wejścia czy kabla? Jeśli kabla, to podajcie jakiś konkretny model który będzie działał z tą ładowarką. Jeśli wina wejścia, to powiedzcie co mogę zrobić w tym wypadku. Z góry dzięki.

dafuck.jpg

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, ddr napisał:

Sam sobie odpowiedziałeś...

Dowolny kabel micro usb. Możesz rozejrzeć się za markowymi jak chcesz mieć lepszej jakości. Osobiście polecam kodaka, np. ten http://allegro.pl/kabel-usb-micro-do-telefonow-kodak-z-filtrami-i5946228279.html

No nie do końca bo może to też być wina wejścia w telefonie. Ale skoro tak mówisz to kupię kabel.

Tylko nie lepiej jakiś lepszy od Nillkina czy coś? Jak wytrzyma mi sporo czasu i nie będzie się psuł to i 30zł mogę wydać.

Edytowane przez Brendol
Opublikowano
6 minut temu, Brendol napisał:

No nie do końca bo może to też być wina wejścia w telefonie. Ale skoro tak mówisz to kupię kabel.

Tylko nie lepiej jakiś lepszy od Nillkina czy coś? Jak wytrzyma mi sporo czasu i nie będzie się psuł to i 30zł mogę wydać.

Serio? Uszkodziło Ci kabel, zrobił się gorący, urwały się przewody, to chyba nie wina gniazda w telefonie? Jak sztywno końcówka siedzi i nie ma luzów, to telefon nie ma nic do tego.

To tylko kabelek, 30zł to całą ładowarkę z przewodem dostaniesz, szkoda pieniędzy.

Opublikowano

Kable kodaka są bardzo dobre. Wytrzymałe, puszczają duże prądy i jeszcze masz filtr przy końcówce. Cena jest tak śmieszna, że możesz kupić ich ze trzy, a i tak pierwszy pewnie starczy Ci na lata.

Opublikowano
12 godzin temu, ddr napisał:

Kable kodaka są bardzo dobre. Wytrzymałe, puszczają duże prądy i jeszcze masz filtr przy końcówce. Cena jest tak śmieszna, że możesz kupić ich ze trzy, a i tak pierwszy pewnie starczy Ci na lata.

Jeden zamówiłem, zobaczę jaki będzie, jak dobry to kupię jeszcze z cztery, bo cena rzeczywiście śmieszna.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...