Skocz do zawartości

RM2 - różne obserwacje/ zapytania po przesiadce na RM2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

musiałem się przesiąść z mojego dobrego starego RM1 (v5) i teraz jest RM2 (v7 - 6.1.14 (rozwojowa)  i potem updatewalem do 6.1.21 i dalej to samo)

kłopociki jakie mi się pojawiły - czy może tak ma być ? czy coś u  mnie nie teges? 

- przeglądarka, na niektórych forach przejście na next // prev page - skutkuje komunikatem: Not Found // The requested URL / undefinied was not found on this server ( screeny ponizej )

Po wyłączeniu Java w opcjach przeglądarki te same przyciski działają poprawnie. Tyle że połowa z osadzonych elementów z Yt etc już nie. Jakieś pomysły ? 

na staruchu RM1 hulało perfekt więc skrypt strony czy serwera raczej nie jest chyba powodem. - sprawdzalem u kolegi na RM2 z 1GB ram i dziala poprawnie.

- przeglądarka, poprzednio przy wyjściu / zakończ mogłem za każdym razem czyścić historię automatycznie - w v7 nie umiem znaleźć tej opcji - znikneła?? - czy ktos moglby potwierdzic na jakim rom maja taka opcjei czy faktycznie w v7 juz tego nie ma? Chcialbym wykluczyć / potwierdzic czy to czasem tylko u mnie nie ma takiego braku funkcji.

- czy biały kolor diody jako opcja z powiadomien został usunięty opcji w v7? na staruchu RM1 taki był dostepny. w v7 juz tego brak czy tylko u mnie? ktos z Was ma bialy kolor?

- czy na RM2 da sie postawic MIUI v5 ? wiem ze to krok wstecz itd - pytam z ciekawosci.. jesli ktos z Was ma taki dzialajacy albo mial to bede wdzieczny za numerek :)

w miedzyczasie updaterem robilem downgrade do wersji xiaomi.en v7 0 9 0 i miuipolska v6 5 5 8 ale przy obydwu dostawalem biegunki komunikatow o bledach aplikacjii i ch zatrzymaniach. ( screen romow w zal)

probowalem z romem miuipolska z wipe ale bylo to samo.

spobuje raz jeszcze z pelnym wipe, i ew. innymi ROM z archiwum, ale jesli ktos ma jakies pomysly / odpowiedzi na powyzsze pytania o przegladarke i diode chetnie przeczytam

bede wdzieczny za podpowiedzi / pomoc

PS. pierowotnie temata omylkowo zalozylem w dziale Redmi Note 2 - modow poprosilem u przeniesienie tutaj ale widocznie umknal uwadze wiec zrobilem dubla tu. tamten usune jak dam rade.

knefle 2.JPG

po.JPG

romy.JPG

Opublikowano

1. Na wydaniu październikowym i 1 listopadowym takich rzeczy z przeglądarką nie ma.

2. Nie pamiętam, aby kiedykolwiek na Redmi 2 była taka opcja...

3. Nie ma białego...

4. Nie da, Redmi 2 wyszło premierowo na v6.

5. Jeżeli się cofasz z numeracją w obrębie MIUIPolska/Xiaomi.eu dev. to instalujesz -> Wipe all data inaczej będą krzaczyć aplikacje.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, ZduneX25 napisał:

Ok, pochopnie spojrzałem na skrót RM2, nikt tak nie piszę, każdy pisze RN2 umknęło moim oczom, że to M, a nie N.

ok, dzięki za usuniecie posta w złym miejscu. z ciekawości to w skrocie redmi2 to jak jest R2, HM2 czy jak ?

3 godziny temu, Nezumi napisał:

1. Na wydaniu październikowym i 1 listopadowym takich rzeczy z przeglądarką nie ma.

2. Nie pamiętam, aby kiedykolwiek na Redmi 2 była taka opcja...

3. Nie ma białego...

4. Nie da, Redmi 2 wyszło premierowo na v6.

5. Jeżeli się cofasz z numeracją w obrębie MIUIPolska/Xiaomi.eu dev. to instalujesz -> Wipe all data inaczej będą krzaczyć aplikacje.

Nezumi , dziekuję bardzo za treściwy i pomocny post.

Chciałbym jeszcze dopytać o kilka rzeczy:

1. te wydania jak rozumiem znajde tutaj? archiwum wersji v7         https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520ac

2. bylo w redmi 1 i bylo fajne i szybkie stad myslalem ze mogloby zostac

3. ok, dzieki za potwierdzenie

4. jasne

5.  will do. pytanie tylko - zakladam ze wipe all data kasuje tez dane na karcie sd?

anyway potwierdze czy i co mi sie uda albo i nie.

pzdr i jeszcze raz dzieki

Opublikowano
6 minut temu, elias napisał:

Nezumi , dziekuję bardzo za treściwy i pomocny post.

Chciałbym jeszcze dopytać o kilka rzeczy:

1. te wydania jak rozumiem znajde tutaj? archiwum wersji v7         https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520ac

2. bylo w redmi 1 i bylo fajne i szybkie stad myslalem ze mogloby zostac

3. ok, dzieki za potwierdzenie

4. jasne

5.  will do. pytanie tylko - zakladam ze wipe all data kasuje tez dane na karcie sd?

anyway potwierdze czy i co mi sie uda albo i nie.

pzdr i jeszcze raz dzieki

starte wersje tak, znajdziesz w archiwalnych MIUI v7. Chociaż z tego co się orientuję to aktu 6.1.21 jest baaardzo udana i warto ją zainstalować :).

Co do karty SD... powiem szczerze, że nie pamiętam, od prawie roku siedzę na Mi4, a tutaj SD nie mam :D.

Opublikowano

dzieki

6.1.21 mam i jest fajnie za wyjatkiem tego ze ta przegladarka nie dziala z przyciskami na forum.subaru.pl

tyle ze u nikogo ze znajomych a zarazonych ryzem nie udalo mi sie tego bledu powtorzyc ( z tym ze jeden to 1GB redmi 2 a drugi ma rom od chiniola co u  mnie nie przejdzie)

na redmi 1 hulalo, tutaj nie.

chcę sprawdzić czy na wczesniejszych romach bedzie to samo. przesiade sie na inna przegladarke/ ale MIUI mi bardzo pasowala i zrobie to z bolem jak nie dojde do poprawki/ czy rozwiazania klopotu

dam znac jak sie skonczy

jeszcze raz dzieki za odzew

Opublikowano

1. wipe-all czysci SD.

ROM MIUIPOLSKA 5.5.8 dziala poprawnie // // browser ver. (zaraz dodam) w nim dziala rowniez poprawnie.

ROM MIUIPOLSKA 5.12.10 dziala poprawnie // // browser ver. 7.5.1 w nim NIE dziala poprawnie.

czy w takim wypadku to bug ? powinienem zglosic do bugów? 21

i czy mozna podmienic sama app browser podmienic w nowszym miui na taka troche starsza ? czyli powiedzmy zostawiam 6.1.21 ale browser wyciagam z 5.5.8 ?

bedzie takie cos hulac?

Opublikowano
13 minut temu, elias napisał:

1. wipe-all czysci SD.

ROM MIUIPOLSKA 5.5.8 dziala poprawnie // // browser ver. (zaraz dodam) w nim dziala rowniez poprawnie.

ROM MIUIPOLSKA 5.12.10 dziala poprawnie // // browser ver. 7.5.1 w nim NIE dziala poprawnie.

czy w takim wypadku to bug ? powinienem zglosic do bugów? 21

i czy mozna podmienic sama app browser podmienic w nowszym miui na taka troche starsza ? czyli powiedzmy zostawiam 6.1.21 ale browser wyciagam z 5.5.8 ?

bedzie takie cos hulac?

Tak, powinno hulać.

Opublikowano

ok podaje update:

jedyna wersja ROM ( wszystkie MIUIPOLSKA) w ktorym wsomniane forum dziala poprawnie to

ROM MIUIPOLSKA 5.5.8 // browser ver. 2.4.6 ( tak przynajmniej mi się wydaje)

powyzej tej wersji próbowalem ROMÓW

5.8.20 // 7.1.0

5.10.29 // 7.3.8

5.11.5 // 7.4.0

5.12.10 // 7.5.1

poszukam jak podmienić browser.apk bo na razie bez sukcesu - niemniej jesli ktos ma jakiegos linka to bede wdzieczny

PS. jednak wipe all data NIE czysci SDcard...  przynajmniej juz nie jestem tego pewien.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...