Skocz do zawartości

różne obserwacje/ zapytania po przesiadce na RM2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

musiałem się przesiąść z mojego dobrego starego RM1 (v5) i teraz jest RM2 (v7 - 6.1.14 (rozwojowa) )...

kłopociki jakie mi się pojawiły - tak ma być ? czy coś u  mnie nie teges? 

- przeglądarka, na niektórych forach przejście na next // prev - skutkuje komunikatem: Not Found // The requested URL / undefinied was not found on this server

Po wyłączeniu Java w opcjach przeglądarki te same przyciski działają poprawnie. Tyle że połowa z osadzonych elementów z Yt etc już nie. Jakieś pomysły ? 

na staruchu RM1 hulało perfekt więc skrypt strony czy serwera raczej nie jest chyba powodem. 

- przeglądarka, poprzednio przy wyjściu / zakończ mogłem za każdym razem czyścić historię automatycznie - w v7 nie umiem znaleźć tej opcji - znikneła?? 

- czy biały kolor diody został usunięty opcji w v7? na staruchu RM1 taki był dostepny. 

edit. 

- czy na RM2 da sie postawic MIUI v5 ? wiem ze to krok wstecz itd - pytam z ciekawosci..

dzięki z góry za odzew

knefle.JPG

po.JPG

Edytowane przez elias
Opublikowano
2 godziny temu, d3tr0 napisał:

zainstaluj lepiej coś niżej, może być stable co Lamcza dawał 7.0.8.0 z zakładką prywatność (w stabilne romy go masz)

Z linka "Lamcza" w Post: 

a jak już z działu "Stable rom" to instalujcie 7.0.8.0 - a potem wyciągnijcie z wersji 7.0.6.0 instalkę "Settings.apk" i podmieńcie sami - dodając brakujące MENU

Opublikowano

fajnie, dzieki za podpowiedz, bede dzialal. 

niemniej pytanie - moj fon to 2014813 a nie RN2 - a mam wrazenei ze ten z linka 

to jest na hermes czyli redmi note  2.

zatem do mnie nie podejdzie. jestem w bledzie czy nie? 

Opublikowano (edytowane)

no to sie wyjasnilo. lamer ze mnie, jeez. 

przepraszam

czy moge uprzejmie prosic wmorderatornie o przeniesienie do wlasciwego dzialu?

----------------------------

prosze o usuniecie - napisalem nowego w dziale redmi 2

Edytowane przez elias
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...