Axles Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie, bawiąc się z telefonem powinienem pierw zacząć od zagłębienia się w temat partycji, ale nigdy za późno. 1. Czy ktoś mógłby mi dać proste porównanie do PCta, bo te zdecydowanie lepiej znam. 2. Bios w komputerze do czego można porównać w smartfonie do recovery (TWRP, MiRecovery)? 3. Ten FastBoot ma jakieś odzwierciedlenie w PC? 4. Jak ma się sprawa z ful wipem, czy kasuje się wszystko poza Recovery (które to jest swojego rodzaju biosem?) bo teraz w TWRP np. wybrałem Advanced Wipe, zaznaczyłem wszystko co było (czyli nieszkodliwe Dalvik i cache (?) poza tym system, data i wewn. pamięć) i system MIUI nie wstał. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Axles
Winiu89 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jak usunąłeś system to już nie wstanie musisz nowy zainstalować Wysłane z mojego Mi-4c
baku1991 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Hehe, podaj mu zipa przez adb sideload Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
fredek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 1 godzinę temu, Axles napisał: Panowie, bawiąc się z telefonem powinienem pierw zacząć od zagłębienia się w temat partycji, ale nigdy za późno. Jak chcesz tworzyć romy to jak najbardziej, jak chcesz tylko ich używać to już nie koniecznie Jak chcesz zrozumieć co, z czym i dlaczego to dobrym punktem startu jest ten wątek na XDA: LINK szczególnie 3 i 4 post w tym temacie da Ci pewien obraz sytuacji
Rekomendowane odpowiedzi