Bato Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 Hej, Kupiłem folie jak w temacie - Xiaomi Mi4C Super-thin Tempered Glass Screen Protecor(0.22mm) - jest gdzieś może jakaś instrukcja montażu ? Dostałem tylko po chińsku dzięki
Gravis Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 Wpisz na youtube - nakładanie folii i na pewno znajdziesz jakiś filmik instruktażowy..
AndropaX Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 To chyba jest na tyle proste, że nie potrzeba do tego instrukcji...
Bato Posted January 15, 2016 Author Posted January 15, 2016 niby tak, ale jak dostajesz 2 folie, a potem ta jedna sie okazuje być "do ćwiczeń" to nie zawsze jest wszystko jasne...
wilk32 Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 również mam to szkło kupione u królika24 jedynie nie mam tego remove label w pudełeczku, ale bez tego dałem rade od razu użyłem szkła. Jedynie mnie wkurza, że strasznie zostawia oddciski palców
ryjki Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Hej a czy to szkło też nie pokrywa całego wyswietlacza i zostawie po 2mm dookoła? Ja ostatnio kupiłem szkło do mojego mi4c i miało być super ale właśnie jest jak dla mnie za małe... Rozumiem,że nie może być idealnie spasowane no ale myślałem,ze max 1mm wystarczy zapasu a tu jest co najmniej po 2mm
wilk32 Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 właśnie zmierzyłem i zostaje po 1mm z jednej strony zdjęcie zrobione kalkulatorem bo nie mam nic pod ręką a to jest szkło oryginalne Xiaomi mi4c to co wyżej jest przedstawione.
Gabriel172 Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Jeżeli chcecie zminimalizować ryzyko wystąpienia brudu pod szkłem przy nakładaniu, polecam udać się do łazienki i wziąć prysznic albo odkręcić gorącą wodę. Para sklei większość drobinek i większa szansa na idealne naklejenie. Wysłane z mojego Desire 610 przy użyciu Tapatalka 1
Bato Posted January 29, 2016 Author Posted January 29, 2016 mam podobnie - po około 1-1,5 mm z każdej strony jest szpara
l1nku Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Ja to 3 folie szklanem już kupiłem, mam jakiegoś pecha lub coś robię źle, przeważnie przez tydzień jest ok. to znaczy szkło idealnie przylega. Po czym na górej lewej krawędzi zaczyna po tygodniu dwóch pojawiać się bąbel powietrza, tak jakby od nagrzewania ? Albo powierzchnia telefonu jest nie równa ? Już miałem tego dość bo mnie folie z przesyłka 100zł. wyszły i hulam z takimi bąblami na górze. A szkło nakładane w komorze lakierniczej, warunki muszą być a jak :- D Ps. Z tego co słyszałem to jedna folia jest aby dać ja na telefon, póżniej szkło i znów folię.
Gravis Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Nie kombinuj tylko zrób według instrukcji: Jak chcesz, żeby nie było paprochów to łazienka po gorącej kąpieli
Lewy Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Dnia 15.02.2016o08:50, l1nku napisał: Ja to 3 folie szklanem już kupiłem, mam jakiegoś pecha lub coś robię źle, przeważnie przez tydzień jest ok. to znaczy szkło idealnie przylega. Po czym na górej lewej krawędzi zaczyna po tygodniu dwóch pojawiać się bąbel powietrza, tak jakby od nagrzewania ? Albo powierzchnia telefonu jest nie równa ? Już miałem tego dość bo mnie folie z przesyłka 100zł. wyszły i hulam z takimi bąblami na górze. A szkło nakładane w komorze lakierniczej, warunki muszą być a jak :- D Ps. Z tego co słyszałem to jedna folia jest aby dać ja na telefon, póżniej szkło i znów folię. Mam dokładnie ten sam problem z tym szkłem (http://allegro.pl/folia-szklo-hartowane-9h-2-5d-xiaomi-mi4c-i5766216126.html). Naklejone idealnie, a po ok. 3 tyg. w górnym rogu zaczął się robić bąbel powietrza, który z każdym dniem się powiększa. Poleci mi ktoś dobre, sprawdzone szkło na mi4c?
ddr Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 To już jak się trafi. Bąble najczęściej pojawiają się pod tanimi szkłami z zaokrąglanymi brzegami. Co do spasowania to niektóre case nachodzą na ekran, dlatego robią mniejsze szkła.
emsiti Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Ja polecę Nillkin Amazing. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
SajmonMi4c Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Mam szkło Moccolo i mi bąbel w lewym górynym rogu zrobił się po jakiś 2 miesiącach ale pd tamtej pory nie powiększa się więc nie mam na co narzekać.
Recommended Posts