DanxSG Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, dzisiaj dostałem telefon Mi4C z wersją 32gb i problem jest taki że system jest po polsku i angielsku, da się jakoś to zmienić? Mam wersję systemu: MIUI 7 55.12.31 | BETA. Nawet jeżeli można to chciałbym mieć te miui 6 ale całe po polsku. Pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2016 przez DanxSG
Winiu89 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wystarczy że zainstalować miuipolska na stronie miuipolska.pl masz wszystkie instrukcje. Wysłane z mojego Mi-4c
DanxSG Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgrywam tą paczkę na telefon i robię tak jak jest napisane. Ale gdy sie instaluje wywala błąd: Install update.zip failed! update.zip signature verification failed.
Winiu89 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Przeczytaj jeszcze raz całą instrukcję https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Wysłane z mojego Mi-4c 1
DanxSG Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ooo bardzo dziękuje! Mój błąd Leci up
Joan Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam, posiadam identyczną wersję systemu, jednak postępując krok po kroku, zgodnie z instrukcją MIUI metodą fastboot, staję mnie na punkcie nr 5. W oknie "Instalacji recovery TWRP" po przejściu telefonu w tryb "fasboot" i podłączeniu do komputera, następnie kliknięciu dwukrotnie na skryp „instaluj_recovery_windows.bat”, pojawia się komunikat " Telefon nie jest podłączony..." Proszę o pomoc.
advcron Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 A zainstalowałeś pakiet np mini adb tools ? Masz włączone debugowanie w opcjach programistycznych telefonu ?
Joan Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 yyy... nie ma o tym mowy w tutorialu. Jam dziewczyna, zielona do tego.
Pawliko Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 5 godzin temu, Joan napisał: yyy... nie ma o tym mowy w tutorialu. Jam dziewczyna, zielona do tego. Metoda 2: Flashify Polecam tą metode.
Joan Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 11 godzin temu, advcron napisał: A zainstalowałeś pakiet np mini adb tools ? Masz włączone debugowanie w opcjach programistycznych telefonu ? Mam włączoną tę opcję.
advcron Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Troszkę się zmienił opis od czasu gdy ja przechodziłem tę procedurę. W metodzie 1 włączasz tel. w trybie fastboot, więc opcje programistyczne nie mają tu znaczenia. adbtools masz do ściągnięcia w opisie. Możesz skorzystać z metody 2 tak jak już Ci wspomniał @Pawliko. Jeśli chcesz jednak chcesz korzystać z metody 1 to najpierw sprawdź czy komputer w ogóle "widzi" tel"\ Włącz tel w trybie fastboot, wejdź do katalogu gdzie zainstalowało sie adbtools i wydaj polecenie: adb devices Powinien wyświetlić się nr seryjny urządzenia.
Acid Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Chyba: fastboot devices i nie jest to numer seryjny urządzenia. Wysłano z Mi4c
advcron Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) 3 godziny temu, Acid napisał: Chyba: fastboot devices i nie jest to numer seryjny urządzenia. A to dziwne, bo umnie Ustawienia->Informcje o telefonie->Status urządzenia owy numer figuruje jako "Numer seryjny". Chyba, że ten numer seryjny nie jest numerem seryjnym urządzenia. Mniejsza z tym, pokaże się numer znaczy że PC widzi telefon. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez advcron
Rekomendowane odpowiedzi