Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

dzisiaj dostałem telefon Mi4C z wersją 32gb i problem jest taki że system jest po polsku i angielsku, da się jakoś to zmienić?

Mam wersję systemu: MIUI 7 55.12.31 | BETA. Nawet jeżeli można to chciałbym mieć te miui 6 ale całe po polsku.

Pozdrawiam

Edytowane przez DanxSG
Opublikowano

Zgrywam tą paczkę na telefon i robię tak jak jest napisane. Ale gdy sie instaluje wywala błąd: Install update.zip failed! update.zip signature verification failed.

Opublikowano

Witam,

posiadam identyczną wersję systemu, jednak postępując krok po kroku, zgodnie z instrukcją MIUI metodą fastboot, staję mnie na punkcie nr 5. W oknie "Instalacji recovery TWRP" po przejściu telefonu w tryb "fasboot" i podłączeniu do komputera, następnie kliknięciu dwukrotnie na skryp „instaluj_recovery_windows.bat”, pojawia się komunikat " Telefon nie jest podłączony..."

Proszę o pomoc.

Opublikowano
11 godzin temu, advcron napisał:

A zainstalowałeś pakiet np mini adb tools ?

Masz włączone debugowanie w opcjach programistycznych telefonu ?

Mam włączoną tę opcję. 

Opublikowano

Troszkę się zmienił opis od czasu gdy ja przechodziłem tę procedurę. W metodzie 1 włączasz tel. w trybie fastboot, więc opcje programistyczne nie mają tu znaczenia. adbtools masz do ściągnięcia w opisie. Możesz skorzystać z metody 2 tak jak już Ci wspomniał @Pawliko.
Jeśli chcesz jednak chcesz korzystać z metody 1 to najpierw sprawdź czy komputer w ogóle "widzi" tel"\
Włącz tel w trybie fastboot, wejdź do katalogu gdzie zainstalowało sie adbtools i wydaj polecenie:

adb devices

Powinien wyświetlić się nr seryjny urządzenia.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Acid napisał:

Chyba: fastboot devices i nie jest to numer seryjny urządzenia.

A to dziwne, bo umnie Ustawienia->Informcje o telefonie->Status urządzenia owy numer figuruje jako "Numer seryjny".
Chyba, że ten numer seryjny nie jest numerem seryjnym urządzenia.
Mniejsza z tym, pokaże się numer znaczy że PC widzi telefon. 

Edytowane przez advcron
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...