Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Zauważyłem, że dioda powiadomień w trakcie ładowania telefonu w momencie przyjścia np. Wiadomości nie informuje o tym fakcie... Ciągle wskazuje na ładowanie telefonu. Mam obecnie wgrany miui polska 6.1.7. Jednak tak samo było na chińskich ramach. Czy jest na to sposób, aby w trakcie ładowania telefonu dioda informowała o powiadomieniach?

Opublikowano
50 minut temu, Cichq napisał:

W piątkowej aktualizacji chyba będzie można wyłączyć diodę przy ładowaniu, także jest to jakieś rozwiązanie. 

No niby tak. Do tej pory używałem Xperii Z i tam było tak, że powiadomienia po prostu miały wyższy  priorytet nad ładowaniem. Pytam, ponieważ przyzwyczaiłem się, a i akurat było to wygodne. 

Mimo wszystko MIUI i tak na razie na plusie i nie żałuję zmiany. RN3 jest na prawdę świetnym telefonem.

Pozdrawiam!

Opublikowano

No wszędzie tak jest że jak powiadomienie przyjdzie to czy telefon się ładuje czy nie to dioda pokazuje powiadomienie, a tutaj nie wiadomo po co pokazuje status ładowania.

Opublikowano

Dywagujemy nad sensownością ciągłego świecenia się zielonej diody podczas ładowania, a przez to braku informacji za pomocą diody np o SMSie.

Stąd też padło info, że najprawdopodobniej w najnowszej aktualizacji bedzię to można wyłączyć. Ja nie wiem jak było wcześniej, ale potwierdzam, że w nowym china dev z wczoraj da się wyłączyć zieloną diodę podczas ładowania.

Opublikowano

To i tak nie rozwiązuje problemu. Niech pokazuje, że ładuje czy naladował, ale jak będzie powiadomienie, to dostaje wyższy priorytet. I wszystko...

• 3 miesiące temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...