wolf Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Kupiłem kamerę YI WiFi Home. Aplikacja YI Home pobrana ze sklepu Play z nią nie współpracuje (wersja kamery na Chiny). Pobrałem apkę do tej wersji kamery, zsynchronizowałem z kamerą, ale niestety obraz z kamery przekazywany jest tylko przez kilka sekund, a potem aplikacja zostaje zatrzymana. Telefon MI4, ROM ostatnia wersja Cancro, oprogramowanie kamery zaktualizowane, ostatnia wersja aplikacji YI Home. Ktoś pomoże?
wolf Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zmieniłem język w MIUI na angielski i apka przestała się zatrzymywać. Po zmianie na polski znów jest problem. Macie jakieś sugestie?
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Logcat lub zrzut ekranu z błędu. Wysłano z Mi4c
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Cóż przyczyna jest prosta. Oprogramowanie kamery nie jest dostosowane do naszego języka. W MIUI dla Androida 5.x. do romu MIUIPolska dodajemy patcha, który wymusza używanie przecinka w zapisie liczb. Jak zobaczysz np. predkość transmisji na pasku jest zapisane jako np. 256,5 kB/s a nie 256.5 kB/s jak w języku angielskim. I niestety ta g....niana apka ma zakodowane używanie kropki w zapisie liczb (typowo.. dla aplikacji robionych przez byle kogo): Błąd bierze się z tego: E/AndroidRuntime(18764): java.lang.NumberFormatException: Invalid float: "0,938" Jest to problem samej aplikacji ponieważ w wersji 2.10.6 jest ok (i tą musisz póki co użyć). Na wersji 2.10.7 jest bug.
wolf Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dziękuję za pomoc. Czy masz gdzieś pod ręką link do wer. 2.10.6.? Niestety Google nie chce ze mną dziś współpracować.
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Niestety nie. Może na miuipro.ru mają. Z tego co pamiętam mieli archiwum różnych apek MIUI.
Rekomendowane odpowiedzi