mrcdul Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam Mam problem z wykryciem w komputerze - Windows 10 64Bit Redmi Note 2, prawdopodobnie po przełączeniu w tryb MTP, teraz mi go nie wykrywa. Chciałbym przełączyc z powrotem do trybu pamięci masowej, ale nie widzie nigdzie takiej opcji. proszę o poradę gdzie mogę to zmienić, by po podłączeniu w Windowsie widział mi pamięć telefonu jak i kartę SD. Sprawdzalem taki krok http://en.miui.com/thread-47348-1-1.html jednak nie wiem w jakim edytorze tekstowym zapisać te zmiany. Z góry dzieki za pomoc.
Numb Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie kombinuj. Od andka bodajże 4.4 jest tylko MTP i PTP. Domyślnie mamy MTP, a trybu pamięci masowej nie było.
mrcdul Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 OK w takim razie co zrobić by po podłaczeniu smartfona system windows w komputerze widział zawartość dysku i karty SD?
Numb Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nic, jeżeli nic nie grzebałeś to powinien normalnie. Pojawia się w kompie jako urządzenie MTP Redmi Note 2 i tam masz wewnętrzną i SD.
d3tr0 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dokładnie, pojawia sie od razu pamięć wewnętrzna i karta pamięci jeśli ją masz. W programach jak np. MyphoneExplorer widac nawet trzy bo i system storage.
mrcdul Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jedynie co zrobiłem to z poziomi smartfoina wybrałem MTP i po tym przestał mi widzieć windows smartfona. Wczesniej wykrywał jako urządzenie Redmi Note 2 i była widoczna pamięc telefonu i karty SD, teraz po podłaczeniu nic nie wykrywa tylko ładuje baterie. A w jaki sposób włączyć tryb debugowania? MyphoneExplorer tez nie wykrywa nic podłaczonego po USB.
mrcdul Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Problem naprawiony. Doszedłem co zrobiłem, że przestalo poprawnie wykrywać - wyłączyłem tryb MPT, którego później nie moglem włączyć, bo nie widziałem takiej opcji. Z uwagi, że musiałem pilnie cos przesłać na kompa to flashowałem najnowszym plikiem miuipolska po wgraniu romu na nowo jest już ok, wykrywa poprawnie tryb MPT jest domyslnie włączony. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez mrcdul
ZduneX25 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi