Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wykryciem w komputerze - Windows 10 64Bit Redmi Note 2, prawdopodobnie po przełączeniu w tryb MTP, teraz mi go nie wykrywa. Chciałbym przełączyc z powrotem do trybu pamięci masowej, ale nie widzie nigdzie takiej opcji. proszę o poradę gdzie mogę to zmienić, by po podłączeniu w Windowsie widział mi pamięć telefonu jak i kartę SD.

Sprawdzalem taki krok http://en.miui.com/thread-47348-1-1.html jednak nie wiem w jakim edytorze tekstowym zapisać te zmiany.

Z góry dzieki za pomoc.

Opublikowano

OK w takim razie co zrobić by po podłaczeniu smartfona system windows w komputerze widział zawartość dysku i karty SD?

Opublikowano

Dokładnie, pojawia sie od razu pamięć wewnętrzna i karta pamięci jeśli ją masz. W programach jak np. MyphoneExplorer widac nawet trzy bo i system storage.

Opublikowano

Jedynie co zrobiłem to z poziomi smartfoina wybrałem MTP i po tym przestał mi widzieć windows smartfona. Wczesniej wykrywał jako urządzenie Redmi Note 2 i była widoczna pamięc telefonu i karty SD, teraz po podłaczeniu nic nie wykrywa tylko ładuje baterie.

A w jaki sposób włączyć tryb debugowania? MyphoneExplorer tez nie wykrywa nic podłaczonego po USB.

Opublikowano (edytowane)

Problem naprawiony. Doszedłem co zrobiłem, że przestalo poprawnie wykrywać - wyłączyłem tryb MPT, którego później nie moglem włączyć, bo nie widziałem takiej opcji. Z uwagi, że musiałem pilnie cos przesłać na kompa to flashowałem najnowszym plikiem miuipolska po wgraniu romu na nowo jest już ok, wykrywa poprawnie tryb MPT jest domyslnie włączony.

Edytowane przez mrcdul
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...