Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam zainstalowany MIUI w wersji 5.12.31. Po aktualizacji do tej właśnie wersji, pobranej z MIUI Polska, straciłem prawa roota. Zainstalowałem więc najnowszą wersję SuperSu (pobraną z oficjalnej strony) przez TWRP. Po tej operacji i restarcie, system się nie uruchamia. Wyświetla się logo MIUI i dalej nic. Czekałem ponad 15 minut i system się nie uruchomił. Musiałem postawić go na nowo. Jak wgrać zatem SuperSu przez recovery?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Instalujesz supersu normalnie ze sklepu, uruchamiasz i potem chyba bedzie chcial zainstalowac jakies biblioteki, zgadzasz sie ale operacja nie powiedzie sie. Idziesz do miuiowej aplikacji od roota (panel sterowania--uprawnienia--dostep do root) i dajesz roota aplikacji supersu. Znowu uruchamiasz supersu, instalujesz biblioteki, potem reset telefonu i gotowe.

Edytowane przez redminote2
Opublikowano

Nie spodziewałbym się, że rozwiązanie tego problemu będzie takie banalne. Szukałem opcji nadania uprawnień root dla SuperSu w ustawieniach systemu, tymczasem znajduje się ona w "Panelu Sterowania". Całkowicie wyleciało mi to z głowy. Zainstalowałem już pomyślnie SuperSu. Wszystko działa jak należy. Dziękuję za pomoc. d6298739bf17d63d46f9b164883821a5.jpg

95e6531d7f5cadaa841d97730a2d75b7.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...