onbluer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Cześć. Mam zainstalowany MIUI w wersji 5.12.31. Po aktualizacji do tej właśnie wersji, pobranej z MIUI Polska, straciłem prawa roota. Zainstalowałem więc najnowszą wersję SuperSu (pobraną z oficjalnej strony) przez TWRP. Po tej operacji i restarcie, system się nie uruchamia. Wyświetla się logo MIUI i dalej nic. Czekałem ponad 15 minut i system się nie uruchomił. Musiałem postawić go na nowo. Jak wgrać zatem SuperSu przez recovery? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
redminote2 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Instalujesz supersu normalnie ze sklepu, uruchamiasz i potem chyba bedzie chcial zainstalowac jakies biblioteki, zgadzasz sie ale operacja nie powiedzie sie. Idziesz do miuiowej aplikacji od roota (panel sterowania--uprawnienia--dostep do root) i dajesz roota aplikacji supersu. Znowu uruchamiasz supersu, instalujesz biblioteki, potem reset telefonu i gotowe. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez redminote2
onbluer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie spodziewałbym się, że rozwiązanie tego problemu będzie takie banalne. Szukałem opcji nadania uprawnień root dla SuperSu w ustawieniach systemu, tymczasem znajduje się ona w "Panelu Sterowania". Całkowicie wyleciało mi to z głowy. Zainstalowałem już pomyślnie SuperSu. Wszystko działa jak należy. Dziękuję za pomoc.
ZduneX25 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi