Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z połączeniem z komputerem po USB. Wydaje mi się, że problem jest identyczny, jak w poniższym wątku:
http://miuipolska.pl/forum/topic/7871-problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-z-pc-przez-usb-po-wy%C5%82%C4%85czeniu-jakiej%C5%9B-opcji/#comment-103497

Z tą jednak różnicą, że u mnie po kliknięciu Test, menu z szukaną opcją mignie tylko przez chwilę i się chowa. Próbowałem wielokrotnie. 
Utworzyłem też za pomocą tej aplikacji skrót do tej opcji na pulpicie, ale efekt taki sam. Mignie i się chowa, nie pozwalając na zmianą opcji.

Dzięki temu telefon jest niewidoczny pod Win10 po podłączeniu przez USB.

Opublikowano

Mam podobnie, pierw korzystałem z aplikacji do transferów od Xiaomi (nazwy nie pamiętam), ale przestała działać po którejś aktualziacji MIUI. Teraz tylko AirAdroid z Google Play używam do wszelakich transferów.

Opublikowano

Dołączam się do problemu. Z dnia na dzień telefonu nie wykrywa na żadnym porcie usb nie ma nawet wzmianki w menagerze że podłączono nieznane urządzenie mimo tego że tel sie ładuje.

Opublikowano

Też tego próbowałem, ale pojawia się ten sam błąd: 

Dnia 3.01.2016o18:21, sonax_xc napisał:

Z tą jednak różnicą, że u mnie po kliknięciu Test, menu z szukaną opcją mignie tylko przez chwilę i się chowa. Próbowałem wielokrotnie. 
Utworzyłem też za pomocą tej aplikacji skrót do tej opcji na pulpicie, ale efekt taki sam. Mignie i się chowa, nie pozwalając na zmianą opcji.

Opublikowano

Spróbuj wpisać nazwę :) u mnie też coś szybko wyskakiwało i chowało się, ale po wpisaniu nazwy było ok. Zrobiłem sobie też skrót od razu.

Opublikowano (edytowane)

Działa! Wystarczyło, że podłączyłem telefon do komputera i wtedy kliknąłem na tą opcję. Widocznie ustawienia te mogą się uruchomić wyłącznie wtedy, gdy telefon jest podłączony przez USB do komputera i dlatego znikało :) Dziękuję wszystkim za pomoc. 

Ps. Swoją drogą, to może warto by zrobić jakiś poradnik i go przypiąć w tym dziale? Na ten problem pewnie jeszcze nie jedna osoba trafi. 

Edytowane przez Antwito
Opublikowano

Ja nie mam tyle szczęścia. Telefon podłączony do kompa po USB, włączam opcję jak w opisie lub też klikam utworzony skrót i ciągle to samo. Menu tylko mignie i szybciej się chowa niż cokolwiek zrobię lub zobaczę. Czy ktoś tak jeszcze ma?

Opublikowano

U mnie sposób ze skrótem zadziałał, bo faktycznie po ostatniej aktualizacji ROMu komp nie pokazywał podłączonego smartfona - czyli MTP bylo domyslnie wylaczone.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłeś jak cytowałem wyżej?

Pobierasz aplikację, robisz jak na screenie:

a dodatkowo co nie zostało napisane, nadajesz nazwę skrotowi (na samej górze poza screenem) i klikasz 'utwórz skrót'

Opublikowano

Tak robiłem dokładnie tak. Mam taki nazwany skrót na pulpicie. Po jego naciśnięciu ekran z opcją tylko mignie i znika. Próbowałem również z podłączonym kabelkiem.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wreszcie znalazłem rozwiązanie. I to na tym forum! 

Link do postu:

Po zrestartowaniu podłączyłem do kompa i działa. Jeszcze tylko problem z rozłączającym się zestawem bluetooth i nie będę miał żadnych ale do tego telefonu.

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...