Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie. Do końca roku korzystałem z sieci play, teraz od wczoraj przeszedłem do vikingów. Numer ten sam, karta inna. Dzisiaj nowa karta została aktywowana, niestety mam problem, bo telefon nie widzi tej karty. Nic kompletnie nie działa, jedynie numery alarmowe. I teraz zastanawiam się czy to wina po stronie operatora, czy xiaomi oszalał bo ten sam numer telefonu, a inna karta. Co byście polecali zrobić? 

Opublikowano

Nie widzi karty, czy nie ma po prostu zasięgu? Jeśli nie ma zasięgu, to wina operatora, może wyznaczył inny termin Twojego przeniesienia, albo jakiś czas to zajmuje, przedzwoń i spytaj co jest grane. Ja z przeniesieniem do Virgin nie miałem problemów, tak jak moja mama i znajomi.

Opublikowano (edytowane)

Mam dokładnie ten sam problem tylko że miałem już kartę w virgin ale w wersji nano SIM, jakoś ją wcelowałem i działało wszystko normalnie. Zamówiłem identyczną tylko w wersji mikro, numer został aktywowany, ale w powiadomieniach wisi komunikat "karta nieaktywna"

Screenshot_com.xiaomi.xmsf_2016-01-03-01-35-36.png

Edytowane przez pm87
Opublikowano

No nie ma opcji (według mnie), by telefon 'zwariowal', bo druga kartę z tym samym numerem wkladacie. Spróbujcie wyjąć i włożyć jeszcze raz, jeśli nie śmiga, to dzwonić na infolinię, niech sprawdzają, ewentualnie nowa kartę przesyłają.

pm87, kompletnie nie rozumiem. Miałeś kartę microSIM i zamówiłes identyczna?

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem nano SIM i zamówiło mikro, źle wpisałem. Przed chwilą sprawdziłem w drugim tel, karta jest tak samo nie aktywna. Dostałem maila 01.01 że będzie aktywna w ciągu 24h.

Pewnie chłopaki z Viking/Virgin dali w palnik na sylwka i na kacu aktywowali te karty :) dajmy im się pozbierać.

Edytowane przez pm87
Opublikowano

Nic nie idzie, stara karta z play oraz obecna nie działają, napisałem ponownie do operatora, niech szukają problemu, bo sprawdziłem z inną kartą z virgin i działa wszystko pięknie. 

Opublikowano

Moja nano to była stara duza sim przycieta nożyczkami do nano(taką potrzebowalem w poprzednim tel.) Nie mialem adaptera wiec zamowilem nową. Dzwoniłem do virgin, powiedzieli ze karta jest aktywna i mam zmienic recznie operatora na play, tylko ze wyświetla mi obok baterii play 4G od samego początku.

Opublikowano
26 minut temu, pm87 napisał:

Moja nano to była stara duza sim przycieta nożyczkami do nano(taką potrzebowalem w poprzednim tel.) Nie mialem adaptera wiec zamowilem nową. Dzwoniłem do virgin, powiedzieli ze karta jest aktywna i mam zmienic recznie operatora na play, tylko ze wyświetla mi obok baterii play 4G od samego początku.

No to chyba dobrze wyświetla, bo Virgin korzysta z nadajników Play i T-mobile, a telefon u góry wyświetla operatora nadajnika, a nie SIM :P. W jakim sensie jest nieaktywna, jeżeli masz połączenie z nadajnikiem Play, to jest aktywna, po prostu nie ma aktywacji w chmurze, zmień na eng. wyśle się SMS aktywacyjny i do przodu.

• Like 1
Opublikowano

Nie rozumiem co mial bym teraz zrobic po kolei. Jestem niby zalogowany w chmurze. Zmienilem jezyk na eng (amerykanski).

Screenshot_com.xiaomi.account_2016-01-03-11-39-56.png

Opublikowano
Przed chwilą, pm87 napisał:

Nie rozumiem co mial bym teraz zrobic po kolei. Jestem niby zalogowany w chmurze. Zmienilem jezyk na eng (amerykanski).

Screenshot_com.xiaomi.account_2016-01-03-11-39-56.png

Jeżeli karta jest "nieaktywna" i takie info wywala, to jest tylko aktywacja karty SIM w chmurze Xiaomi, po zmianie języka na eng. powinien automatycznie iść sms aktywacyjny do Xiaomi, po chwili możesz zmienić na polski i info już nie powinno wyskakiwać.

• Like 1
Opublikowano

Nie wyswietla juz komunikatow moge dzownic, dzieki wielkie chlopaki. Chcial bym tylko zmienic wyglad zasiegu z kropeczek na pionowe kreseczki. Mam drugi problem poniewaz nie mogę pobrać żadnej aplikacji z google play. Tzn pobiera pliki ale zawsze staje gdzies przed koncem pobierania na okolo 90% dzieje sie tak z kazda aplikacja.

Opublikowano
16 minut temu, pm87 napisał:

Nie wyswietla juz komunikatow moge dzownic, dzieki wielkie chlopaki. Chcial bym tylko zmienic wyglad zasiegu z kropeczek na pionowe kreseczki. Mam drugi problem poniewaz nie mogę pobrać żadnej aplikacji z google play. Tzn pobiera pliki ale zawsze staje gdzies przed koncem pobierania na okolo 90% dzieje sie tak z kazda aplikacja.

wygląd zmieniasz w motywach, masz po prostu motyw, który zmienia zwykłe kreski, na kropki. Co do Google Play, to już musisz chyba napisać temacik w problemach tech. swojego telefonu i dokładnie opisać problem, wersję miui, etc.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...