Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam rn3 i wszystko działa jak należy oprócz tego wspomnianego w tytule czytnika. Podczas kalibracji wszystko pięknie śmiga ale gdy chcę go odblokować to wychodzi różnie. Co jakiś czas poprawnie odczytuje mój odcisk ale robi to raczej rzadko natomiast częściej odczytuje go jako błędny bądź nie odczytuje wcale (zero reakcji drgania bądź diody), zaprogramowanie dwóch palców wskazujących całkowicie blokuje możliwość odblokowania telefonu odciskiem palca. Usuwałem wszystko i ustawiałem od zera i rebootowałem na stocku (po ostatniej aktualizacji) następnie na dev romie zrobiłem to samo i dodatkowo factory reset. Popadam w paranoję i zaczynam uważać, że spowodowane jest to zbyt grubymi palcami. Mógłbym prosić o jakieś rady?

Opublikowano

No to problem jest albo w sofcie albo sprzęcie. Zrób resa słuchawki na początek do fabrycznych. Nic nie pomoże to będziemy działać dalej. W najgorszym wypadku będzie reklamacja.

U mnie dwa palce i działa zawsze za pierwszym razem. Chyba że źle położę palucha.

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Opublikowano

Panowie wczoraj a raczej dziś w nocy wyszła nową wersja dev w której właśnie poprawili czytnik więc uzbrojcie się w cierpliwość przy następnym updata oficjalnego softu powinno zacząć działać jak należy :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak macie załadowane dev 5.12.24 to wystarczy podpiąć się pod wifi i dać update, coś 70 mega pobiera i mamy dev 5.12.31.

Pozdrowienia dla wszystkich, odblokowanie BL i MIUI PL w nowym roku :-D:-D

Opublikowano

Zgłaszam, ten sam problem. Co jakiś czas, w sumie, to dość często czytnik nie reaguje. Później jest problem, żeby wejść w ustawienia czytnika (po odblokowaniu kodem). Po reboocie wszystko działa... aż do następnej zwiechy. W ginie siedzi najnowszy dev.

Opublikowano

Mam też podobnie, kilka razy w tygodniu czytnik nie reaguje, co gorsza wejście w ustawienia czytnika powoduje "zwiechę" i tylko białe tło, po kilku kliknięciach wstecz, home itp. błąd aplikacji ustawienia, chyba sprawdzę ten Sphinx.

Opublikowano

Niestety jest coraz gorzej, wczoraj wieczorem miałem 3 takie przypadki  :-( , dzisiaj z rana już 1, zrobiłem wipe i zobaczymy, jak dalej będzie źle to wrócę z DEV do romu "Oryginal China", tam chyba tego nie miałem. Jak bedzie problem i tam, to .... trzeba będzie się rozstać :-(  

Opublikowano
8 godzin temu, JoHnNy08PL napisał:

Niestety na MIUI Polska 5.12.31 jest to samo, czasami trzeba odblokować kodem bo czytnik nie reaguje.

No ale później i tak musisz robić res, żeby chciało działać?

Opublikowano
1 minutę temu, JoHnNy08PL napisał:

@wkamil to pomaga od razu ale po jakimś czasie samo wraca do działania.

Czyli dokładnie tak jak u mnie. Ja póki co wyłączyłęm czujnik, bo mnie denerwuje takie działanie. Szkoda

Opublikowano

Dzisiaj dotarł do mnie telefon i pierwszy zonk z czytnikiem :( wcale nie reaguje, nie mogę nawet dodać odcisku.

wersja miui to 77.0.11.0(LHNCNCJ).

Jest nadzieja, że zadziała po zmianie softu ? Czy raczej jest uszkodzony ?

Opublikowano

Od kiedy mam telefon odblokowuję tylko w ten sposób i nigdy mi się nie zdarzyło, ażeby czytnik w ogóle nie zareagował ;)

Używam tylko oryginalnego softu ;)

Opublikowano

@Seweryn.f - żeby myśleć o dodaniu linii papilarnych musisz ustawić kod PIN do odblokowania, tylko wtedy można dodać palce. Jest to logiczne rozwiązanie Xiaomi, bo co by było jakbyś dodał tylko jeden palec i by Ci go nagle... urwało? :)

@all - u mnie problemów z czytnikiem nie stwierdzono na oryginalnym sofcie (obecnie 7.0.22.0). Działa jak marzenie :) 

Opublikowano

Faktycznie czasem jakby coś ubijalo czytnik linni papilarnych , po czasie znów działa lub po restarcie. Może to przez obecne mrozy ? Na Pomorzu -16

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Mrozy nie mają nic z tym wspólnego bo zanim nastały to czytnik i tak nie działał poprawnie, używam dev 5.12.31 i ostatnio działa ciut lepiej ale i tak zdarza mu się nie rozpoznać palca (sygnalizowane drganiem) albo kompletnie nie działać (sygnalizowanie moim gorzkim żalem) i wtedy tylko reboot pomaga ponadto raz odnotowałem problem, o którym wspominał ktoś wyżej - białe tło w ustawieniach i zwiecha. Ma ktoś jakieś pomysły? Powrót do normalnego softu może pomóc?

Opublikowano (edytowane)

Telefon dostałem z wersją softu 7.00.16.00 i nie działa mój czytnik linii. Nie działa też aktualizacja z poziomu systemu nawet jak wybiorę .ZIP .

Chyba że jest jakąś opcja sprawdzenia tego czujnika czy w ogóle działa.

Zostało mi do zrobienia albo FR albo próba odblokowania i wygranie innego romu. ???

Edytowane przez defrex13121
Opublikowano (edytowane)

Dnia 6.01.2016o15:23, defrex13121 napisał:

Telefon dostałem z wersją softu 7.00.16.00 i nie działa mój czytnik linii. Nie działa też aktualizacja z poziomu systemu nawet jak wybiorę .ZIP .

Chyba że jest jakąś opcja sprawdzenia tego czujnika czy w ogóle działa.

Zostało mi do zrobienia albo FR albo próba odblokowania i wygranie innego romu. ???

temat do zamknięcia.

Edytowane przez hhunter22
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...