Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mozliwosc wyboru romu ktory zainstaluje mi sprzedawca.. tzn te ktore sa obecnie dostepne na redmi note 3. Czy najlepsza opcja jest dev czy moze cos innego?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam podobny problem. Obecnie siedzę na romie który już był w telefonie czyli 7.0.9.0. Pytanie brzmi czy używając updatera aktualizować do 7.0.12.1 a później do dev czy zostawić tak jak jest i czekać na miuipolska? Kusi mnie żeby to zrobić ale czy nie będzie żadnych problemów? Nie chce uceglic telefonu

Opublikowano
1 godzinę temu, mihaszek napisał:

Mam mozliwosc wyboru romu ktory zainstaluje mi sprzedawca.. tzn te ktore sa obecnie dostepne na redmi note 3. Czy najlepsza opcja jest dev czy moze cos innego?

W zależności czego oczekujesz i co potrzebujesz. Jeśli potrzebujesz tylko roota to można to zrobić na oficjalnym stable V7.0.19.0.LHNCNCJ natomiast jeśli chcesz odblokować bootloader to proponuje ROM DEV bo na stable się nie da.

1 godzinę temu, pull1990 napisał:

Ja mam podobny problem. Obecnie siedzę na romie który już był w telefonie czyli 7.0.9.0. Pytanie brzmi czy używając updatera aktualizować do 7.0.12.1 a później do dev czy zostawić tak jak jest i czekać na miuipolska? Kusi mnie żeby to zrobić ale czy nie będzie żadnych problemów? Nie chce uceglic telefonu

Najlepiej i najpewniej to wgraj stable V7.0.19.0.LHNCNCJ i z niego przez update migruj do dev 5.12.24 bo ta wersja która masz to jakaś nie oficjalna wiec nie pewna.

Opublikowano
36 minut temu, pull1990 napisał:

Raczej to nie jest żaden kombinowany rom bo telefon jest z ibuygou. 

Nie chciałbym nic wgrywać poza aplikacja update

To z tego romu chyba raczej nie pójdzie. Możesz spróbować wyczyścić cache update i wtedy próbować.

Opublikowano

A jest taka możliwość żeby ibuygou sprzedawalo telefon z nieoficjalnym romem? 

Mam aktualizować do następnych możliwych wersji czy nie? Boję się trochę że uwale telefon 

Opublikowano

A ja mam taki ROM jak na zdjęciu z językiem polskim, ale z aplikacji mam tylko jakieś Mi Account, Mi wallet, Kuaipan i Sklep Play. Co to jest za rom? Syf czy można na nim działać? Bo chodzi na razie bez zarzutów.

Screenshot_2015-12-31-10-59-15.png

Opublikowano

Podobno szybszy. Ja nie porównywałem, wgrałem od razu dev (kupiłem fon z zainstalowanym Sphinxem, ale jakoś mi się nie podobał....).

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamowilem tel u sprzedawcy technos na stock. Tel przyszedl z 7.0.11 OTA poszlo po wlaczeniu do 7.0.22, a nastepnie wrzucilem dev 7 6.1.7 . Jak narazie no problem..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

witam,

moj rom to 7.0.919.0 (LHNCNCJ) co to za rom?

nigdzie nie ma o nim informacji a wszyscy mają 7.019,czy to to samo?

Edytowane przez nukotek
Opublikowano
Przed chwilą, mihaszek napisał:

Niestety jakis smieciowy rom kolego...

na to wygląda,telefon kupiłem na allegro,tylko dziwne,że nie ma o nim kompletnie informacji w całym internecie :P czy chociaż z tego mojego romu będę mógł wgrać dev 6.1.7 odrazu?

Opublikowano
17 godzin temu, nukotek napisał:

na to wygląda,telefon kupiłem na allegro,tylko dziwne,że nie ma o nim kompletnie informacji w całym internecie :P czy chociaż z tego mojego romu będę mógł wgrać dev 6.1.7 odrazu?

poczytaj na forum jest temat...

z tego co wiem musisz wgrac najnowsza wersje stabilna i dopiero dev...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...