Padre Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Hmm, miałem jak Wy problem z wgraniem deva, bo nie instalowałem najaktualniejszego. Ja mam wersje 6.1.11 (zaktualizował się z 6.1.7) może jutro będzie na stronie , dlatego Wam nie idzie? Resetowaliście telefon? Wejdźcie w ustawienia aplikacji i w apce aktualizacja usuńcie cache, a potem restart telefonu i powinno pójść. 1 minutę temu, Wili napisał: A gdzie to znaleźć? Coś wyczytałem na en forum, że był jakiś dev, który szybko zniknął. To może o nim była mowa. Na razie dostępne jest 6.1.7, który nie włazi. :-/ Całkiem możliwe. Spróbujcie jw.
Wili Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Taaaa, resetowanie, czyszczenie cache, czyszczenie danych, to wszystko było. Trzeba iść spać i czekać aż jutro wrzucą ten 6.1.11 i próbować dalej. W sumie to jest czas, bo dziś złożyłem wniosek o odblokowanie bootloadera.
exigo Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Miałem podobny problem z dev romem 6.1.7. Faktycznie sciągnięcie 6.1.11 rozwiązało problem. Gdyby komuś się śpieszyło, na tym forum (wietnamskie bodajże), znalazłem najnowszą wersję dev: http://miui.vn/forum/threads/stock-dev-redmi-note-3-miui-7-v6-1-11-12-01-2016.7037/ U mnie zadziałało bez problemu. 1
Wili Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Potwierdzam. Update do 6.1.11 bez najmniejszego problemu. Dzięki za link. Ciekawe dlaczego go usunęli? Może ma jakiś znaczący bug do poprawy?
exigo Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) 4 godziny temu, Wili napisał: Potwierdzam. Update do 6.1.11 bez najmniejszego problemu. Dzięki za link. Ciekawe dlaczego go usunęli? Może ma jakiś znaczący bug do poprawy? Żadnych bugów nie zdążyłem wychwycić, bo praktycznie od razu przeszedłem na MIUIPolska. A nie jest czasem tak, że dev romy wypuszczane są dopiero w piątki? Może ktoś się pomylił i dlatego tylko przez chwilę było można go ściągnąć EDIT: właśnie zauważyłem, że na stronie po chińsku jest już oficjalnie do sciągnięca 6.1.11 http://www.miui.com/download-308.html a na stronie po angielsku nadal 6.1.7: http://en.miui.com/download-295.html Edytowane 12 Stycznia 2016 przez exigo
Wili Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja ciągle czekam na zgodę na odblokowanie. :-/
swaggier Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 5 godzin temu, exigo napisał: EDIT: właśnie zauważyłem, że na stronie po chińsku jest już oficjalnie do sciągnięca 6.1.11 http://www.miui.com/download-308.html Poszło, działa, dziękować
nitrospider Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) resetuje telefon , nie wgrywając softu z 7.0.22 stable Edytowane 13 Stycznia 2016 przez nitrospider
leonov Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 25 minut temu, nitrospider napisał: resetuje telefon , nie wgrywając softu z 7.0.22 stable Czego to się tyczy ?
nitrospider Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 wgrania dev 6.1.11 leonov widze że posiadasz ten sam telefon , więc proszę o radę jak wgrać dev z poziomu updater ? Nadmieniam iż wszystkie pomysły powyżej zawiodły
ulvheim Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 6.1.14 Nie można przebrnąć przez weryfikację Sposób zawarty w pierwszym poście nie działa. Roota mam od dziś
Mexx Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jestem nowym "szczęśliwym" posiadaczem Xioami Redmi Note 3 Posiadam ROM 7.9.19.0 Stable a chciałbym wgrać dev. Niestety przy próbie wgrania dev w wersji 6.1.14 wyskakuje ten sam błąd co u kolegi wyżej. Czy jest jakiś inny sposób na wgranie dev czy trzeba przejść do wersji 7.0.22 i wtedy próbować jeszcze raz???
pull1990 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dev o ile się nie myle można wgrać tylko z najnowszego stable. Śmiem podejrzewać że to co masz to jakiś syf więc tak jak mówisz - najpierw 7.0.22 i na to dev
Mexx Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) To już jakiś punkt zaczepienia Jest tutaj inny wątek odnośnie wgrania czystego romu jednak nie wszystkie linki są aktywne do pobrania niezbędnego oprogramowania... Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Mexx
pull1990 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Możesz napisać do osób które umieścily te pliki. Napewno chętnie wrzuca jeszcze raz
gladiq Opublikowano 20 Stycznia 2016 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dev wgrasz na ROM stable, powinno pójść prze OTA. Jest wszystko opisane na forum. XRN 3
Mexx Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Wgrywałem rom dev wg wskazówek jednego z wątków. I po wgraniu telefon się nie uruchamia. Jestem po kilku próbach SP flash 1532 flashuje natomiast wersja 1516 wyrzuca błąd... Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Mexx Użyłem innej wersji SPFlash i poszło jak po maśle :)
plukato Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam. Kilka dni temu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Myślałem że uzyskanie pozwolenia jest najtrudniejsze z tego wszystkiego, jednak się myliłem. Pobrałem unlock tools i przy 50% zatrzymuje się na "verifying device information" Grzebałem po forach, próbowałem różne metody i nic. Nawet tutaj piszą o tym problemie, jednak nie widzę żadnego sensownego rozwiązania. Wyczytałem że aby go odblokować najpierw muszę pobrać oryginalny chiński rom i go zainstalować poprzez updater>trzy kropki>choose update package. Nie da rady (cant verify update). Próbowałem wersje stable (również te starsze) oraz developer. Czyściłem dane z updater, restartowałem tel i dalej nie idzie. Nie wiem, może coś robię nie tak, o czymś nie wiem...nie jestem geniuszem w tej dziedzinie. Jakieś pomysły? Ktoś pomoże? Ja już nie wiem co robić i powoli tracę nadzieje :/
kamil23 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 @plukato wgraj ROM ten xiaomi.eu z rootem. To jest ROM Dev. Na nim odblokujesz bootloader a także wgrasz miui Polska. Musi być ten z rootem ponieważ jak nie ma roota to są problemy z aplikacja flashify i nagraniem twrp Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
magicman1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Dnia 22.02.2016o22:22, kamil23 napisał: @plukato wgraj ROM ten xiaomi.eu z rootem. To jest ROM Dev. Na nim odblokujesz bootloader a także wgrasz miui Polska. Musi być ten z rootem ponieważ jak nie ma roota to są problemy z aplikacja flashify i nagraniem twrp Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mam ten sam problem co kolega - plukato nie mam możliwość wgrania innego romu również tego z xiaomi.eu. Mało tego - nie mogę nawet uruchomić telefonu w tryb fastboot. O oryginalności telefonu chyba świadczy to że otrzymałem z chin zgodę na odblokowanie bootloadera...chyba żę sie myle...Pomocy mam MIUI 7.0.19.0.0 i nie jestem z niego zadowolony ( np. brak powiadomień pushup ) - jakieś pomysły...?
plukato Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Mam ten sam problem co kolega - plukato nie mam możliwość wgrania innego romu również tego z xiaomi.eu. Mało tego - nie mogę nawet uruchomić telefonu w tryb fastboot. O oryginalności telefonu chyba świadczy to że otrzymałem z chin zgodę na odblokowanie bootloadera...chyba żę sie myle...Pomocy mam MIUI 7.0.19.0.0 i nie jestem z niego zadowolony ( np. brak powiadomień pushup ) - jakieś pomysły...? Wiesz co...ja podziękowałem z wgrywaniem softu. Nie ogarniam zbytnio tego wszystkiego nie chce uśmiercić telefonu. Tyle że ja na swoim sofcie mam poucinane dymki w SMS, problem z kontrolą rodzicielską. Pisałem do sprzedawcy, kazali odesłać i wygrają w ramach reklamacji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
magicman1 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 22 godziny temu, plukato napisał: Wiesz co...ja podziękowałem z wgrywaniem softu. Nie ogarniam zbytnio tego wszystkiego nie chce uśmiercić telefonu. Tyle że ja na swoim sofcie mam poucinane dymki w SMS, problem z kontrolą rodzicielską. Pisałem do sprzedawcy, kazali odesłać i wygrają w ramach reklamacji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Z niemałą pomocą sprzedawcy u którego kupiłem udało sie sposobem -
mariaczi Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Nie moge wgrac DEV. Ciagle "couldn't verify". Wersja systemu MIUI 77. ¦ STABLE 77.0.19.0 Grzebalem po forum i znalazlem, ze jest roznica miedzy 7 a 77, tylko nie wiem z ktora problem i dlaczego
Smigoll Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 To zamiast szukać czym sie różni 7 od 77 poszukaj jak wgrać jaki kolwiek rom. Odpowiedź na pierwsze pytanie samo sie znajdzie;) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mare27 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Próbuję zaktualizować z 7.0 do 7.5.1.0 lecz coś nie wychodzi mam problem z weryfikacją może ktoś pomorze ??
Smigoll Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Próbuję zaktualizować z 7.0 do 7.5.1.0 lecz coś nie wychodzi mam problem z weryfikacją może ktoś pomorze ?? Musisz wgrać inny ROM bo ten jest "śmieciowy". Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dnia 8.08.2016 o 13:09, mare27 napisał: Próbuję zaktualizować z 7.0 do 7.5.1.0 lecz coś nie wychodzi mam problem z weryfikacją może ktoś pomorze ?? No u mnie akurat Kujawy. Pomorze to wyżej na mapie... Co zaś do tego, czy ktoś pomoże. Już wiesz, że masz syfiasty system. Wysili zwoje i poszukaj na Forum jak zainstalować właściwy system / ROM. 1
Picuś Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam mam mi5s Miui global stabilna 8.0.10.00 mam oblokowany bootloader i nie wiem jak mam wgrać room xioami eu. Próbuję wgrać twrp ale niestety nie działa to a przy instaalcji romu dev wyskakuje mi błąd weryfikacji. CZy ktoś pomoże ?
Rekomendowane odpowiedzi