Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, miałem jak Wy problem z wgraniem deva, bo nie instalowałem najaktualniejszego. Ja mam wersje 6.1.11 (zaktualizował się z 6.1.7) może  jutro będzie na stronie , dlatego Wam nie idzie? Resetowaliście telefon? Wejdźcie w ustawienia aplikacji i w apce aktualizacja usuńcie cache, a potem restart telefonu i  powinno pójść.

1 minutę temu, Wili napisał:

A gdzie to znaleźć? Coś wyczytałem na en forum, że był jakiś dev, który szybko zniknął. To może o nim była mowa. Na razie dostępne jest 6.1.7, który nie włazi. :-/

Całkiem możliwe. Spróbujcie jw.

Opublikowano

Taaaa, resetowanie, czyszczenie cache, czyszczenie danych, to wszystko było. :-( Trzeba iść spać i czekać aż jutro wrzucą ten 6.1.11 i próbować dalej. ;-)  W sumie to jest czas, bo dziś złożyłem wniosek o odblokowanie bootloadera.

Opublikowano

Potwierdzam. Update do 6.1.11 bez najmniejszego problemu. Dzięki za link.

Ciekawe dlaczego go usunęli? Może ma jakiś znaczący bug do poprawy?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Wili napisał:

Potwierdzam. Update do 6.1.11 bez najmniejszego problemu. Dzięki za link.

Ciekawe dlaczego go usunęli? Może ma jakiś znaczący bug do poprawy?

Żadnych bugów nie zdążyłem wychwycić, bo praktycznie od razu przeszedłem na MIUIPolska. 

A nie jest czasem tak, że dev romy wypuszczane są dopiero w piątki? Może ktoś się pomylił i dlatego tylko przez chwilę było można go ściągnąć :)

EDIT:
właśnie zauważyłem, że na stronie po chińsku jest już oficjalnie do sciągnięca 6.1.11 http://www.miui.com/download-308.html     a na stronie po angielsku nadal 6.1.7: http://en.miui.com/download-295.html

Edytowane przez exigo
Opublikowano

Jestem nowym "szczęśliwym" posiadaczem Xioami Redmi Note 3 :) Posiadam ROM 7.9.19.0 Stable a chciałbym wgrać dev. Niestety przy próbie wgrania dev w wersji 6.1.14 wyskakuje ten sam błąd co u kolegi wyżej. Czy jest jakiś inny sposób na wgranie dev czy trzeba przejść do wersji 7.0.22 i wtedy próbować jeszcze raz???

Opublikowano

Dev o ile się nie myle można wgrać tylko z najnowszego stable. Śmiem podejrzewać że to co masz to jakiś syf więc tak jak mówisz - najpierw 7.0.22 i na to dev 

Opublikowano (edytowane)

To już jakiś punkt zaczepienia :) Jest tutaj inny wątek odnośnie wgrania czystego romu jednak nie wszystkie linki są aktywne do pobrania niezbędnego oprogramowania...

Edytowane przez Mexx
Opublikowano (edytowane)

Wgrywałem rom dev wg wskazówek jednego z wątków. I po wgraniu telefon się nie uruchamia. Jestem po kilku próbach SP flash 1532 flashuje natomiast wersja 1516 wyrzuca błąd...

Byk.png

Edytowane przez Mexx
Użyłem innej wersji SPFlash i poszło jak po maśle :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.
Kilka dni temu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Myślałem że uzyskanie pozwolenia jest najtrudniejsze z tego wszystkiego, jednak się myliłem. Pobrałem unlock tools i przy 50% zatrzymuje się na "verifying device information" Grzebałem po forach, próbowałem różne metody i nic. Nawet tutaj piszą o tym problemie, jednak nie widzę żadnego sensownego rozwiązania.
Wyczytałem że aby go odblokować najpierw muszę pobrać oryginalny chiński rom i go zainstalować poprzez updater>trzy kropki>choose update package. Nie da rady (cant verify update). Próbowałem wersje stable (również te starsze) oraz developer. Czyściłem dane z updater, restartowałem tel i dalej nie idzie. 
Nie wiem, może coś robię nie tak, o czymś nie wiem...nie jestem geniuszem w tej dziedzinie.
Jakieś pomysły? Ktoś pomoże? Ja już nie wiem co robić i powoli tracę nadzieje :/

1.PNG

2.png

3.png

Opublikowano

@plukato wgraj ROM ten xiaomi.eu z rootem. To jest ROM Dev. Na nim odblokujesz bootloader a także wgrasz miui Polska. Musi być ten z rootem ponieważ jak nie ma roota to są problemy z aplikacja flashify i nagraniem twrp

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 22.02.2016o22:22, kamil23 napisał:

@plukato wgraj ROM ten xiaomi.eu z rootem. To jest ROM Dev. Na nim odblokujesz bootloader a także wgrasz miui Polska. Musi być ten z rootem ponieważ jak nie ma roota to są problemy z aplikacja flashify i nagraniem twrp

Mam ten sam problem co kolega - plukato nie mam możliwość wgrania innego romu również tego z xiaomi.eu. Mało tego - nie mogę nawet uruchomić telefonu w tryb fastboot. O oryginalności telefonu chyba świadczy to że otrzymałem z chin zgodę na odblokowanie bootloadera...chyba żę sie myle...Pomocy mam MIUI 7.0.19.0.0 i nie jestem z niego zadowolony ( np. brak powiadomień pushup ) - jakieś pomysły...?

Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega - plukato nie mam możliwość wgrania innego romu również tego z xiaomi.eu. Mało tego - nie mogę nawet uruchomić telefonu w tryb fastboot. O oryginalności telefonu chyba świadczy to że otrzymałem z chin zgodę na odblokowanie bootloadera...chyba żę sie myle...Pomocy mam MIUI 7.0.19.0.0 i nie jestem z niego zadowolony ( np. brak powiadomień pushup ) - jakieś pomysły...?

Wiesz co...ja podziękowałem z wgrywaniem softu. Nie ogarniam zbytnio tego wszystkiego nie chce uśmiercić telefonu. Tyle że ja na swoim sofcie mam poucinane dymki w SMS, problem z kontrolą rodzicielską. Pisałem do sprzedawcy, kazali odesłać i wygrają w ramach reklamacji.

Opublikowano
22 godziny temu, plukato napisał:

Wiesz co...ja podziękowałem z wgrywaniem softu. Nie ogarniam zbytnio tego wszystkiego nie chce uśmiercić telefonu. Tyle że ja na swoim sofcie mam poucinane dymki w SMS, problem z kontrolą rodzicielską. Pisałem do sprzedawcy, kazali odesłać i wygrają w ramach reklamacji.

Z niemałą pomocą sprzedawcy u którego kupiłem udało sie sposobem -

Opublikowano

Nie moge wgrac DEV.

Ciagle "couldn't verify".

Wersja systemu MIUI 77. ¦ STABLE
77.0.19.0

Grzebalem po forum i znalazlem, ze jest roznica miedzy 7 a 77, tylko nie wiem z ktora problem i dlaczego

Opublikowano

To zamiast szukać czym sie różni 7 od 77 poszukaj jak wgrać jaki kolwiek rom. Odpowiedź na pierwsze pytanie samo sie znajdzie;)

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Próbuję zaktualizować z 7.0 do 7.5.1.0 lecz coś nie wychodzi mam problem z weryfikacją może ktoś pomorze ??

Screenshot_2016-08-08-13-05-20.png

Musisz wgrać inny ROM bo ten jest "śmieciowy".

Opublikowano
Dnia 8.08.2016 o 13:09, mare27 napisał:

Próbuję zaktualizować z 7.0 do 7.5.1.0 lecz coś nie wychodzi mam problem z weryfikacją może ktoś pomorze ??

No u mnie akurat Kujawy. Pomorze to wyżej na mapie...

Co zaś do tego, czy ktoś pomoże. Już wiesz, że masz syfiasty system. Wysili zwoje i poszukaj na Forum jak zainstalować właściwy system / ROM.

• Like 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam mi5s Miui global stabilna  8.0.10.00  mam oblokowany bootloader i nie wiem jak mam wgrać room xioami eu. Próbuję wgrać twrp ale niestety nie działa to a przy instaalcji romu dev wyskakuje mi błąd weryfikacji. CZy ktoś pomoże ?