Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ;)

Telefon mam z sklepu prosto z Chin, wersja MIUI tak jak w temacie : 7.0.9.0, wykrywa mi mozliwosc aktualizacji do wersji 7.0.12.1, gdy probuje to zrobic, pojawia sie napis "downloading", ale zaraz wyskakuje komunikat, ze nie mozna sciagnac, nalezy sprobowac ponownie za kilka minut. Stan pobierania caly czas wisi na 0% ;)

Mozna to jakos rozwiazac? ;)

Dzieki!

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano

Proponuje ściągnąć ostatnią paczkę z en.miui.com i wrzucić do folderu downloaded_rom na telefonie i z menu aktualizacji wybrać ją do zainstalowania.

Sent from my Redmi Note 3

Opublikowano

Już ściągam i zaraz spróbuję zrobić tak jak mówisz, dzięki ;)

Jeszcze pytanie - ingerencja w system, w tym wypadku tylko aktualizacja MIUI, albo instalacja MIUI Polska (jak wyjdzie), pozbawia mnie chińskiej gwarancji? ;)

Opublikowano
Już ściągam i zaraz spróbuję zrobić tak jak mówisz, dzięki

Jeszcze pytanie - ingerencja w system, w tym wypadku tylko aktualizacja MIUI, albo instalacja MIUI Polska (jak wyjdzie), pozbawia mnie chińskiej gwarancji?

Tak

Wysłano z MI Note

Opublikowano

U mnie przez tydzień nie chciało pierwszej aktualizacji ściągnąć. W końcu załapało i teraz już kolejne aktualizacje idą bez problemu 

Opublikowano (edytowane)

Skoro tracę gwarancję, to póki co się za to nie biorę, telefon chodzi bez żadnych problemów, a jak zaraz jakiś problem wykryję to może być problem ;)

Chyba, że jest później jakiś sposób, żeby to cofnąć do stanu fabrycznego (odpowiedni ROM), bez żadnych śladów?

Dzięki!

Edit:

Trochę poszperałem i znalazłem sposób, żeby to zrobić, wystarczy wyczyścić cache z trzech aplikacji "download, downloads manager, updater",  a następnie włączyć pobieranie z serwerów Xunlei ;)

Trzy update zrobiło i teraz jestem na wersji 7.0.19.0

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano
Dnia 24.12.2015 at 11:47, Tajniak napisał:

Skoro tracę gwarancję, to póki co się za to nie biorę, telefon chodzi bez żadnych problemów, a jak zaraz jakiś problem wykryję to może być problem ;)

Chyba, że jest później jakiś sposób, żeby to cofnąć do stanu fabrycznego (odpowiedni ROM), bez żadnych śladów?

Dzięki!

Edit:

Trochę poszperałem i znalazłem sposób, żeby to zrobić, wystarczy wyczyścić cache z trzech aplikacji "download, downloads manager, updater",  a następnie włączyć pobieranie z serwerów Xunlei ;)

Trzy update zrobiło i teraz jestem na wersji 7.0.19.0

Gdzie ten cache można znaleźć bo u mnie nigdzie tego nie ma;/ te foldery sa puste...

Opublikowano
4 hours ago, Acid said:

Na co ci chińska gwarancja? Kupiłeś telefon w Pekinie? Bo gdzie indziej jej nie potrzebujesz bo jej nie zrealizujesz nigdzie sam.

Telefon kupiony w jakimś sklepie stacjonarnym w Chinach przez znajomą, w razie ewentualnej gwarancji wysyłam do Chin i koleżanka załatwi ;)

4 hours ago, oskies10 said:

Gdzie ten cache można znaleźć bo u mnie nigdzie tego nie ma;/ te foldery sa puste...

Settings -> installed apps -> wyszukaj danej aplikacji, na przykład "updater" -> i tam masz opcję "clear data" i "clear cache", użyj tej pierwszej opcji to Ci usunie też cache ;)

Opublikowano

Cóż. Po wydaniu pewnej komendy w fastboot przy RN3 można sprawdzić czy jest m.in. flaga "Warranty: yes" . Odblokowanie bootloadera prawdopodobnie zmienia flagę na false.

Wysłano z MI Note

Opublikowano

Mam taki problem, ściągnełem ROM 7019 ze strony miui, wrzucony do folderu downoloaded , włączam aktualizację z lokalizacji, pojawia się pasek instalacji i w kilka sekund dobija do końca plus przez minutę coś tam sprawdza i restart systemu. Mam rom 70011. Miał ktoś tak ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 27.12.2015o12:05, Acid napisał:

Zostaw to stable i wgraj sobie dev 12.24. Tylko rom robi wipe jakby co... ale potem z tego będziesz mógł odblokować bootloader.

sorki ze tak ze mnie laik ale rom robi wipe,co to oznacza?wgralem troche pier**l do tele ktore moge wgac ponowsnie ale mam tez apke na ktorej pracuje jak przedstawiciel i mam pytanie czy po wgraniu tego romu ona pozostanie?

Opublikowano

Też miałem V7.0.11.00 (z PL) i normalnym sposobem przez aktualizację i wybranie pliku zip,  nie idzie wgrać ani wersji dev a przy próbie aktualizacji na V7.0.19.0 robi reboot i nic nie aktualizuje. Przy tym, po tej niby aktualizacji na V7.0.19.0, nadal po restarcie jest V7.0.11.00 i przestała mi działać karta SIM. Włączenie, wyłączenie karty, przełączenie na tryb samolotowy nic nie daje. Wgrałem dev SphinX v1c i przynajmniej tele działa, ale jest znacznie gorzej niż na tym 7.0.11.00.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kodek napisał:

Też miałem V7.0.11.00 (z PL) i normalnym sposobem przez aktualizację i wybranie pliku zip,  nie idzie wgrać ani wersji dev a przy próbie aktualizacji na V7.0.19.0 robi reboot i nic nie aktualizuje. Przy tym, po tej niby aktualizacji na V7.0.19.0, nadal po restarcie jest V7.0.11.00 i przestała mi działać karta SIM. Włączenie, wyłączenie karty, przełączenie na tryb samolotowy nic nie daje. Wgrałem dev SphinX v1c i przynajmniej tele działa, ale jest znacznie gorzej niż na tym 7.0.11.00.

To tą samą metodą co wgrywałeś SphinX v1c wgraj V7.0.19.0 i wtedy przez update wgraj dev i pójdzie. 

Edytowane przez djrufi
Opublikowano

witam ja przeszedłem z  v7.0.11 (pl ) na dev v7.5. 12.24 i mam mały problem z google play. jak wgrac google play w jezyku polskim?

prosze o odpowiedz

Opublikowano
2 minuty temu, baxy napisał:

witam ja przeszedłem z  v7.0.11 (pl ) na dev v7.5. 12.24 i mam mały problem z google play. jak wgrac google play w jezyku polskim?

prosze o odpowiedz

Poczytaj forum jest opisane.

Opublikowano (edytowane)

@up 
Mam dokładnie ten sam problem. Czy mógłbyś proszę podać linka do informacji o tym na forum. Zależy mi na czasie, a średnio ogarniam jeszcze jak to wszystko tutaj działa :D

Chodzi mi o to, żeby usługi Google były w języku polskim. 

Edytowane przez misssiek95
Opublikowano

Wyczyściłem cache, włączyłem serwer xunlei i w końcu updater ruszył. Przez 2,5h zassało 14% po czym wywaliło błąd i przestało ściągać :/ ech..

EDIT: ogarnięte. Doczytałem, że zdarzają się problemy z tą pierwszą aktualizacją pobierając ją przez WiFi. Pobrałem przez dane pakietowe a następne aktualizacje już bez problemu pobrały się przez WiFi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...