Skocz do zawartości

Miui na 5.0.2 i DALVIK?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i mam opóźniony zapłon ale dopiero teraz się zorientowałem że MIUI oparte na Lollipopie chodzi nadal na przestarzałyej i mało wydajnej maszynie uruchomieniowej DALVIK.

Czy ktoś jest na tyle w tym obstukany żeby wyjaśnić czemu nie ART?

Przecież kwintesencją Lollipopa było wdrożenie ART, więc co daje zmiana z KK na Lollipopa lub Marshmellow jeżeli nie działa ART.

Opublikowano
Może i mam opóźniony zapłon ale dopiero teraz się zorientowałem że MIUI oparte na Lollipopie chodzi nadal na przestarzałyej i mało wydajnej maszynie uruchomieniowej DALVIK.

Czy ktoś jest na tyle w tym obstukany żeby wyjaśnić czemu nie ART?

Przecież kwintesencją Lollipopa było wdrożenie ART, więc co daje zmiana z KK na Lollipopa lub Marshmellow jeżeli nie działa ART.

A skąd takie info?

Wysłano z MI Note

Opublikowano
30 minut temu, Acid napisał:

A skąd takie info?

Siedziałem wcześniej na szajsungu galaxy s3 lte (2Gb RAM) i śledziłem temat Lollipopa od czasu plotek o jego powstaniu.

Pamiętam że głównym założeniem wprowadzenia 5.0 było zmniejszenie zużycia bateri, zmniejszenie zużycia RAM, szybszy dostęp do aplikacji.

Niestety nie wyszedł officialny Lolipop na ten telefon więc instalowałem port CM12, mając wcześniej CM11 na KK zauważalne było po przejściu na CM12 spadek zużycia RAM

z 1,1 Gb  na 800 Mb.

Nie jestem programistą, logika kazała zadać mi to pytanie.

Opublikowano

Aa czyli napisałeś to:

9 godzin temu, KANAR napisał:

ale dopiero teraz się zorientowałem że MIUI oparte na Lollipopie chodzi nadal na przestarzałyej i mało wydajnej maszynie uruchomieniowej DALVIK.

na podstawie swojej... logiki?

I do google to już nie chciało ci się zaglądać by chociaż 5 minut poczytać czym jest Android 5 i na czym on stoi?

• Like 4
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...