SirWinsALot Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Czesc, Szukam programu ktory pozwoli mi na automatyczne wysylanie calego mojego ruchu na komorce, tzn nagranych rozmow, zrobionych zdjec, wyslanych/odebranych smsow i najlepiej jeszcze nakreconych video. Próbowałem Mi-Cloud które otrzymujemy w komplecie, jednak nie działa mi to tak jak powinno- mimo że "synchronizuje" i w chmurze na telefonie widze to co dodalem, to po zalogowaniu sie na chmure z komputera okazuje sie ze mam zapisane tylko stare pliki sprzed 3tygodni... Dodatkowo, idealnie byłoby gdybym miał możliwość ustawienia uprawnień, że z telefonu mogę przesyłać do chmury, ale nie mogę z niej usuwać plików (np zabezpieczenie ponownym wpisaniem hasła). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam wszystkich! Edytowane 13 Grudnia 2015 przez SirWinsALot 1
d3tr0 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
makovic Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Czesc, Szukam programu ktory pozwoli mi na automatyczne wysylanie calego mojego ruchu na komorce, tzn nagranych rozmow, zrobionych zdjec, wyslanych/odebranych smsow i najlepiej jeszcze nakreconych video. Próbowałem Mi-Cloud które otrzymujemy w komplecie, jednak nie działa mi to tak jak powinno- mimo że "synchronizuje" i w chmurze na telefonie widze to co dodalem, to po zalogowaniu sie na chmure z komputera okazuje sie ze mam zapisane tylko stare pliki sprzed 3tygodni... Dodatkowo, idealnie byłoby gdybym miał możliwość ustawienia uprawnień, że z telefonu mogę przesyłać do chmury, ale nie mogę z niej usuwać plików (np zabezpieczenie ponownym wpisaniem hasła). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam wszystkich! Też nie do końca potrafię zrozumieć działanie MiCloud. Niby synchro jest a gdy zerkam do samej chmury z poziomu www to jakaś...kpina. Synchronizuje z dużym opóźnieniem i nie wszystko. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
SirWinsALot Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Dokladnie, wyczailem ze stronke trzeba odswiezac przez F5, bo samo skakanie po folderach tego nie robi (sic!). Mimo wszystko na chwile obecna MiCloud>Dropbox, bo tam chyba w ogole jest tylko opcja synchronizacji galerii i video, a nie dowolnego contentu. Inna sprawa to brak tych uprawnien MiCloud, np zrobienia folderu na ktorym bym chomikowal pliki, ale usuniecie ich z telefonu nie spowoduje usuniecia ich z chmury. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez SirWinsALot
ZduneX25 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 FolderSync + OneDrive albo Dysk Google to do plików, a smsy to robię automatycznie w kopii miui i potem też foldersync (automatycznie) wrzuca je na dysk google.
SirWinsALot Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 16 minut temu, ZduneX25 napisał: FolderSync + OneDrive albo Dysk Google to do plików, a smsy to robię automatycznie w kopii miui i potem też foldersync (automatycznie) wrzuca je na dysk google. Gdzie moge tam ustalic nieusuwanie plików w chmurze (to co opisywalem wyzej)? Ogolnie opcja wydaje sie byc ok, pewniejsze niz te MI Cloud
ZduneX25 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dwukierunkowa synchronizacja i opcja synchronizacja usunięć, sam używam do galerii, mam Mi4 i MiPada i synchronizuje sobie cały folder DCIM, dzięki temu wszystkie zdjęcia z mipada mam na mi4 i wszystkie z mi4 na mipadzie, jak coś usuwam na jednym to znika z obu. Ja mam dzienną synchronizację, ale jest też natychmiastowa (program potrafi sam połączyć się z wybranymi sieciami na potrzeby synchronizacji i potem rozłączyć).
SirWinsALot Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 dzieki, narazie testowalem to na wersji bezplatnej lite, ale skoro jest tak jak piszesz to zainwestuje w pelna wersje
ZduneX25 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Tylko uważaj na opcję Przeskanuj bibliotekę mediów, chodzi o to, że akurat zdjęcia z aparatu nie są widoczne zaraz po synchronizacji, najlepiej ubić galerię i otworzyć od nowa albo poczekać, bo się pojawią, z tą opcją nie trzeba czekać pojawiają się natychmiast, ale ma wadę na MIUI w telefonie zaczynają pojawiać się duplikaty albumów, problem w tym, że nie pojawiają się fizycznie na telefonie, a w samej galerii i trzeba wipe robić by się pozbyć występowania X razy albumu Aparat czy Wideo.
Rekomendowane odpowiedzi