Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc,

Szukam programu ktory pozwoli mi na automatyczne wysylanie calego mojego ruchu na komorce, tzn nagranych rozmow, zrobionych zdjec, wyslanych/odebranych smsow i najlepiej jeszcze nakreconych video. Próbowałem Mi-Cloud które otrzymujemy w komplecie, jednak nie działa mi to tak jak powinno- mimo że "synchronizuje" i w chmurze na telefonie widze to co dodalem, to po zalogowaniu sie na chmure z komputera okazuje sie ze mam zapisane tylko stare pliki sprzed 3tygodni...

Dodatkowo, idealnie byłoby gdybym miał możliwość ustawienia uprawnień, że z telefonu mogę przesyłać do chmury, ale nie mogę z niej usuwać plików (np zabezpieczenie ponownym wpisaniem hasła). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam wszystkich!

Edytowane przez SirWinsALot
  • Like 1
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano
Czesc,

Szukam programu ktory pozwoli mi na automatyczne wysylanie calego mojego ruchu na komorce, tzn nagranych rozmow, zrobionych zdjec, wyslanych/odebranych smsow i najlepiej jeszcze nakreconych video. Próbowałem Mi-Cloud które otrzymujemy w komplecie, jednak nie działa mi to tak jak powinno- mimo że "synchronizuje" i w chmurze na telefonie widze to co dodalem, to po zalogowaniu sie na chmure z komputera okazuje sie ze mam zapisane tylko stare pliki sprzed 3tygodni...

Dodatkowo, idealnie byłoby gdybym miał możliwość ustawienia uprawnień, że z telefonu mogę przesyłać do chmury, ale nie mogę z niej usuwać plików (np zabezpieczenie ponownym wpisaniem hasła). Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam wszystkich!

Też nie do końca potrafię zrozumieć działanie MiCloud. Niby synchro jest a gdy zerkam do samej chmury z poziomu www to jakaś...kpina. Synchronizuje z dużym opóźnieniem i nie wszystko.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dokladnie, wyczailem ze stronke trzeba odswiezac przez F5, bo samo skakanie po folderach tego nie robi (sic!). Mimo wszystko na chwile obecna MiCloud>Dropbox, bo tam chyba w ogole jest tylko opcja synchronizacji galerii i video, a nie dowolnego contentu. Inna sprawa to brak tych uprawnien MiCloud, np zrobienia folderu na ktorym bym chomikowal pliki, ale usuniecie ich z telefonu nie spowoduje usuniecia ich z chmury.

Edytowane przez SirWinsALot
Opublikowano

FolderSync + OneDrive albo Dysk Google to do plików, a smsy to robię automatycznie w kopii miui i potem też foldersync (automatycznie) wrzuca je na dysk google.

Opublikowano
16 minut temu, ZduneX25 napisał:

FolderSync + OneDrive albo Dysk Google to do plików, a smsy to robię automatycznie w kopii miui i potem też foldersync (automatycznie) wrzuca je na dysk google.

Gdzie moge tam ustalic nieusuwanie plików w chmurze (to co opisywalem wyzej)? Ogolnie opcja wydaje sie byc ok, pewniejsze niz te MI Cloud

Opublikowano

Dwukierunkowa synchronizacja i opcja synchronizacja usunięć, sam używam do galerii, mam Mi4 i MiPada i synchronizuje sobie cały folder DCIM, dzięki temu wszystkie zdjęcia z mipada mam na mi4 i wszystkie z mi4 na mipadzie, jak coś usuwam na jednym to znika z obu. Ja mam dzienną synchronizację, ale jest też natychmiastowa (program potrafi sam połączyć się z wybranymi sieciami na potrzeby synchronizacji i potem rozłączyć).

Opublikowano

Tylko uważaj na opcję Przeskanuj bibliotekę mediów, chodzi o to, że akurat zdjęcia z aparatu nie są widoczne zaraz po synchronizacji, najlepiej ubić galerię i otworzyć od nowa albo poczekać, bo się pojawią, z tą opcją nie trzeba czekać pojawiają się natychmiast, ale ma wadę na MIUI w telefonie zaczynają pojawiać się duplikaty albumów, problem w tym, że nie pojawiają się fizycznie na telefonie, a w samej galerii i trzeba wipe robić by się pozbyć występowania X razy albumu Aparat czy Wideo.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...