Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Historia jest krótka, rano resetowałem telefon. Mam bootloop, jest możliwość uruchomienia recovery i fastboot. Nie wiem co teraz zrobić, mogę oddać telefon na gwarancję albo naprawić to samemu z Waszą pomocą! Wolałbym tą drugą opcję bo telefon pewnie odzyskam po nowym roku...

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli operacja się nie uda i wyślę telefon do sprzedawcy a on do serwisu to jest szansa że będą wiedzieli o mojej ingerencji?

Oprogramowanie i rom pobrane. Ten poradnik jest napisany bardzo krótko. Telefon podłączam do komputera w trybie fast boot czy na bootloopie?

Edytowane przez rybson
Opublikowano (edytowane)

pojawił się komunikat w mipcsuite że urządzenie nie jest wspierane.

97hok0.jpg

czy ktoś wie jak mi pomóc?

Edytowane przez rybson
Opublikowano

A nie trzeba tam wskazać podkatalogu z obrazami - images ?

Rom oczywiście masz fastboot ?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie, uruchomiłem miflash ponownie i nie wskazałem tego pliku do fastboot. Telefon działa, rozdziewiczony. Teraz muszę zainstalować polską wersję. Dziękuję za pomoc. Bałem się że zostanie mi tylko przycisk do papieru +1000 PLN

Opublikowano

Nie, uruchomiłem miflash ponownie i nie wskazałem tego pliku do fastboot. Telefon działa, rozdziewiczony. Teraz muszę zainstalować polską wersję. Dziękuję za pomoc. Bałem się że zostanie mi tylko przycisk do papieru +1000 PLN

Edit:

Dzień drugi wszystko gra i buczy jak powinno, dograłem gapps bo jakoś tak dziwnie jak nie mogłem pobrać wielu aplikacji. Do tego doszła aktualizacja framework bo urządzenie nie było zgodne... Rozumiem że spolszczenie pobieram z https://miuipolska.pl/download/

następnie

[numeracja numer=”1″ title=”Informacje ogólne”]

• Tłumaczenie MIUI dostępne na tej stronie jest udostępniane w postaci paczek polonizujących do instalacji w Recovery. Są to pliki z rozszerzeniem .zip i nie należy ich rozpakowywać. Paczkę należy umieścić na karcie SD lub pamięci wewnętrznej telefonu(/sdcard/).
  • Paczki są tworzone na podstawie oficjalnych ROMów dostępnych na miuiandroid.com.
  • W niektórych przypadkach (opisanych wyraźnie) paczki powstają pod konkretne modyfikacje ROMów oficjalnych.
Opublikowano
40 minut temu, rybson napisał:

Tłumaczenie MIUI dostępne na tej stronie jest udostępniane w postaci paczek polonizujących do instalacji w Recovery. Są to pliki z rozszerzeniem .zip i nie należy ich rozpakowywać. Paczkę należy umieścić na karcie SD lub pamięci wewnętrznej telefonu(/sdcard/).

Instalujesz w Recovery pod warunkiem że masz Recovery TWRP. Jeśli masz MiRecovery to musisz przejść całą procedurę: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...