Skocz do zawartości
  • 0

Karta sim nieaktywna - ciągle wyłącza mi karte sim

Pytanie

Opublikowano

Mam redmi 2, od 2 tygodni jestem w Wielkiej Brytani, w 2 slocie sim mam kartę polsą a w pierwszym kartę brytyjską. Często nie mam zasięgu na karcie brytyjskiej i pojawia się komunikat, że karta nieaktywna, że nie dodana do chmury xiaomi czy coś. Co ma chmura do kart? Jak wyłączyć tę durną weryfikację. Pójdę np na miasto, net mam z angielskiej karty a telefon nie może się zalogować do chmury bo nie ma netu i nie może zweryfikować karty i ja blokuje, karty na której jest net. No błędne koło.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nikt nie miał podobnie? To strasznie irytujące. Kiedy potrzebuje zadzwonić albo skorzystać z internetu zawsze wysiada sim1. Jak przełożę karty siada sim2 - tam gdzie jest karta angielska. Zawsze tą jedną kartę co jakiś czas wywala. Jak to draństwo wyłączyć??

• 0
Opublikowano

No za pierwszym razem jak włożyłem kartę to musiałem zmienić język. Ale po aktywacji zmieniłem na polski i grało. Po jakimś czasie zaczęło się dziać jak napisałem i zmiana języka nie pomaga. Gdzieś wyczytałem, że pomaga zmiana sotfu na oficjalne miui ale nie uśmiecha mi się to, brak polskiego języka.

Wysłane z xiaomi redmi 2.

• 0
Opublikowano

To może inna opcja, telefon został aktywowany na numer polski, da się dezaktywować telefon w koncie miui i ponownie zaktywować na brytyjskim numerze?

• 0
Opublikowano

Najprawdopodobniej masz dwa SIM 3g.

Podaj kombinacje SIM i ustawienia sieci to się sprawdzi.

A jak chcesz uniknąć weryfikacji to anuluj pytanie o sms

• 0
Opublikowano

Zmieniłem operatora z vectone na 3 i problem zniknął. Inna karta sim i już 5 dzień działa dobrze.

Wysłane z xiaomi redmi 2.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...