TomdeX Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Siemka, aktualnie telefon pracuje na 5.11.19 i mam problem z GPS w apce, otóż łapie go po chwili od włączenia Endomondo, kiedy wystartuje i zgaszę ekran to po około 2-3 minutach gubi zasięg, tak jakby rozłączał w ogóle GPS, jak go wybudzę to znów złapie połączenie i znów jak wygaszę ekran to po 2-3 minutach gubi, Endomondo cały czas pokazuje status - GPS OK. Patrzyłem na ewentualne oszczędzanie energii, profile mam powyłączane, Inteligentne oszczędzanie energii (Tryb: Normalny), Profil Wydajności: Normalny. Miał lub ktoś ma takie problemy? Dodam, że raz udało mi się cały trening przeprowadzić bez problemu, nie zrywało, ale ostatnie 2 razy tak zerwało :/
d3tr0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) 41 minut temu, TomdeX napisał: Siemka, aktualnie telefon pracuje na 5.11.19 i mam problem z GPS w apce, otóż łapie go po chwili od włączenia Endomondo, kiedy wystartuje i zgaszę ekran to po około 2-3 minutach gubi zasięg, tak jakby rozłączał w ogóle GPS, jak go wybudzę to znów złapie połączenie i znów jak wygaszę ekran to po 2-3 minutach gubi, Endomondo cały czas pokazuje status - GPS OK. Patrzyłem na ewentualne oszczędzanie energii, profile mam powyłączane, Inteligentne oszczędzanie energii (Tryb: Normalny), Profil Wydajności: Normalny. Miał lub ktoś ma takie problemy? Dodam, że raz udało mi się cały trening przeprowadzić bez problemu, nie zrywało, ale ostatnie 2 razy tak zerwało :/ Na 5.11.26 jest ten sam problem, GPS rozłącza się podczas wygaszenia ekranu, po zaświeceniu od nowa GPS lokalizuje. Co trwa chwilę. Ktoś mi doradzał pamiętam opcje "Lokalizacja w tle" to miało znajdować się w zakładce lokalizacja, ale u mnie w romie jej nie ma została skasowana. Sprawdź w twoim starszym może jeszcze jest i ona by coś pomogła. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez d3tr0
ZduneX25 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Trzeba kłódkę założyć, bo będzie ubijać w tle.
TomdeX Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2015 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Trzeba kłódkę założyć, bo będzie ubijać w tle. Wydaje m się, że apki nie ubija, bo po odblokowaniu telefonu apka działa i dobrze liczy czas treningu, chyba że telefon ubija samo połączenie GPS, to możliwe?
ZduneX25 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Możliwe, oszczędzanie baterii w aplikacjach za to odpowiada.
painball Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Można próbować apki która uniemożliwia przygasanie ekranu. Wtedy endo na pierwszy plan. Kiedyś pomagało na SE Coconut. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
TomdeX Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dnia 4.12.2015, 20:32:35, ZduneX25 napisał: Możliwe, oszczędzanie baterii w aplikacjach za to odpowiada. Kłódka nic nie dała, wciąż tak jest, co ciekawe jak wygasi się ekran to nie czyta GPS w apce (znika ta ikonka GPS u góry, a kiedy odpalę ekran to wraca), ale połączenie z GPS jest cały czas, bo ściągnąłem GPS FiX i pokazuje, że jest połączony bez przerwy z 17 satelitami... Najwyżej spróbuje jeszcze przeinstalować Endomondo.
painball Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Można próbować apki która uniemożliwia przygasanie ekranu. Wtedy endo na pierwszy plan. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
cisoboy Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) U mnie podobnie, na początku jest tracking, następnie po paru minutach wygaszenia gubi sygnał gps, aby złapać go ponownie po odblokowaniu telefonu. Rysuje również na endomondo trasy po wodzie, totalne głupoty, np: poniższa trasa była o wiele dłuższa. Obecny soft MIUIPolska 6.1.29. Endomondo Sports Tracker wersja 16.3.0 Nie było tego problemu w poprzednim sofcie xiaomi.eu 5.9.24 Edytowane 29 Marca 2016 przez cisoboy 1
daniel.wu Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Dziwne, u mnie na Mi4 na 5.11.12 Endomondo śmiga pięknie. W sumie dopiero parę dni temu i wczoraj to przetestowałem - telefon normalnie wygaszam, GPS trzyma w tle, a żadnych ustawień nie zmieniałem. Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE
cisoboy Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Aktualizacja do MIUI 7.3 by xiaomi.eu 6.3.24 nic nie dała.
rafalg92 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Rozwinę to co napisał ZduneX25: Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje Tam można ustawić by nie odcinało GPS i danych w tle dla każdej aplikacji indywidualnie. Wybierasz Endomondo Sports Tracker i ustawiasz: bez ograniczeń i dalej: lokalizacja w tle -> zezwól. Edytowane 29 Marca 2016 przez rafalg92 7
TomdeX Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dnia 29.03.2016 o 18:50, rafalg92 napisał: Rozwinę to co napisał ZduneX25: Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje Tam można ustawić by nie odcinało GPS i danych w tle dla każdej aplikacji indywidualnie. Wybierasz Endomondo Sports Tracker i ustawiasz: bez ograniczeń i dalej: lokalizacja w tle -> zezwól. Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi, działa, można zamknąć. 1
kubamiui Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Nieno chopie. Ja się męczyłem od ary miesięcy z tym i nie dwałem rady a to takie proste. Wielkie dzięki za tę poradę.
mrosi Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi