Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, aktualnie telefon pracuje na 5.11.19 i mam problem z GPS w apce, otóż łapie go po chwili od włączenia Endomondo, kiedy wystartuje i zgaszę ekran to po około 2-3 minutach gubi zasięg, tak jakby rozłączał w ogóle GPS, jak go wybudzę to znów złapie połączenie i znów jak wygaszę ekran to po 2-3 minutach gubi, Endomondo cały czas pokazuje status - GPS OK.

Patrzyłem na ewentualne oszczędzanie energii, profile mam powyłączane, Inteligentne oszczędzanie energii (Tryb: Normalny), Profil Wydajności: Normalny.

Miał lub ktoś ma takie problemy? Dodam, że raz udało mi się cały trening przeprowadzić bez problemu, nie zrywało, ale ostatnie 2 razy tak zerwało :/

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, TomdeX napisał:

Siemka, aktualnie telefon pracuje na 5.11.19 i mam problem z GPS w apce, otóż łapie go po chwili od włączenia Endomondo, kiedy wystartuje i zgaszę ekran to po około 2-3 minutach gubi zasięg, tak jakby rozłączał w ogóle GPS, jak go wybudzę to znów złapie połączenie i znów jak wygaszę ekran to po 2-3 minutach gubi, Endomondo cały czas pokazuje status - GPS OK.

Patrzyłem na ewentualne oszczędzanie energii, profile mam powyłączane, Inteligentne oszczędzanie energii (Tryb: Normalny), Profil Wydajności: Normalny.

Miał lub ktoś ma takie problemy? Dodam, że raz udało mi się cały trening przeprowadzić bez problemu, nie zrywało, ale ostatnie 2 razy tak zerwało :/

Na 5.11.26 jest ten sam problem, GPS rozłącza się podczas wygaszenia ekranu, po zaświeceniu od nowa GPS lokalizuje. Co trwa chwilę.

Ktoś mi doradzał pamiętam opcje "Lokalizacja w tle" to miało znajdować się w zakładce lokalizacja, ale u mnie w romie jej nie ma została skasowana.

Sprawdź w twoim starszym może jeszcze jest i ona by coś pomogła.

Edytowane przez d3tr0
Opublikowano
1 godzinę temu, ZduneX25 napisał:

Trzeba kłódkę założyć, bo będzie ubijać w tle.

Wydaje m się, że apki nie ubija, bo po odblokowaniu telefonu apka działa i dobrze liczy czas treningu, chyba że telefon ubija samo połączenie GPS, to możliwe?

Opublikowano

Można próbować apki która uniemożliwia przygasanie ekranu. Wtedy endo na pierwszy plan. Kiedyś pomagało na SE Coconut.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 4.12.2015, 20:32:35, ZduneX25 napisał:

Możliwe, oszczędzanie baterii w aplikacjach za to odpowiada.

Kłódka nic nie dała, wciąż tak jest, co ciekawe jak wygasi się ekran to nie czyta GPS w apce (znika ta ikonka GPS u góry, a kiedy odpalę ekran to wraca), ale połączenie z GPS jest cały czas, bo ściągnąłem GPS FiX i pokazuje, że jest połączony bez przerwy z 17 satelitami...
Najwyżej spróbuje jeszcze przeinstalować Endomondo.

Opublikowano
Można próbować apki która uniemożliwia przygasanie ekranu. Wtedy endo na pierwszy plan.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

U mnie podobnie, na początku jest tracking, następnie po paru minutach wygaszenia gubi sygnał gps, aby złapać go ponownie po odblokowaniu telefonu. Rysuje również na endomondo trasy po wodzie, totalne głupoty, np: poniższa trasa była o wiele dłuższa.

Obecny soft MIUIPolska 6.1.29. Endomondo Sports Tracker wersja 16.3.0

Nie było tego problemu w poprzednim sofcie xiaomi.eu 5.9.24

bzdury endomondo.png

Edytowane przez cisoboy
  • Like 1
Opublikowano

Dziwne, u mnie na Mi4 na 5.11.12 Endomondo śmiga pięknie. W sumie dopiero parę dni temu i wczoraj to przetestowałem - telefon normalnie wygaszam, GPS trzyma w tle, a żadnych ustawień nie zmieniałem.

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

Opublikowano (edytowane)

Rozwinę to co napisał ZduneX25:

Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje

Tam można ustawić by nie odcinało GPS i danych w tle dla każdej aplikacji indywidualnie.

Wybierasz Endomondo Sports Tracker i ustawiasz: bez ograniczeń i dalej: lokalizacja w tle -> zezwól.

Edytowane przez rafalg92
  • Like 7
Opublikowano
Dnia 29.03.2016 o 18:50, rafalg92 napisał:

Rozwinę to co napisał ZduneX25:

Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje

Tam można ustawić by nie odcinało GPS i danych w tle dla każdej aplikacji indywidualnie.

Wybierasz Endomondo Sports Tracker i ustawiasz: bez ograniczeń i dalej: lokalizacja w tle -> zezwól.

Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi, działa, można zamknąć. ;)

• Like 1
  • 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...