Patison Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam, tak jak w temacie mój telefon REDMI 1s nie wyświetla obrazu zaraz po wymianie szyby. Oczywiście za wymianę szyby wziąłem się sam i tu był mój bład :/ ale mówi się trudno . Telefon się włącza, dotyk działa ( bo na pamięć odblokowywałem i było słychać dźwięk i wibracje) . Zorientowałem się że w Rzeszowie jest serwis xiaomi wycenili mi tam naprawę na 280 zł ponieważ powiedzieli że gniazdo na płycie głównej do wyświetlacza jest uszkodzone i również wyświetlacz też jest uszkodzony a nie bardzo moge w to uwierzyć że uszkodziłem i to i to na co dzień zajmuję się komputerami więc dlatego też zabrałem się sam za wymianę proszę o poradę co teraz zrobić . Z góry dzięki
ddr Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Mam wyświetlacz bez digitizera. Jeżeli nie kleiłeś na super glue czy innym trwałym klejem to bym przerzucił, a z gniazdem musiałbym zobaczyć.
Patison Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Mam mozliwosc kupna telefonu oczywiscie redmi 1s z zepsuta płyta główna za 100zl przełożył bym z niego wyswietlacz a jak by gniazdo faktycznke bylo uszkodzone to bede pisal o pomoc
ddr Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 To co zostanie nie wyrzucaj bo może się przydać, np. gniazdo słuchawkowe. No i może te uszkodzenie płyty jest software, byś miał drugiego redmi niskim kosztem :P.
Patison Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wiem o tym dużo części może się przydać Właśnie najprawdopodobniej jest to uszkodzenie software bo mi gościu napisał że "uszkodzona przy wgrywaniu nowego softu"
Patison Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Właśnie dostałem telefon i wygląda to tak że nie reaguję w ogóle na przycisk włączania a przy podłączeniu ładowarki mrugnie raz czerwona dioda. jakieś rady ? Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Patison
OutSideR Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 jest 80% szans ze wstanie caly kompletny, poszukaj rozwiazania w dziale tutoriale
Patison Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2015 nie mogłem się powstrzymać i wymieniłem płyty główne i wszystko śmiga może kiedyś pobawię się żeby uratować tamten telefonik myślę że bez wyświetlacza też się da jakoś to zrobić Teraz tylko mam dylemat co robić z wejściem słuchawkowym, czy gdzieś ktoś podejmie się przelutowania gniazda z jednej płyty na drugą bo ja już za to na pewno się nie zabiorę
Acid Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Napisz do mnie na [email protected]. Wysłano z MI Note
ddr Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nie lubię wylutowywać tych gniazd, ale musiałem się tego eksperymentalnie nauczyć gdy usłyszałem ile potrafią zawołać za to w serwisie. Specjalnie trudne to nie jest, ale potrafi być upierdliwe. @Acid, powiedz mi no w jaki sposób wymieniasz te gniazda, może znasz jakiś wygodniejszy sposób niż użycie topnika do rynien?
Acid Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Hot air. Topnik mam przemysłowy używany podczas produkcji płytek pcb. Wysłano z MI Note
ddr Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 To mniej więcej na to samo wychodzi. Hot air + topnik do rynien. Przy bardziej uporczywych gniazdach dodaję trochę cyny ołowiowej co nawet pomaga. No i przyklejam wokół troszkę taśmy kapton, polecam zwłaszcza przy zdejmowaniu ekranów czy pracach przy gniazdach. A powiedz mi no jeszcze, czy czyścisz czymś potem płytkę z topnika po lutowaniu? Z doświadczeń bardzo ładnie działa rozpuszczalnik nitro, ale ciężko się go stosuje i śmierdzi niemiłosiernie.
Rekomendowane odpowiedzi