michalzielony Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam. Po pierwszym włączeniu Xiaomi Redmi Note 2 pokazuje mi się czarny obraz - brak puplitu. Czy to tak powinno być i dopiero teraz jakoś mam ustawić czy po prostu jest cos nie tak z telefonem?
d3tr0 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Nie tak nie powinno być, przydało by się robić hard reset z mi recovery
Nezumi Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 "Po pierwszym uruchomieniu" czyli siedzisz na jakimś chińskim MIUI. Wejdź w MiRecovery, zrób full wipe, następnie zgraj sobie z PC na telefon najnowszy rom MIUIPolska i spróbuj zainstalować według metody nr.2, przy błędzie instalacji, zapraszam do instrukcji instalacji TWRP.
d3tr0 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 może głupie a odkleiłeś naklejkę ze styków baterii ?
tpawel Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 może głupie a odkleiłeś naklejkę ze styków baterii ? 99% że nie sam, gdybym nie czytał forum w życiu bym się nie domyslił Wyslane z G7 1
michalzielony Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 Kupiłem telefon w firmie Technos, gdzie jest wgrane MIUI Polska. Naklejki na stykach baterii nie było. Telefon się uruchamia tylko zamiast pulpitu z ikonami jest czarny ekran i widoczna tylko godzina i bateria. Jeżeli rozwijam menu od góry i wchodzę w ustawienia wydaje się wszystko ok jednakże nie mogę np zmienić tapety bo po wejściu w ustawienia tapety nic się nie wyświetla.
Nezumi Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zrób sobie wipe cache(przywrócenie do fabrycznych), ew. MiFlash i wgraj na nowo system...
d3tr0 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 na razie niech po prostu przywróci ustawienia fabryczne jak ma dostęp do ustawień, tak każdego straszyć od razu miflashem
Nezumi Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 19 minut temu, d3tr0 napisał: na razie niech po prostu przywróci ustawienia fabryczne jak ma dostęp do ustawień, tak każdego straszyć od razu miflashem Czym tu straszyć? MiFlash nie jest problemem, w końcu poradników jest cała masa. Po 2 na starcie poleciłem "Wipe Cache"=Przywróć fabryczne (wychodzi na 1), jeżeli to nie podziała, to MiFlash. Szukać tutaj przyczyny można i miesiąc, ale po co?
michalzielony Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 Wystarczyło przywrócenie ustawień fabrycznych Dzięki za porady.
Rekomendowane odpowiedzi