wolf Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Mi4 nie odbiera i nie wysyła MMS. Transmisję danych mam włączoną, preferowany tryb sieci ustawiony na 4G, sieć T-Mobile, punkty dostępowe - zresetowałem ustawienia. Po zmianie na preferowany tryb sieci 3G, telefon zaczyna odbierać i wysyłać MMS. Pomożecie?
wolf Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Panowie, nikt nie ma koncepcji na rozwiązanie problemu?
Nezumi Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 33 minuty temu, wolf napisał: Panowie, nikt nie ma koncepcji na rozwiązanie problemu? Bo T-mobile blokuje swoje 4G dla klientów, którzy nie posiadają odpowiedniej usługi. Zadzwoń do BOK i dowiedz się, dlaczego nie możesz wysyłać nic przez 4G.
nemed Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Mam lte w abonamencie w T-Mobile i również po 4G mmsy nie działają. Wysłane z Mi4 lte
wolf Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 32 minuty temu, Nezumi napisał: Bo T-mobile blokuje swoje 4G dla klientów, którzy nie posiadają odpowiedniej usługi. Zadzwoń do BOK i dowiedz się, dlaczego nie możesz wysyłać nic przez 4G. Proszę napisz czy jeśli transmisja danych działa, to Twoim zdaniem może to być problem z T-mobile. Jeśli tak to oczywiście zadzwonię do BOK.
Nezumi Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 35 minut temu, wolf napisał: Proszę napisz czy jeśli transmisja danych działa, to Twoim zdaniem może to być problem z T-mobile. Jeśli tak to oczywiście zadzwonię do BOK. Twój telefon z tego co piszesz, łączy się z siecią 4G, ale nie może z niej korzystać, czyli jest ona blokowana przez operatora, zadzwoń tam i dowiedz się o co biega, nie daj sobie wmówić, że jest to wina Mi4, polscy operatorzy podchodzą do Xiaomi troszkę "bez szacunku", zwalają wszystko na telefony, a wina często jest po ich stronie. Podobne przypadki już mieliśmy tutaj na forum np. z Redmi Note 2. Ew. poproś o APNy na BOK (albo poszukaj w internecie) i porównaj je z APN'ami w telefnie.
wolf Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Nezumi nie napisałem, że nie może korzystać. Łącze się z siecią 4G i korzystam z transmisji danych używając przeglądarki internetowej i wszystkich innych aplikacji korzystających z internetu. Nie działają jedynie MMSy i o tym pisałem na początku.
Nezumi Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 56 minut temu, wolf napisał: Nezumi nie napisałem, że nie może korzystać. Łącze się z siecią 4G i korzystam z transmisji danych używając przeglądarki internetowej i wszystkich innych aplikacji korzystających z internetu. Nie działają jedynie MMSy i o tym pisałem na początku. Napisałem niżej, sprawdź APNy.
wolf Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Problem rozwiązany. W zakładce "Punkty dostępowe" miałem 4 APNy, 2 do internetu (t-mobile i heyah), 2 do MMS (t-mobile i heyah). Ustawienia APNów t-mobile miałem w telefonie takie same jak podaje BOK (za wyjątkiem pozycji "typ uwierzytelniania", która w telefonie jest pusta, ale wprowadzenie tam wartości "PAP" nic nie zmienia). Takie ustawienia pojawiają się po zresetowaniu APNów (po resecie mamy 4 APNy). Usunąłem 2 APNy heyah (do internetu i MMS) i MMSy zadziałały na 4G. Nezumi dziękuję za zaangażowanie.
ZduneX25 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi