Robert_Www Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Witam Zostałem posiadaczem Miu Note LTE dual SIM 2/16Gb. Zakupiony w Chinach. Telefon działa wszystko ok. Ale oczywiście chce mieć polskie MIU ze względów patriotycznych . Ale próby instalowania przez recovery wywala błąd :'file corrupt' próbowałem już 7 różnych Romów. Które polecane są w takich przypadkach. Niestety... Drugi problem fastboot nie działa. I win vista nie mogę połączyć się przez pcmiu. Dodatkowo system widzi tylko 1Gb pojemność karty. Na ubuntu 16Gb. Instalowane wszystkie możliwe programy z Xda i polecane na polskim forum. Dla uzupełnienia telefon org. Aplikacja Miu checker wykazała że telefon org. Czy ktoś może mi pomoc? Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Tryb Fastboot (robocik) nie działa? Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Vol- plus power button nie aktywuje robocika. Vol+ plus power aktywuje recovery wersja 2.01. Ps. Trzymam cały czas vol i power do momentu pojawienia się ikony Miu. Doprawdy dziwne zachowanie nie spotkałem nigdzie na forum opisów żeby ktoś miał z tym problem... Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Tak właśnie. Ale przy trzymaniu cały czas vol- i PWR. Telefon resetuje się w kółko nie wychodzi w fastboot.... Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Jak możesz wejść w system to wydaj komendę: adb reboot bootloader. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Ciekawe jest to że telefon działa normalnie. Co może oznaczać brak trybu fastboot? Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Po tej komandzie mam error : device not found Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Włącz debugowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Włączone Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 Działa. Wszystko już ogarnięte. Dziękuje za pomoc. Temat można zamknąć. Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts