Skocz do zawartości

Jajki jest najbardziej stabilny system Miui? 7-6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stabilny jest określany jako stabilny i siedzi tutaj. ;)

Najlepszy jest kwestią odczuć własnych i zależy od innych czynników ;)

Zacznij od stabilnego i poczytaj posty na forum zobaczysz czy jest jakiś "lepszy" dla twoich potrzeb.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak typowe "Stable" w MIUIPolska, nasze stable to najlepszy rom dev, czyli nadal mogą występować na nim jakieś błędy. Z MIUI6 najlepszy był 5.8.6, z MIUI 7, chyba 3 ostatnie sprawują się nieźle, 5.11.5, 5.11.12 oraz 5.11.19.

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Nezumi napisał:

Nie ma czegoś takiego jak typowe "Stable" w MIUIPolska, nasze stable to najlepszy rom dev, czyli nadal mogą występować na nim jakieś błędy. Z MIUI6 najlepszy był 5.8.6, z MIUI 7, chyba 3 ostatnie sprawują się nieźle, 5.11.5, 5.11.12 oraz 5.11.19.

Odkad wgralem wersje 5.11.12 przestal dzialac budzik, ktory na 5.11.5 dzialal normalnie. Za to w 5.11.12 lepiej troche dziala czujnik swiatla, w sensie, ze ekran szybciej dostosowuje swoja jasnosc do otoczenia, chociaz i tak jak dla mnie jest nadal z tym slabo. 

Opublikowano
5 godzin temu, eloelo1 napisał:

Odkad wgralem wersje 5.11.12 przestal dzialac budzik, ktory na 5.11.5 dzialal normalnie. Za to w 5.11.12 lepiej troche dziala czujnik swiatla, w sensie, ze ekran szybciej dostosowuje swoja jasnosc do otoczenia, chociaz i tak jak dla mnie jest nadal z tym slabo. 

Napisałem, że "nieźle", nie że "idealnie" :D. Ja mam 5.11.5 na moim Redmi 2 i działa wyśmienicie, 5.11.12 nie testowałem, ale patrząc na tematy o aktu, to niewiele tam zgłoszeń odnośnie Redmi 2, więc raczej u większości problemów z nimi nie ma :P.

Opublikowano

Oczywiście że są .....w dalszym ciągu występuje problem z kontaktami które same się przestawiają po mimo tego że ustawiasz żeby były widoczne tylko z SIM

Opublikowano
4 godziny temu, Nezumi napisał:

Napisałem, że "nieźle", nie że "idealnie" :D. Ja mam 5.11.5 na moim Redmi 2 i działa wyśmienicie, 5.11.12 nie testowałem, ale patrząc na tematy o aktu, to niewiele tam zgłoszeń odnośnie Redmi 2, więc raczej u większości problemów z nimi nie ma :P.

Sprawdzilem u innej osoby z taka sama aktualizacj i u niej wszystko ok. Ustawienia dzwiekow, glosnosci i godzin ciszy mamy tak samo, a jednak u m ie to nie dziala, tez w sumie ciekawe skoro aktualizacja ta sama ☺

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam wersje 5.11.5 wczesniej telefon aktualizował sie  bez problemu przez aplikację w telefonie , natomiast teraz gdy chcę pobrać najnowszą aktualizację to wyskakuję informacja że mam najnowszą  .....a tak nie jest bo są już nowsze ..co jest przyczyną ?

Opublikowano
28 minut temu, kuczka76 napisał:

Mam wersje 5.11.5 wczesniej telefon aktualizował sie  bez problemu przez aplikację w telefonie , natomiast teraz gdy chcę pobrać najnowszą aktualizację to wyskakuję informacja że mam najnowszą  .....a tak nie jest bo są już nowsze ..co jest przyczyną ?

Zapraszam do lektury: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Wytłuszczonym drukiem masz, dlaczego pokazuje Ci, że masz aktualny system...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ktoś może potwierdzić/ zaprzeczyć czy w wersji 5.11.5 dla 2014811 występuje także bardzo częste ładowanie pulpitu po wyjściu z różnych aplikacji?. Jestem na Redmi2 od 6.1.28 i na każdej wersji wzwyż ten problem się pojawia.

Edytowane przez asr21
Opublikowano

Full wipe robiony dwa razy i dalej to samo, na moim Redmi1 ten problem nie występuje

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Redmi2 napisał:

Bzdura totalna...po kazdym update full wipe? Ehem...

przy wu w windowsie tez walisz format co nowe updaty?

To nic nie zalatwia, jak jest bug to jest.

Powiem wiecej robilem pare razy juz miflash z romem fastboot a potem miuipolska i full wipe. I nic to nie pomoglo na bugi ktore uswiadczylem.

Siedzę na stable a ta jest wydawana raz na kilka miesięcy. Czasami testuje dev. Nigdy, nigdzie mi nic się nie sypło. Nie mam zapchanego telefonu, żeby nie robić wipe data. telefon to telefon nie święta krowa z ważnymi danymi.

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Redmi2 napisał:

To siedz na dev i ci piatek rob full wipe to pogadamy. Dla mnie bezsens i strata czasu. Bo to bledow nie naprawi jak jest jakis bug w romie. A mam wiele ciekawszych rzeczy niz przywracanie wszystkich apek itp.

Jak siedzi sie na stable i co 2-3msc sie instaluje rom to mozna walnac i wipe zeby odswierzyc sobie komore, a tak nie widze sensu.

Skoro nawet miflash nie zalatwia problemow.

Co piatek to mozna walnac wipe cache i wipe cache dalvik.

Sprawdź czy nie masz uszkodzonego telefonu. Korzystasz z jakiś modów? czasami też przez nie są problemy.

Wysłano z Xiaomi Redmi 2

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem downgrade do 5.11.5 i full wipe. Ku mojemu zdziwieniu jak narazie wszystko gra. Nie występuje te notorycznie ładowanie pulpitu, zasięg jakby lepszy i nie ma ubijania aplikacji co wcześniej również się często zdarzało. Na razie jestem na ustawieniach fabrycznych, z czasem będę obserwować czy własne profile baterii, automatyczne czyszczenie pamięci będzie miało jakieś znaczenie dla stabilności mojego Redmi.