Carlo Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Problem ze słuchawkami Piston V3 w połączeniu z Redmi Note2. Kłopot polega na gubieniu obsługi klawiszy w pilocie słuchawek w losowych momentach podczas słuchania muzyki oraz gubieniu mikrofonu podczas rozmowy (rozmówca przestaje mnie słyszeć). Zazwyczaj problem rozwiązuje odpięcie słuchawek i wpięcie ich na nowo. Testowane na drugiej parze słuchawek- to samo.
czikapu Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Próbowałeś przeczyścić wtyczkę czymś? U mnie jak obracam wtyczką słychać trzaski i też nie działa mikrofon. Mam pistony v2 i czyszczę jakimś zmywaczem do paznokci :)
Fazi93 Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 Cześć. Zakładam nowy temat, ponieważ mam problem, na który nie jestem w stanie znaleźć rozwiązania w sieci. Mianowicie, od momentu aktualizacji mojego Redmi Note 2 do wersji 7.6.8 (rom MIUIPolska) telefon nie obsługuje przycisków góra/dół na pilocie słuchawek (Mi Piston V3) tak jak powinien. Przy wyborze w ustawieniach, aby przyciski odpowiadały za głośność, wszystko jest w porządku. Problem pojawia się natomiast gdy wybiorę opcję odtwarzania muzyki. Żaden odtwarzacz nie reaguje na przyciski, działa jedynie pauza/play. Co ciekawe kalibracja przycisków działa normalnie. Nie jest to jedynie mój problem, albowiem kolega, który niedawno wgrał ten sam rom do swojego RN2, ma to samo. Czy jest na to jakiś mało inwazyjny sposób? Dobrze, jakbym nie musiał znowu robić formatu i instalować systemu od nowa. Z góry dzięki za odpowiedź.
Nezumi Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 15 godzin temu, Fazi93 napisał: Czy jest na to jakiś mało inwazyjny sposób? Dobrze, jakbym nie musiał znowu robić formatu i instalować systemu od nowa. Z góry dzięki za odpowiedź. Czekać na MUI9, ostatni soft był średnio udany...
Rekomendowane odpowiedzi