Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka,

Jestem nowym użytkownikiem Redmi 2 Pro od kilku dni. Zgodnie z instrukcją zaktualizowałem jeden telefon do wersji HM2014813_5.5.8_v6-4.4, drugi do HM2014813_5.11.5_v7-4.4.
Niestety w obu przypadkach występuje ten sam problem, mianowicie: chcąc coś pobrać ze sklepu play pokazuje mi się komunikat "Nie można pobrać aplikacji XXX. Spróbuj ponownie, a jeśli problem nie ustąpi, skorzystaj z tych rozwiązań. (Podczas pobierania informacji z serwera wystąpił błąd. [RPC:S-7:AEC-7 XFZY-P3R3-4DHN2])" i taki komunikat pojawia mi się przy aplikacji XXX, natomiast przy innej aplikacji YYY po kliknięciu "Akceptuj" nic się totalnie nie dzieje- aplikacja sklepu się blokuje, nie da się poruszać góra dół, czy wybrać czegoś, pomaga jedynie opuszczenie aplikacji za pomocą klawisza funkcyjnego w prawym, dolnym rogu. Czy wiecie co mogę z tym zrobić?

Dodam, że na niezaktualizowanym systemie normalnie pobierałem co chciałem ze sklepu play.

PS: przeszukałem forum i nie znalazłem nic co byłoby powiązane z moim problemem.

Pozdrawiam

Edytowane przez eloelo1
Opublikowano (edytowane)

Tak, problem występował przy danych pakietowych, jak i Wi-Fi, na szczęście już go rozwiązałem -> W Ustawienia, Konta, Inne, usunąłem konto google, następnie utworzyłem od nowa (nie zakładałem nowego, ale wybrałem istniejące) i jak ręką odjął. Traf chciał, że oba telefony, z różnymi aktualizacjami miały ten sam problem, stąd nie wiązałem tego z googlem, a z softem początkowo.

Dzięki za odzew makovic, ZduneX25, presto2009.

Myślę, że temat do zamknięcia.
Pozdrawiam

Edytowane przez eloelo1
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...