Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli masz kartę/konto w EURO to nie nic nie zapłacisz, jeśli wybierzesz EUR. Tak samo jest jeśli masz w dolarach. Inaczej natomiast jeśli wybierasz kanadyskie dolary. Przy standardowym koncie najpierw CAD na EUR po kursie VISY/Mastercarda, potem EUR na PLN po kursie banku.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

PS. Mówimy o sytuacji w której w ogóle nie płacimy PayPalem, tylko od razu kartą...

Edytowane przez Aszyn
Opublikowano (edytowane)

I mowa o tym, że płacimy paypalem, ale zlecamy przewalutowanie bankowi - nie PP.

Dokładnie o coś takiego mi chodziło.

Nie da się zapłacić bezpośrednio kartą i PLN, tak żeby bank przeliczył PLN na $ Kanadyjskie. Idzie to albo przez € albo przez $.

Przykład.

Kupujemy telefon za dolary kanadyjskie i płacimy kartą zlecając przewalutowanie bankowi. 

Bank pobiera złotówki przewalutuje to na dolary amerykańskie (bądź euro nie jestem pewien) i dopiero później dolary amerykańskie na dolary kanadyjskie.

Jakoś tak to jest.. o ile dobrze pamiętam

Edytowane przez Gravis
Opublikowano

5 pytań! :)

Jutro otrzymam z t-mobile Huawei P8 i tak się zastanawiam czy nie lepiej będzie go sprzedać i kupić MI4C?Każdy tak zachwala tego P8 że sam już nie wiem co myśleć

1.Który z tych telefonów jest waszym zdaniem lepszy tak obiektywnie?

2.Sądzicie że 4C będzie lepszym wyborem niż MI4?Czy ten snap co jest w 4C jest szybszy niż 801 w MI4?

3.Co w ogóle wyróżnia 4C od MI4?

4.Co powiecie o tej ofercie?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5889105239&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

5.Czy może pewniej zamówić XFS?Mam obawy kupować na IBG przez ten VAT który mogą doliczyć :/

Opublikowano
54 minuty temu, tomasov napisał:

5 pytań! :)

Jutro otrzymam z t-mobile Huawei P8 i tak się zastanawiam czy nie lepiej będzie go sprzedać i kupić MI4C?Każdy tak zachwala tego P8 że sam już nie wiem co myśleć

1.Który z tych telefonów jest waszym zdaniem lepszy tak obiektywnie?

2.Sądzicie że 4C będzie lepszym wyborem niż MI4?Czy ten snap co jest w 4C jest szybszy niż 801 w MI4?

3.Co w ogóle wyróżnia 4C od MI4?

4.Co powiecie o tej ofercie?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5889105239&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

5.Czy może pewniej zamówić XFS?Mam obawy kupować na IBG przez ten VAT który mogą doliczyć :/

1. Telefony sa bardzo porownywalne. Ja mam mi4c tylko dlatego ze jest duzo tanszy od P8, a parametrami i funkcjami bardzo bardzo podobny.

2, Mi4c jest lepszym wyborem.

3. Wejdz w jakas porownywarke telefonow to bedziesz mial czarno na bialym.

4. Sam kupowalem u tego goscia i bylo OK. Ale ostatnio zaczely sie problemy bo zaczął wysylac nieoryginalne ladowarki. Wiecej o tym masz w dziale z opiniami na forum.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tomasov napisał:

2.Dlaczego?Sam napisałeś " Ja mam mi4c tylko dlatego ze jest duzo tanszy od P8 " czy to jedyny argument?

W zasadzie tak. Oba telefony wydajnosciowo sa podobne (mi4c troche mocniejszy) 

Na + p8 przemawia slot na sd, . I w zasadzie tyle. To sa jedyne roznice.

[edit]

W zasadzie roznic jest jeszcze troche, ale sa one mniej istotne.

Np Masz lepsze szklo w p8, przednia kamera ma 8mpx.

Za to w mi4c masz usb typu c i quick charge. Z tego co pamietam aparat jest chyba troszke lepszy (ale glowy nie dam uciac)

Wielkim plusem p8 jest gwarancja 24 miesieczna z serwisem w PL. Oficjalny, dobrze dzialajacy system.

Ja przy wyborze nawet nie patrzylem na p8 bo byl zdecydowanie poza moim zasiegiem pienieznym.

Edytowane przez Pawliko
blad
Opublikowano

Khm, khm, pan szanowny zapomina o jednym małym szczególiku... MIUi! Jakby nie patrzeć, o ile nie planujecie wymiany softu z marszu na coś innego, to kwestia tego na co użytkownik będzie patrzył przez sporą część czasu, ma jednak wpływ na ocenę, czyż nie? 8-)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Pawliko napisał:

W zasadzie tak. Oba telefony wydajnosciowo sa podobne (mi4c troche mocniejszy) 

Na + p8 przemawia slot na sd, czytnik lini papilarnych. I w zasadzie tyle. To sa jedyne roznice.

[edit]

W zasadzie roznic jest jeszcze troche, ale sa one mniej istotne.

Np Masz lepsze szklo w p8, przednia kamera ma 8mpx.

Za to w mi4c masz usb typu c i quick charge. Z tego co pamietam aparat jest chyba troszke lepszy (ale glowy nie dam uciac)

Wielkim plusem p8 jest gwarancja 24 miesieczna z serwisem w PL. Oficjalny, dobrze dzialajacy system.

Ja przy wyborze nawet nie patrzylem na p8 bo byl zdecydowanie poza moim zasiegiem pienieznym.

Chyba jednak kolega nie jest za bardzo zorientowanie w temacie.Po 1.P8 nie posiada czytnika linii papilarnych.Po 2 aparat w P8 jest ponoć jeden z najlepszych więc nie ma co raczej porównywać do MI4C.Po 3 gwarancja jest na 3 lata a pierwsze 3 miesiące także na uszkodzenia mechaniczne np.gdy stłucze się nam ekran.No i jakoś ekranu+same wykonanie..!!!

"Mi4c trochę mocniejszy" Wiem,że cyferki nie są może tak istotne, ale P8 w Antuntu Benchmark wykręca 50tys a MI4C?Nie wiem, ale zaraz sprawdzę...

" Ja przy wyborze nawet nie patrzylem na p8 bo byl zdecydowanie poza moim zasiegiem pienieznym. " na dzień dzisiejszy nowy P8 jest droższy może z niecałe 200zł

Do Marvinka: nakładka od Huawei wcale nie odstaje wyglądem od MIUI a powiedziałbym, że nawet ładniejsza, ale to kwestia gustu.Jeden lubi wino drugi zaś żyto :) tak czy inaczej w dalszym ciągu trudno podjąć mi decyzję.Może akurat wyciągne go jutro z pudła i sam się przekonam :)

Edytowane przez tomasov
Opublikowano
51 minut temu, tomasov napisał:

Chyba jednak kolega nie jest za bardzo zorientowanie w temacie.Po 1.P8 nie posiada czytnika linii papilarnych.

Moje niedopaczenie.

Po 2 aparat w P8 jest ponoć jeden z najlepszych więc nie ma co raczej porównywać do MI4C.

Yyy niby czemu ?

3 gwarancja jest na 3 lata a pierwsze 3 miesiące także na uszkodzenia mechaniczne np.gdy stłucze się nam ekran.No i jakoś ekranu+same wykonanie..!!!

No to gwarancja na +

Jakos ekranu i wykonanie nie jest w niczym lepsze od mi4c. Bawilem sie tym i tym i z czystem sumieniem moge powiedziec ze oba sa dobrze wykonane.

"Mi4c trochę mocniejszy" Wiem,że cyferki nie są może tak istotne, ale P8 w Antuntu Benchmark wykręca 50tys a MI4C?Nie wiem, ale zaraz sprawdzę...

Z tego co wiem to w antutu mi4c wypada lepiej. W antutu 6.0.0 mam 67k (Ale mniejsza o to)

" Ja przy wyborze nawet nie patrzylem na p8 bo byl zdecydowanie poza moim zasiegiem pienieznym. " na dzień dzisiejszy nowy P8 jest droższy może z niecałe 200zł

Jak kupowalem telefon to p8 kosztowal 1700-1900zl, nie wiedzialem ze tak mocno potaniał.

Do Marvinka: nakładka od Huawei wcale nie odstaje wyglądem od MIUI a powiedziałbym, że nawet ładniejsza, ale to kwestia gustu.Jeden lubi wino drugi zaś żyto :) tak czy inaczej w dalszym ciągu trudno podjąć mi decyzję.Może akurat wyciągne go jutro z pudła i sam się przekonam :)

Nakladka w p8 bardzo jest podobna do MIUI, ogolnie na propsie.

Opublikowano (edytowane)

Tak wiem, że ma gorsze GPU, ale z uwagi na to, że posiadam PS4 to na telefonie zagram może 2 razy w roku

cyt"

8 godzin temu, tomasov napisał:

Po 2 aparat w P8 jest ponoć jeden z najlepszych więc nie ma co raczej porównywać do MI4C.

Yyy niby czemu ?"

Nie wiem czemu?!Po prostu ma i nie jest to moje zdanie, ale na yt jest tego pełno gdzie nawet iPhone 6s nie daje mu rady

Edytowane przez tomasov
Opublikowano (edytowane)

P8 jest wiekszy = mniej poręczny. Zdjęcia podobno dobre ale czy dużo lepsze niż Mi4c to mam wątpliwości, z teogo co widziałem to porównywalne.

W P8 nagrywanie video jest kiepskiej jakości, nie wiem jak wychodzi w porównaniu do Mi4c bo jest mało filmików na yt.

Edytowane przez wmb
Opublikowano (edytowane)

P8 jest większy choćby z racji tego że ma 5,2" za to jest bardzo cieniutki.Czy zdjęcia robi lepsze?hmm

Edytowane przez tomasov
Opublikowano

Jak mamy do porównania telefony o różnych przekątnych ekranu (jak np tutaj we wątku P8 Mi4c), a ten większy telefon(teoretycznie mniej poręczny), jest wyraźnie cieńszy...Odczucia z komfort użytkowania, będą właśnie za tym cieńszym. I to nie musi być różnicy tylko 0,2 cala... A nawet więcej.

Grubość telefonu robi dużo.

TapTap Tapatalk+MI4W

• Like 1
Opublikowano

mysle ze to subiektywna ocena, dla mnie P8 troche za duzy mimo ze cienszy
- jest troche drozszy, ok. 300zl
- polska wersja nie ma dual sim, zreszta i tak wymienne ze slotem na karte sd wiec lipton (znowy za wersje 32GB trzeba wiecej zaplacic)
- marna jakosc nagrywania video (wydaje mi sie ze mi4c jest lepszy, bardziej ostre ma te filmy, ale to do weryfikacji)
swoja droga dziwne ze nie ma jeszcze watku o jakosci zdjeci/wideo mi4c

Opublikowano

Myślę jakbyś wziął P8 do ręki to zmieniłbyś zdanie.Nie wiem jak MI4C, ale w MI4 aparat to dla mnie tragedia.Np.zwykła zieleń ( trawa ) wygląda jakby była z plastiku.Brak jakiegokolwiek odwzorowania naturalnych barw!

Opublikowano

Mi4 ma zupełnie inny sensor aparatu niż mi4c, więc przyrównywanie jednego do drugiego zwyczajnie nie ma sensu...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, tomasov napisał:

Do Marvinki, nie Marvinka! :P

To jest ocena subiektywna, ale jakby ktokolwiek pytał to jak dotychczas MIUi > wszystko inne, może z wyjątkiem jakichś zmodowanych tematach graficznych.

Opublikowano

@tomasov mialem P8 w reku, nie ma tragedii ale ale to juz troche poza moja tolerancja.. Chodzi jeszcze zeby tel sie w kieszeni miescil i nie draznil ;)

Najlepiej jakbym mial oba w reku to wtedy mozna by wiecej powiedziec. Wlasnie aparat Mi4c zbiera pochwaly w recenzjach (niestety video srednio),Tak jak andropax wspomnial zupelnie inne sensory Mi4-Mi4c. Mysle ze sa te tyle podobne telefony ze to juz zalezy od subiektywnych odczuc i preferencji.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Myślę jakbyś wziął P8 do ręki to zmieniłbyś zdanie.Nie wiem jak MI4C, ale w MI4 aparat to dla mnie tragedia.Np.zwykła zieleń ( trawa ) wygląda jakby była z plastiku.Brak jakiegokolwiek odwzorowania naturalnych barw!

Barwy to ty sobie w ustawieniach możesz zmienić albo poprawić w fotoszopie czy innym paincie

Opublikowano (edytowane)

Ponoć 20 lutego mają pokazać MI5,więc może póki może lepiej wstrzymać się z zakupami choć sam nie wiem bo jak będzie wyglądał tak jak pokazują teraz to będę strasznie zawiedziony!!!

Edytowane przez tomasov
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim :)!

Zamierzam w ciągu dwóch tygodni kupić nowy telefon. Gorąco nie polecam mobilnego Windowsa ;). Zastanawiam się między czymś oficjalnie dostępnym u nas (M8, S5, G3 może 4, alb One+X lub +1). Ale poza nimi wpadł mi w oko Mi4c. Odstrasza mnie od niego gwarancja oraz to, że w porównaniu do Mi4 nie ma tylu modyfikacji. I mam do was 3 pytania. Na telefon będę mieć około 1200-1350zł 

1. Czy zakup w tym sklepie http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-mi4c-332gb-lte/ jest bezpieczny? Jest napisane, iż na telefon są 24m gwarancji (w regulaminie paragraf V. podpunkt 4.)
2. Który z wymienionych będzie przyszłościowy? Tak na około rok. Telefonu używam głównie do Messengera, SMS, Snap, czasami jakieś gierki. Chciałbym żeby robił przyzwoite fotki i chociaż 3-4 aplikacje działały bez problemu w tle.

3. Czy istnieje szansa, że na Mi4c powstanie ROM z czystym androidem? Chętnie poużywałbym takiego.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i przepraszam jeżeli pomyliłem działy. 

Pozdrawiam Kacper

Opublikowano
37 minut temu, kacper6220 napisał:

3. Czy istnieje szansa, że na Mi4c powstanie ROM z czystym androidem? Chętnie poużywałbym takiego.

Jeśli za czysty Android jesteś w stanie przyjąć CyanogenMod no to do teraz widziałem CM 12.1 i dwie wersje CM 13 (jedna od Team Superluminal). Na Androida prosto od Google nie licz

Opublikowano

Co do sklepu, to ja polecam ibuygou. Gwarancja na 1 rok (serwisowany w Polsce) ale dla mnie to nie problem. Dla ciebie chyba też nie, skoro chcesz używać telefonu przez rok.

Co do drugiego pytania, to nie mam problemów z wymienionymi przez ciebie funkcjami. Do innych telefonów nie mogę się odnieść.

Ja jestem zadowolony z zakupu.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

1 i 3 pierwsze słyszę. 2 taki sobie, ale jeszcze tam nie kupowałem.

A chcesz nowy czy kilka miesięcy używany z gwarancja sklepu gdzie był kupiony? Ogólnie prawie wszystko jest opisane na dziale zakupy na forum.

Ps. Każdy sprowadza sprzęt. Tobie pewnie zależy na tym, aby miał na miejscu w PL.

Edytowane przez preston2009
Opublikowano
1 godzinę temu, marchr napisał:

Witam

Podłączam się do pierwszego pytania z pierwszego posta, szukam sprawdzonego sprzedawcy, który wyśle telefon w parę dni a nie sprowadza.
Znalazłem w necie oprócz tu polecanych, takie strony:

http://www.valuebasket.pl/pl_PL/
xiaomi4you.pl
http://www.eglobalcentral.pl/

Ktoś korzystał z tych sklepów? Jak z kontaktem, gwarancją i dostawą?

Pozdrawiam
Marcin

Kupiłem  u tego sprzedawcy na allegro i wszystko jest ok, wybrałem go bo chodziło mi o fakturę, telefon miał wgrane polskie Miui i jak do tej pory po kilku aktualizacjach nie narzekam. 

Screenshot_2016-02-03-13-43-52_com.android.email.png

Opublikowano
4 godziny temu, preston2009 napisał:

1 i 3 pierwsze słyszę. 2 taki sobie, ale jeszcze tam nie kupowałem.

A chcesz nowy czy kilka miesięcy używany z gwarancja sklepu gdzie był kupiony? Ogólnie prawie wszystko jest opisane na dziale zakupy na forum.

Ps. Każdy sprowadza sprzęt. Tobie pewnie zależy na tym, aby miał na miejscu w PL.

Dzięki za odpowiedź. No tak zależy mi na miejscu w PL.
Właśnie rozmawiałem ze znajomym z komisu i mówi że nawet części nie ma do tych smartfonów, więc chyba lepiej poczekać i kupić od 'majfrendsów' bo i tak nikt mi takiego telefonu tu nie naprawi jakby się coś naprawdę zepsuło i będzie wysyłany za granice.
Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...