Willy Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 CześćPrzeszukałem kilka for m.in. to i nie mogłem znaleźć informacji, dlatego postanowiłem napisać post w tej sprawie licząc, że ktoś będzie umiał mi pomóc.Sprawa ma się następująco: kupiłem kilka dni temu tel. Xiaomi Mi4 z wersją MIUI 7 (5.10.8), android 4.4.4.Jak to zazwyczaj bywa na początku postanowiłem dostosować telefon do swoich wymagań, jednym z nich jest dialer, z którego korzystałem na wcześniejszym telefonie (true dialer) i tutaj pojawia się kłopot iż: jeżeli np. ktoś do mnie zadzwoni i nie odbiorę połączenia, a pasku zadań (po odblokowaniu telefonu) pojawia się informacja o nie odebranym połączeniu - OK, natomiast jest to powiadomienie od domyślnego dialera. Innymi słowy, po kliknięciu na to powiadomienie otwiera mi się natywny dialer, a nie mój nowo zainstalowany - why?W aplikacjach domyślnych ustawiłem TRUE dialer, a mimo to sytuacja ma miejsce jak wyżej.Czy ktoś byłby w stanie pomóc w tej sprawie? Czy jest to wina dialera? Czy inny mógłby zastąpić domyślnego, natomiast true dialer nie?PS Czy np. zmiana launchera na inny mogłaby rozwiązać ten problem?Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!pzdrWilly
ZduneX25 Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Wątek został przeniesiony przez moderatora z działu Problemy techniczne do działu Problemy techniczne.
Willy Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 Nikt nie ma takiego problemu? Czy nikomu nie udało się go rozwiązać?
ZduneX25 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Prędzej nikt nie używa innego dialera stąd brak odzewu.
Willy Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 Ok, to odwrotna droga - czy w domyślnym dialerze można zmienić wygląd/opcje etc? Bo nic takiego nie znalazłem - jest przerażająco prosty i ubogi w opcje.
preston2009 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Jak trzymasz długo menu to otwierają się ustawienia w aplikacji systemowych. Ew przez apkę Ustawienia. Nowość w MIUI V6 i 7. Wygląd ogólny zmienia się w apce Motywy, ale pewnie nie o to ci chodzi. Próbowałem wyłączyć powiadomienia przez "Ustawienia > Powiadomienia > Powiadomienia aplikacji > Kontakty i Dialer" jak zazwyczaj się robi, ale nadal wyskakuje powiadomienie o nieodebranym połączeniu. Nie pomogę. Edytowane 1 Listopada 2015 przez preston2009
Willy Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 Poddałem się.. jedynie true phone radził sobie z powiadomieniami w telefonie ("nadpisywał powiadomienia domyślnego dialera"). Ale opcje truephone są dużo gorsze, aniżeli true dialera, dlatego poddałem się po 4 dniach walki i mam póki co natywny dialer. .
Rekomendowane odpowiedzi