Skocz do zawartości

Hangouts - kolor diody powiadomień i ikona powiadomień Panelu Sterowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jestem użytkownikiem Xiaomi Mi4c z systemem MIUI7 PL 5.10.16 (wersja rozwojowa). Ogólnie wszystko chodzi ładnie. Mam tylko delikatny problem z aplikacją Hangouts i kolorem diody powiadomień.

W ustawieniach LED mam tak zdefiniowane kolory:

Powiadomienia aplikacji - niebieski

Połączenia przychodzące - czerwony

Wiadomości SMS/MMS - zielony

Problem polega na tym, że jak dostaję wiadomość na Hangouts to telefon mi daje o tym znać diodą w kolorze niebieskim, a chciałbym żeby była zielona bo taki jest kolor jak dostaję SMS/MMS/wiadomość email/WhatsApp :) Nie chcę przestawiać powiadomień aplikacji na zielony bo to nie jest rozwiązanie problemu. Czy da się coś z tym zrobić bez instalacji LightFlow czy czegoś podobnego?

Druga sprawa to czy da się w panelu sterowania zrobić tak, że daje opcję "Pokaż na pasku powiadomień", żeby była włączona. Ikony na pasku mam jak rozwinę ale żeby cały czas nie wyświetlała się ikona obok zegarka? Oczywiście wiem, że mogę dać w powiadomieniach dla panelu, żeby nie pokazywać ikon ale wtedy przy komunikatach odnośnie kondycji systemu też ikona się nie pojawi co mnie nie urządza.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!

Opublikowano

1) Spróbuj Ustawienia > Aplikacje > Domyślne aplikacje > w SMS wybierz Hangouts, jak nie pomoże to się nie da wcale tego zmienić.

2) Jak potrzymasz dłużej już na tym widoku statusów w pasku to pojawi Ci się menu i tam będą opcje ukrywania, sprawdź sobie.

Wątek został przeniesiony przez moderatora z działu Problemy techniczne do działu Dyskusje o aplikacjach.

Opublikowano

Cześć,

Dzięki za odpowiedzi.

Co do pkt 1. to mogę spróbować ale nie chciałbym, żeby Hangoutsy były domyślną apką więc pozostaje mi chyba kombinowanie z programami zewnętrznymi albo czekanie na update Hangouts aż będą rozpoznawane jako komunikator.

Co do pkt 2. to jak dłużej przytrzymam to wyskakują mi opcje i mogę tam wyłączyć pokazywanie ikony...tyle, że jak to wyłącze to ikona dalej jest wyświetlana. Chyba jakiś bug w sofcie.

Pozdrawiam!

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...