Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam tej oto aplikacji:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alarmclock.xtreme.free

ustawiam godzinę alarmu i ... nic. W panelu sterowania w autostarcie appka zaznaczona, w powiadomieniach w ustawieniach też. Dodam od siebie że gdy włączę telefon budzik zaczyna grać i działa normalnie. Czy są jeszcze jakieś ukryte ustawienia w MIUI które blokują uruchomienie aplikacji. W poprzednim telefonie Sony Xperia T nie miałem żadnego problemu.

PS. Budzikiem systemowym nie gardzę, lecz nie lubię nie potrzebnych ikon na pasku powiadomień ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow. Mam ten sam problem z ta sama aplikacja. Instalowalem już inne budziki ale wygląda na to że gdy telefon jest uśpiony to budzik go nie aktywuje. Gdy wcisne boczny przycisk i ekran się aktywuje to budzik dopiero wtedy zaczyna budzić i ma wyświetlona aktualną godzinę a nie ta na która był nastawiony. Po wejściu w ustawienia godzin ciszy mam ten sam ekran co borys90. Ktoś wie jak naprawić ten problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ta, mój budzik też nie działa. Tzn jak ustawie, że ma zadzwonić za minutę, dwie, to zadzwoni (nawet na wyłączonym ekranie). Niestety, jeżlei ustawie go, żeby zadzwonił za godzinę, to nic z tego. Cisza. Jakieś pomysły? Zrobiłem właśnie factory reset i nic nie działa. Mama mod Xiaomi.eu

Opublikowano

No właśnie zaznaczenie codziennie nic nie pomaga. Musi być jakieś rozwiązanie bo przecież inni też używają tego modelu i wątpię żeby u wszystkich był taki problem. Ktoś pomoże?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie nie działa nawet systemowy budzik.

Z cichych godzin nie zrezygnuję, bo potrzebuję, żeby telefon za mnie pamiętał kiedy ma być cicho. Tylko budzik by się przydał ;]

Opublikowano (edytowane)

@rawyolks No to obejdź problem i zainstaluj Llamę. Zamiast cichych godzin llama będzie zmieniać profil dźwięku o określonych godzinach. Kiedyś miałem podobny problem i właśnie tak go obchodziłem czekając na rozwiązanie.

Edytowane przez fyme
  • Like 1
Opublikowano

Dzięki fyme, ale znalazłem w międzyczasie najlepsze rozwiązanie.

8ny5NUu.jpg

Chyba pora już ostatni raz się pożegnać z MIUI i Androidem w ogóle. Parodia, żeby tak podstawowe rzeczy szwankowały.

• Like 2
Opublikowano

Na drugim planie następny zegarek 😁

Chyba ktoś tu ma problemy ze wstawaniem 😁

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
25 minut temu, rawyolks napisał:

Dzięki fyme, ale znalazłem w międzyczasie najlepsze rozwiązanie.

8ny5NUu.jpg

Chyba pora już ostatni raz się pożegnać z MIUI i Androidem w ogóle. Parodia, żeby tak podstawowe rzeczy szwankowały.

Nie no przy Twoim rozwiązaniu moje się chowa :) taka sobie proteza :D

• Like 1
Opublikowano

Gorzej jak ktoś prąd odłączy ( i będzie jak w naszym świątecznym Kevinie)

Chyba że jest zabezpieczony bateriami 😀

A tak w ogóle to dziwna sprawa z tym budzikiem.

U mnie śmiga aż miło.

Czy ustawie codziennie czy w wybrane dni to wszystko działa.

Ostatnio nawet podczas rozmowy telefonicznej mnie budził

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

U mnie też działa ale ja mam port więc u mnie wszystko działa :D

A z tym prądem to rzeczywiście możliwy czarny scenariusz :)

Ja zawsze ustawiam budzik na swoim telefonie i telefonie żony tak na wszelki wypadek bo w końcu mam miui ;)

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, krzyzu napisał:

Na drugim planie następny zegarek

Chyba ktoś tu ma problemy ze wstawaniem

Gorzej jak ktoś prąd odłączy ( i będzie jak w naszym świątecznym Kevinie)

Chyba że jest zabezpieczony bateriami

Przezorność popłaca
Jeden budzik Sanyo klasyczny na baterie, Thomson zasilany, i z gniazdka, i awaryjnie ma wsadzone baterie też

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...