nik Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Wgrałem z poradnika miui polska i wszytsto było by ok gdyby nie zachciało mi sie wipe z poziomu TWRP, w dodatku wszedłem w zakładkę advanced i zaznaczyłem wszystko i wipe. Po reboocie wyświetla sie tylko MI i tyle Chyba jestem pierwszy który uwalił mi4c Pomocy da sie odcieglić przez fastboot ?? i jak to ewentualnie zrobic Edytowane 19 Października 2015 przez nik
preston2009 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Poczytaj temat MiFlash czyli odceglanie Xiaomi? Edytowane 19 Października 2015 przez preston2009
nik Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 MiPC Suite pisze że "device isn't supported" poza tym coś nie mogę ściągnąć romu z http://en.miui.com/a-234.html
Artur78 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Grubo. Ją jestem zielony i nie pomoge. Mój 4c jest jeszcze "na kółkach", ale pewnie będę trzasl gaciami robiac PL. Informuje pls jak postepy
grafiq Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Wgrałem z poradnika miui polska i wszytsto było by ok gdyby nie zachciało mi sie wipe z poziomu TWRP, w dodatku wszedłem w zakładkę advanced i zaznaczyłem wszystko i wipe. Po reboocie wyświetla sie tylko MI i tyle Chyba jestem pierwszy który uwalił mi4c Pomocy da sie odcieglić przez fastboot ?? i jak to ewentualnie zrobic Spróbuj przez MiFlash i ściągnij chiński rom fast boot (jest do pobrania). Po podłączwniu kablem do kompa wciśnij i trzymaj pwr i vol+ aż do momentu aż zaczą instalować się sterowniki. Poszukaj na zagranicznych forach miui jak odceglić xiaomi. Wysłane z Mi 4c 32GB
nik Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Wiem że jest do pobrania, tylko nie mogę go ściągnąć bo przerywa mi w trakcie pobierania :-\ Próbowałem już wiele razy i zawsze mi przerywa i nie da się kontynuować pobierania Edytowane 20 Października 2015 przez nik
Gravis Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Wiem że jest do pobrania, tylko nie mogę go ściągnąć bo przerywa mi w trakcie pobierania :-\ Spróbuj ściągnąć przez jDownloader np.
nik Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 Też myślałem o jdownloaderze tyko jak strona nie obsługuje wznawiania to nie wiem czy to coś da. A teraz nie mam jak zainstalowac jdownloadera
fredek Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Wgrałem z poradnika miui polska i wszytsto było by ok gdyby nie zachciało mi sie wipe z poziomu TWRP, w dodatku wszedłem w zakładkę advanced i zaznaczyłem wszystko i wipe. Po reboocie wyświetla sie tylko MI i tyle Chyba jestem pierwszy który uwalił mi4c Pomocy da sie odcieglić przez fastboot ?? i jak to ewentualnie zrobic Może ja czegoś nie rozumiem co jest specyficzne dla MI4c ale dlaczego chcesz odceglać? Przecież telefon działa normalnie. Nie uruchamia się system bo go skasowałeś. Powinien działać recovery twrp i tryb fastboot. Odpal się w twrp. Wgraj instalkę miui polska na pendrive, podłącz kabelkiem otg i zainstaluj przez twrp. Albo podłącz z uruchomionym twrp do pc, powinien działać tryb MTP, skopiuj instalke (zip) na pamięć wewnętrzną i zainstaluj z poziomu twrp. 1
nik Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 @fredek masz rację. Tylko, że ja nie mogłem wejść do tego twrp bo ciągle resetowal się tel. Po nastu próbach mi się udało i zainstalowałem rom. A z tym wipe to przyzwyczajenie z innych słuchawek. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi