Skocz do zawartości

Nowy kernel obsługujący DT2W [Stuxnet R3born][Mi3/Mi4]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up,

Tak zgadza się , bez kexec. Co do GPU, to tak jest. Bezruch - 27 MHz. OC GPU też ma, ale nie mam ustawionej maks wartości, bo jest zbędna. Ograniczyłem tylko taktowanie procesora do 1,9. gov nadal jest interactive. Resztę mam już domyślnie. No i TCP ustawione jest na westwood (i tak też zostało).

@Kamil10p, w stosunku do stock, wydaje mi się, że jakieś ~1,5h SoT więcej.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, kulig007 napisał:

@up,

Tak zgadza się , bez kexec. Co do GPU, to tak jest. Bezruch - 27 MHz. OC GPU też ma, ale nie mam ustawionej maks wartości, bo jest zbędna. Ograniczyłem tylko taktowanie procesora do 1,9. gov nadal jest interactive. Resztę mam już domyślnie. No i TCP ustawione jest na westwood (i tak też zostało).

@Kamil10p, w stosunku do stock, wydaje mi się, że jakieś ~1,5h SoT więcej.

Na jakim jesteś ROMie? Najnowsze sMIUI?

Opublikowano

Tak

Dziś był na tym kernelu jeden random reboot. Ale nie wiem co było powodem. Ogólnie stabilnie jest. Zobaczymy na dłuższą metę

Opublikowano

U mnie ten god's kernel R5 działa bezproblemowo. Jest dużo lepiej jeżeli chodzi o baterię, wczoraj miałem SOT 6h i jeszcze parę procent w baterii zostało. Co jest bardzo dobrym wynikiem bo ja tego używam na CM12.1. Stock kernel na CM to miał ~5h na ostatnich wersjach official nightly, także różnica jest znaczna. Na miui7 powinno być jeszcze lepiej.

Opublikowano

Kurde, zauważyłem że mocno też polecają wydanie R3. Nawet gdzieś, ktoś, coś, kiedyś napisał, że lepszy od R5. Tylko jak na złość nie mam jak tego sprawdzić, bo mam problemy z ROOT :-/

Opublikowano

God's Kernel R5 ma buga, czasami po paru godzinach pracy nie potrafi włączyć ekranu, podświetlają się tylko klawisze po naciśnięciu power. Ja u siebie, przez te kilka dni testów miałem 2 razy taką sytuację, w wątku o CM też są takie zgłoszenia.

• Like 1
Opublikowano

Nie mogę potwierdzić tego, ani jakiegokolwiek innego bug'a w R5. Tydzień temu wrzuciłem ten kernel na MIUI 5.11.13 (mój pierwszy eksperyment z custom kernel) i jestem absolutnie mega zadowolony - yankactive plus kilka pomniejszych tweak'ów ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powinny działać na miui wersje LP-KK. Ja Ci nie sprawdzę, bo siedzę na CM aktualnie. Poczekaj jak ktoś tu potwierdzi albo zapytaj na XDA, tam więcej osób się udziela.

Jak chcesz sam przetestować to jak by był jakiś problem to musisz normalnie wgrać jeszcze raz rom, czyli zrobić aktualizację do tej samej wersji miui, to usunie ten custom kernel.

Opublikowano

ale ktora wersje ?  i czym bo jedni wgrywaja  cwm  drudzy    twrp   inni znowu robia wipe  dostaja  bootlopa   3ci nie robia  i tez maja   zawieche  na logo miui  ,trudno sie polapac  jak to wgrywac  i na jakich wersjach  dzialaja   rozne   kernele     ,totalny chaos   albo dezinformacja    :grin: 

Opublikowano

Wgrywalem wersję kk lp dt2w bez OC. Wgrywanie przez recovery cwm finał 7. Używam tego recovery i zero problemów. Po zainstalowaniu nie robiłem wipe . Jednak jak telefon nie wchodził w Deep sleep zrobiłem wipe. Nic nie pomogło. Szkoda bo dt2w działało dobrze, jednak bateria szybko uciekala i wróciłem do mojej wersji miui 12.4.

Opublikowano
Dnia 27.12.2015o17:22, baku1991 napisał:

Jest aktualnie jakiś kernel, który by obsługiwał dt2w i nie sprawiał przy tym problemów? Zależy mi tylko na tej opcji w zasadzie.

wczoraj zainstalowalem  MS-LP_KK-dt2w-cancro-25-12_1352.zip  co do funkcji na ktorej   ci zalezy wlasnie dziala dobrze  ,istalowalem  przy pomocy CWM r 11  bez vipe  ,co do baterii a nic  chwilowo nie przestawialem   to chyba   nie  przescigne  stocka       :grin: 

Opublikowano
Jest aktualnie jakiś kernel, który by obsługiwał dt2w i nie sprawiał przy tym problemów? Zależy mi tylko na tej opcji w zasadzie.

wczoraj zainstalowalem  MS-LP_KK-dt2w-cancro-25-12_1352.zip  co do funkcji na ktorej   ci zalezy wlasnie dziala dobrze  ,istalowalem  przy pomocy CWM r 11  bez vipe  ,co do baterii a nic  chwilowo nie przestawialem   to chyba   nie  przescigne  stocka       :grin: 

W sensie do rzeczy jest czy kiepsko? Bo się nie mogę odczytać z Twojego posta - wybacz :-P

Opublikowano

Baku niestety u mnie na MI3 o wiele szybciej ten kernel MS LP KK dt2w zjadał baterykję, ponadto na początku dt2w działało ok lecz po kilku godzinach na tym kernelu podwójne tapnięcie nie działało za każdym razem (tak mnie to denerwowało) że musiałem pozbyć się tego kernela.

Miałbym do Was pytanie ciut z innej beczki czy na MI3 działa jedynie CWM r7 final??  próbowałem cwm 11wgrać ale nie daje rady.

Opublikowano

bateria siada   nie powiem ale   dt2w  dziala   ,na niektorych govermorach nie  ma glebokiego snu  :-D  przelaczylem sie  na  interactive  .zmniejszanie napiecia  na innych zarzadcach skutkuje  zgasnieciem ekranu     :-D   a co tu nie dziala  barwy ekranu  :-D    

Opublikowano

Kontrast i kolory / tryb czytania - nie działają na żadnym custom kernelu. Aaa i z WiFi Display są też problemy. Moim zdaniem (bo trochę testowałem customy) ciężko będzie uzyskać dużo lepszy wynik na baterii - bez żadnych bugów- niż mam to na wydaniu 5.11.5, przy stock kernelu. Jedynym plusem custom, jest dt2w i na niektórym gov, odrobinę lepsza płynność . Innych zalet, w przypadku używania MIUI, nie widzę za bardzo. Na AOSP/CM to pewnie bardziej się przydaje.

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano
14 godzin temu, vintage1981 napisał:

Baku niestety u mnie na MI3 o wiele szybciej ten kernel MS LP KK dt2w zjadał baterykję, ponadto na początku dt2w działało ok lecz po kilku godzinach na tym kernelu podwójne tapnięcie nie działało za każdym razem (tak mnie to denerwowało) że musiałem pozbyć się tego kernela.

Miałbym do Was pytanie ciut z innej beczki czy na MI3 działa jedynie CWM r7 final??  próbowałem cwm 11wgrać ale nie daje rady.

CWM 11 działa bezproblemowo - korzystałem przy okazji zmiany rozmiaru partycji i przejścia na TWRP.

Na r7 wrzuć CWM_recovery_r8_cancro_4.4 i dopiero CWM_recovery_r11_cancro_4.4.

Opublikowano

wczoraj    wrzucilem   3kernele  :grin:  na  R3 i R5  brak roota  :???:   na innym nie mialem  wifi     :-D   jeszcze chyba  mi zostal do testow     STX-MIUI-LOCAL-2015-10-09.zip    ale nie wiem    czy warto  bo chyba wszystko  :???:  w sumie flash   trwa  moment   oraz wrzucenie  recovery  od nowa 

Opublikowano

Czyli masz ten sam bug z brakiem root, co ja na wydaniu R3. Z tym że znowu u mnie R5 działał poprawnie (prócz raz na dzień/dwa zwiechy systemu)

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano

Panowie ja teraz na Mi3 mam gods kernel r3 niestety stwierdzam rownież brak roota, ale bateria rewelacyjnie trzyma (pal licho z rootem :-) ). Na R5 root działa .

Nurni dzięki za wskazówki .

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.11.2015 o 00:40, fredek napisał:

@kulig007: Potestowałem sobie MOSHI_dt2w_Cancro_26102015_0025.zip

MOSHI_dt2w_Cancro_1.jpg

Teoretycznie bardzo fajny kernel, kupa bajerów, regulacja napięć, OC, DT2W ale jest głupi błąd, widać go na screenie...

MOSHI_dt2w_Cancro_2.jpg

Dla porównania screen ze stock kernela miui

Screenshot_2015-11-06-00-05-47_me.kuder.

Krótko mówiąc on nie montuje partycji cache, efekt jest taki, że zmienisz sobie np. tapetkę i po restarcie masz default... takich niespodzianek jest niestety więcej, także też lipa :/

Próbował już ktoś instalować moschi kernel na najnowszym miui 8? A jak tak to poszę o pomoc bo zainstalowałem wersję MM wifi oc dt2w i mi wi fi nie działało tak samo ja zainstalowałem zwykłą wersję pod MM bez dopisku wi fi też mi wi fi nie działało.

Edytowane przez lukasz50000
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...