zireael1989 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Hej! Szukam i wertuje internety już od dłuższego czasu, ale rozwiązań mojego problemu nie znajduje... Może ktoś z was mi pomoże Problem jest następujący: Dziś rano zainstalowała mi się aktualizacja systemu. Miui7 wersja 5.9.24 Zdenerwowało mnie to zdebka bo nie było języka polskiego (wiem, mała pierdoła) i... nie mogłam otworzyć dymków czatów w messengerze. Tzn. niby były otwarte bo w pasku zadań mi się pojawiała ikonka np o nowej wiadomości, klikałam na nią ale niestety nie otwierało się. Postanowiłam, że spróbuję po prostu odinstalować messengera i zainstalować ponownie (wcześniejsze grzebanie w ustawieniach apki nic nie dało) i tu pojawił się pierwszy problem - Chcąc otworzyć Sklep Google Play apka nie reagowała, ewentualnie szybko błysnęła i koniec. Nic się nie działo... Wtedy siadłam na spokojnie przed kompem i zaczęłam szukać pomocy m.in. u was na forum... Zainstalowałam sobie MiuiPolska. Wszystko pięknie ładnie - polski język jest, kliknięcie na Sklep Play już działa, ale... Pojawia się ekran logowania: standardowe pytanie czy zalogować się na konto istniejące czy nowe. Oczywiście wybieram istniejące. Loguję się na siebie, pojawia się okno, że należy zalogować się przez przeglądarkę - ok, pojawia się ekran weryfikacyjny - sms dostaję od razu, wpisuje numer, zaznaczam, że nie chcę znowu weryfikować tego urządzenia - udało się - w przeglądarce jestem zalogowana. I tu pojawia się problem... Klikając w trzy kropki i wybierając "zakończ logowanie w przeglądarce' przenosi mnie znowu na ekran logowania.... i tak do usr***nej śmierci......... Loguje się milionowy raz i nic... Sprawdzałam w ustawieniach powiązane konta - Google nie ma a jak próbuję je stworzyć to problem jest taki sam (nie dziwi mnie to w końcu to to samo...) Szlag jasny mnie już trafia i już mam dość... Ratujcie! Bardzo Was proszę Zuz
Nezumi Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Prawdopodobnie pobrałaś aktualizację z chin... Polecam wipe+Instalacja MIUIPolska.
Bullsblood Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Pewnie zainstalowalas chińczyka. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
zireael1989 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 Pobrałam aktualizację stąd: https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347822114
Nezumi Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Pobrałam aktualizację stąd: https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347822114 http://miuipolska.pl/miui-v6/ Tutaj masz wszystkie aktualizacje MIUIPolska. Zwykła aktualizacja z MIUIPolska x.x.x na MIUIPolska y.y.y nie ma prawa nic skopać, więc albo zainstalował Ci się chińczyk, albo instalacja Xiaomi.eu na MIUIPolska także nie jest wskazane, nie wiem, nigdy czegoś takiego nie robiłem. Wyczyść dane aplikacji Google Play, a następnie spróbuj się zalogować, być może pomoże... Najpewniejsze będzie zrobienie po prostu wipe (powrót do fabrycznych).
zireael1989 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 Czyszczenie danych wcześniej nie pomogło niestety... Spróbuję jeszcze raz zainstalować MiuiPolska Może to wystarczy No i niestety... Wgranie oprogramowania nie pomogło. Zrobiłam wipe i... też nie pomogło. Problem się powtarza... Jakieś pomysły co teraz? Zostałam trochę na lodzie... Fajny telefon z dużą pamięcią i brak możliwości zainstalowania apek xD
Nezumi Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Ciężko mi powiedzieć co się skopało, jeżeli wipe, czyszczenia, instalacje nic nie dają, to... MiFlash i do przodu . PS. Próbowałaś może zalogować się do konta google na angielskiej wersji aplikacji? Zmień język systemu na angielski i spróbuj się zalogować, jak będzie to samo to MiFlash.
zireael1989 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Opublikowano 8 Października 2015 Właśnie spróbowałam i nic to nie dało... Logowanie niczym matrioszka - non stop to samo się powtarza... ;(
Bullsblood Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Przejedz go miflashem a później wgraj miui polska Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 A ten wyłącz może weryfikację 2 etapową na koniec google przez kompa, a potem normalnie zaloguj się przez google play. Jak już jesteś po instalacji polskiego romu i wipe to doinstaluj to: http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-8-1-15-2250156-012-android-apk-download/u mnie po wipe brakowało GMS i nie mogłem się zalogować. Ja bym jednak zaczął od instalacji gms.
zireael1989 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 Już kompa wyłączyłam wczoraj i na forum nie wchodziłam, ale... udało się! Wystarczyło wyłączyć weryfikację dwuetapową i wtedy od razu się udało... Niepotrzebnie wipe zrobiłam w sumie, ale nic to! Na błędach człek się uczy Przynajmniej spokojniej mi się spało xD Wszystkim dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi