Veis Opublikowano Piątek o 09:12 Opublikowano Piątek o 09:12 Cześć, Mniej więcej raz dziennie po wyłączeniu telewizora nie da się go ponownie włączyć pilotem. Pilot w ogóle nie reaguje. Jedynym sposobem jest wyjęcie wtyczki telewizora z gniazdka i podłączenie jej ponownie. Dopiero wtedy pilot znowu działa normalnie. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Myślałem że to jakiś odosobniony przypadek ale to już się robi wkurzające każdego dnia. Dzieki za porady 1
Netoper Opublikowano Piątek o 09:35 Opublikowano Piątek o 09:35 Bateria sprawna?Spróbuj odparować pilota, po tym odłączyć TV z gniazdka na 15- 20 sekund, włącz i sparuj od nowa pilota.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Człowiek Kierowca Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) MiTV-MZTU0 - 50 cali Działał przez kilka miesięcy bez zarzutu. Od tygodnia mam te same objawy. Reset fabryczny robiłem 2 razy. Nie pomogło. Pełne rozładowanie przez przytrzymanie włącznika na 30 sekund po odłączeniu zasilania również robione wielokrotnie. Baterie w pilocie sprawdzałem różne, ale za każdym razem wystarczy wyjąć wtyczkę z gniazdka i pilot działa bez ponownego parowania. Na jednym z forów znalazłem info, że ustawienie HDMI-CEC gryzię się jakimś cudem z BT, więc sprawdziłem i również bez skutku. Wykonywałem też czyszczenie danych dla bluetooth i Android TV Remote Service. Również zero efektu. Kupiłem też dla testu innego pilota, rzekomy zamiennik do tv xiaomi, ale nie udało mi się go nawet sparować więc odpuściłem temat. Zakładam, że weszła jakaś aktualizacja która robi problemy i powoli zaczyna mnie to irytować, że rozważam oddanie obecnego i kupienie TV innego producenta... Edytowane 14 godzin temu przez Człowiek Kierowca
pawelt Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Dziwne ja na zamiennikach działam już od paru lat ale.... fanfary.... nie sparujesz nowego pilota jeżeli stary jest aktywny. Czyli najpierw wyjmij ze starego baterie potem paruj nowego inaczej nic nie zdziałasz. Co do baterii to nie wiem dlaczego ale takie nowe najtańsze alkaline nie działają prawidłowo tak pilot traci często zasięg. Tak samo jak włożę niby tylko raz używane baterie. Nie nie da się ich oszukać. Jak chcesz mieć zapasowego pilota wgraj google tv sparuj i to świetnie działa co ciekawe masz obsługę pełnej klawiatury z fona. Na polskim community przy okazji nowych boxów i stickow pokazałem jak wejść do sklepu google play na tv (mimo że go nie widać nadal istnieje) i tam sprawdzić aktualizacje bardzo często okazuje się że jest dużo aktualizacji apek systemowych m.in pilota.
FromWP Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 3 godziny temu, pawelt napisał(a): nie wiem dlaczego ale takie nowe najtańsze alkaline nie działają prawidłowo Często najtańsze alkaliczne bywają lepsze od najdroższych firmowych. W tym przypadku to nie wina baterii tylko błędów oprogramowania tv. Dodatkowo wraz ze wzrostem temperatury otoczenia też problemów sprzętowych. Mój stary Xiaomi TV pro tez czasami się wieszał i pomagało tylko fizyczne odłączenie od sieci. Problem rozwiązałem połowicznie, podłączyłem go przez "inteligentne" gniazdko wi-fi. Mogę zresetować telefonem, przynajmniej nie trzeba wstawać. Ale tv typu Xiaomi, TCL będę raczej w przyszłości omijał. Niby obraz a w przypadku Xiaomi nawet dźwięk w stosunku jakość cena bdb, ale oprogramowanie itd kuleje.
Człowiek Kierowca Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, pawelt napisał(a): Jak chcesz mieć zapasowego pilota wgraj google tv sparuj i to świetnie działa co ciekawe masz obsługę pełnej klawiatury z fona. Na polskim community przy okazji nowych boxów i stickow pokazałem jak wejść do sklepu google play na tv (mimo że go nie widać nadal istnieje) i tam sprawdzić aktualizacje bardzo często okazuje się że jest dużo aktualizacji apek systemowych m.in pilota. Skoro wspomniałeś o Google TV to również nie działa jak powinno. Nie da się zmienić kanałów, gdzie na starszym telewizorze normalnie przełączało strzałkami góra-dół. Czy mógłbyć podlinkować ten sposób na wejście do sklepu google play? W tv sprawdzam aktualizacje w dwóch miejscach, w systemie i jest jeszcze druga w prywatności, więc chyba sporo rzeczy mam aktualne. Ale mogę się mylić.
Rekomendowane odpowiedzi