Kacper Skrzypek Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.305.0.WPMCNXM dla telefonu POCO F8 Ultra / REDMI K90 Pro Max (nazwa kodowa myron). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_MYRON_OS3.0.305.0.WPMCNXM_16.zip/download https://miuipolska.pl/hyperos-3-0-300-co-wnosi-nowa-beta-systemu-xiaomi/ ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu ja już wrzuciłem - na razie wszystko luks ... sygnatury zabezpieczeń xiaomi są marcowe - więc tu info dla ewentualnie chętnych do downgrade do wersji 303 że się nie da ...
zibino Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Master napisał(a): ja już wrzuciłem - na razie wszystko luks ... sygnatury zabezpieczeń xiaomi są marcowe - więc tu info dla ewentualnie chętnych do downgrade do wersji 303 że się nie da ... A działa ci aparat? bo u mnie niechce Coś totalnie spiep... bo nawet SGCAM nie działa Edytowane 18 godzin temu przez zibino
Cinek2000 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Z tego co czytałem ludziom po aktualizacji nie działa faktycznie aparat. A mi nawet się rok nie chce zainstalować bo twrp mam chyba zaszyfrowane bo sdcard katalog jest u mnie pusty i nie pamiętam co się już robiło.
zibino Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Cinek2000 napisał(a): Z tego co czytałem ludziom po aktualizacji nie działa faktycznie aparat. A mi nawet się rok nie chce zainstalować bo twrp mam chyba zaszyfrowane bo sdcard katalog jest u mnie pusty i nie pamiętam co się już robiło. TWRP jest jescze niedopracowany i trzeba użyć pendriva żeby coś wgrać Edytowane 18 godzin temu przez zibino
Cinek2000 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Ok, myślałem że jak twrp działa to odruchowo chciałem już przez niego. To lecę do kompa w takim razie. Już myślałem że będzie trzeba coś kombinować...
Master Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) z apka aparatu faktycznie coś nie tak ... dopiero co zerknąłem ... nie ma podglądu obrazu i sama się zamyka po jakimś czasie 🙃 poza tym problemów nie zauważyłem ... standardowe opcje - czyli czyszczenie cache / danych nic nie pomagają ... na tyle na ile sprawdziłem w memeos enhancer to apka aparatu jest w najnowszej wersji ... a jeśli chodzi o twrp to zostaje zaczekać na nowsza wersję ... która - oby - działała już w pełni poprawnie ... Edytowane 16 godzin temu przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Biblioteki aparatu są dużo większe niż w poprzednich wersjach i na razie niestety ROM nie będzie publikowany. Xiaomi stwarza niepotrzebne kłopoty ze wsparciem zarówno modelu chińskiego, jak i globalnego... Czekamy na nowego Globala, póki co nie będzie to nie będzie rebuildu.
zibino Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 52 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Biblioteki aparatu są dużo większe niż w poprzednich wersjach i na razie niestety ROM nie będzie publikowany. Xiaomi stwarza niepotrzebne kłopoty ze wsparciem zarówno modelu chińskiego, jak i globalnego... Czekamy na nowego Globala, póki co nie będzie to nie będzie rebuildu. Czyli trzeba postawić system od nowa jeśli chce się mieć działający aparat?
Master Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 10 minut temu, zibino napisał(a): Czyli trzeba postawić system od nowa jeśli chce się mieć działający aparat? w tej sytuacji tak ... na to wygląda niestety ...
Cinek2000 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Kurde teraz żałuję że zaktualizowałem...
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Niestety trzeba na czysto. Mi też się to nie podoba, Igor z xiaomi.eu najwyraźniej nie zwrócił na to uwagi przed publikacją.
Cinek2000 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Czyli nawet czekanie na nową wersję nic nie pomoże? Eh szkoda :/
Kacper Skrzypek Opublikowano 58 minut temu Autor Opublikowano 58 minut temu Tak jak pisałem, rebuildu nie będzie, póki nie będzie nowego Globala, a kiedy będzie Global - to zalezy od Xiaomi.
Master Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu ja nie sprawdziłem aparatu po instalacji ... nawet mi do łba nie przyszło że może tu być problem 🙃 często z tego nie korzystam ... ale co zauważyłem też po czasie to że z odblokowaniem paszczą jest problem ... bo nie zaskakuje - a działo luks ... szkoda że nie można downgrade zrobić ... nie chce mi się od nowa wszystkiego robić to chyba zaczekam na nową wersję 🙃 ale poza tym działa wszystko oki ...
Rekomendowane odpowiedzi