atlantydas Opublikowano Piątek o 10:23 Opublikowano Piątek o 10:23 witam, W poco F6 chcialem zaktualizowac do najnowszego softa OS3.0.7.0.WNPCNXM_16. Niestety w trybie fastboot i wybraniu pliku "windows_install_upgrade" pojawia sie komunikat w cmd :bin\windows\fastboot.exe not found. Co robie źle? pozdrawia
Master Opublikowano Piątek o 15:02 Opublikowano Piątek o 15:02 (edytowane) moze cos nie tak z ta wersja romu? sprawdz czy masz w tym katgalogu plik fastboot ... zawartosc BIN/WINDOWS to jak w zalaczeniu a ten komunikat wywala bo tak jest w tym pliku wykonywalnym jak nie bedzie tego pliku w katalogu BIN/WINDOWS to wrzuc go tam z innego romu i powinno byc git ... albo szybciej - on powinien byc tez w katalogach dla linuxa i macos ... a jak tam nigdzie nie bedzie no to z innego romu ... Edytowane Piątek o 15:09 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano Piątek o 15:08 Opublikowano Piątek o 15:08 Na pewno rozpakowałeś paczkę? Jeśli tak, to czy rozpakowałeś całą paczkę?
atlantydas Opublikowano Piątek o 19:14 Autor Opublikowano Piątek o 19:14 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Na pewno rozpakowałeś paczkę? Jeśli tak, to czy rozpakowałeś całą paczkę? rozpakowalem cala dwukrotnie 4 godziny temu, Master napisał(a): moze cos nie tak z ta wersja romu? sprawdz czy masz w tym katgalogu plik fastboot ... zawartosc BIN/WINDOWS to jak w zalaczeniu wszystkie 3 pliki sa jak na screenie
Master Opublikowano Piątek o 19:48 Opublikowano Piątek o 19:48 (edytowane) a nie miałeś może jakiegoś komunikatu o błędach przy rozpakowaniu? ja bym pobrał jeszcze raz ... bywało już że były biedy przy pobieraniu i potem różne cuda się działy 🙃 możesz też ściągnąć z innego serwera (mirrora) ot tak na wszelki wypadek ... też radził bym paczkę z romem wypakować na główny dysk c lub d lub co tam masz i zmienić nazwę katalogu na krótką ... np ROM i wtedy uruchomić skrypt Windows upgrade ... nie wiem czy to pomoże - ja tak zawsze robię 🙃 bardziej może stare przyzwyczajenie ... jeśli pliki są w katalogu a pojawia się ten komunikat to może właśnie być jakiś błąd przy rozpakowaniu / błąd pobierania ... ale też może być problem z samym romem - też już bywały takie sytuacje ... wtedy jest robiona nowa paczka i pojawia się za jakiś czas - zazwyczaj krótki - do pobrania ... spróbuj może jeszcze skopiować plik fastboot z innego katalogu i wrzucić go - zastąpić - ten plik który teraz masz w katalogu Windows ... może to pomoże ... no jest jak widać kilka wariantów 🙃 Edytowane Piątek o 19:50 przez Master 2
kris68 Opublikowano Piątek o 20:17 Opublikowano Piątek o 20:17 Jest dokładnie tak, jak radzą @Kacper Skrzypek i @Master. Ze 2 razy tak miałem, że ściągałem plik 3 razy z różnych mirrorów i dopiero 3 zadziałał poprawnie, dlaczego nie dociekałem. No i tak jak mi kiedyś doradził @Master rozpakowywuję na dysk C i często skracam nazwę na krótką i zawsze rusza. Teraz mnie to omija z przyczyn niezależnych ode mnie, bo byłem zmuszony zablokować bootloader. Ale może kiedyś się odmieni albo kupię nowy model.... kto to wie. 1
atlantydas Opublikowano Piątek o 21:20 Autor Opublikowano Piątek o 21:20 (edytowane) 1 godzinę temu, Master napisał(a): a nie miałeś może jakiegoś komunikatu o błędach przy rozpakowaniu? ja bym pobrał jeszcze raz... ja bym pobrał jeszcze raz ... bywało już że były biedy przy pobieraniu i potem różne cuda się działy 🙃 Przed zalozeniem tego watku pobralem 2 krotnie z glownego źrodła i rozpakowalem. Gdyby były błedy podczas rozpakowania to suma kontrolna wywali error. Godzinę temu, kris68 napisał(a): Jest dokładnie tak, jak radzą @Kacper Skrzypek i @Master. Ze 2 razy tak miałem, że ściągałem plik 3 razy z różnych mirrorów i dopiero 3 zadziałał poprawnie, dlaczego nie dociekałem. No i tak jak mi kiedyś doradził @Master rozpakowywuję na dysk C i często skracam nazwę na krótką i zawsze rusza. Teraz mnie to omija z przyczyn niezależnych ode mnie, bo byłem zmuszony zablokować bootloader. Ale może kiedyś się odmieni albo kupię nowy model.... kto to wie. pobralem jeszcze raz ale z innego źrodła tytm razem na dysk systemowy i poszło od razu. dziękuję za pomoc @Master @kris68 Zastanawiam się, co było przyczyną? Edytowane Piątek o 21:27 przez atlantydas
Netoper Opublikowano Piątek o 22:14 Opublikowano Piątek o 22:14 Wcześniej żeś próbował np z pulpitu instalować czy z folderu download/pobrane?Najczęściej w tym jest właśnie problem, bo nawet instrukcje od Xiaomi sugerują żeby działać bezpośrednio na głównym dysku.Kolejnym powodem jest zbyt długa ścieżka dostępu i/lub znaki specjalne w ścieżce dostępu.Błędy w uszkodzeniu pliku przy pobieraniu owszem też potrafią się zdarzać ale to jest marginalne.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
atlantydas Opublikowano wczoraj o 02:55 Autor Opublikowano wczoraj o 02:55 (edytowane) 4 godziny temu, Netoper napisał(a): Wcześniej żeś próbował np z pulpitu instalować czy z folderu download/pobrane? Najczęściej w tym jest właśnie problem, bo nawet instrukcje od Xiaomi sugerują żeby działać bezpośrednio na głównym dysku. Kolejnym powodem jest zbyt długa ścieżka dostępu i/lub znaki specjalne w ścieżce dostępu. Błędy w uszkodzeniu pliku przy pobieraniu owszem też potrafią się zdarzać ale to jest marginalne. Wcześniej zawsze bez problemu instalowałem z dysku D z foldera w którym wypakowaniu pliki. Teraz to samo tylko z dysku systemowego C. podczas wypakowywania sprawdzana jest sumą kontrolna także nie ma szans, że przejdą jakiś błędy Problem się rozwiązał jak pobrałem z innego mirrora także myślę, ze to było przyczyną. Edytowane wczoraj o 03:02 przez atlantydas
Rekomendowane odpowiedzi