Skocz do zawartości
  • 0

Kopia zapasowa systemu MIUI - przywracanie kontaktów

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Działając na wersji 5.9.24 zrobiłem Kopia zapasowa systemu MIUI, sflashowałem telefon (z pełnym czyszczeniem, także storage), wgrałem od zera chiński system w wersji MiFlash, a potem polskie MIUI 5.9.24, czyli to samo, na którym kopię wcześniej wykonałem.

Problemy:

1. kontakty przywróciły się bez zdjęć!

2. konto Google nie przywróciło się w ogóle

3. wykaz połączeń nie przywrócił się za 1. razem, ale gdy powtórzyłem operację - pojawił się.

Najbardziej bolesny jest oczywiście problem nr 1. Nie wie ktoś, czemu tak się stało?

Poza tym, ewidentnie mam teraz mniej miejsca w pamięci wewn., mimo że telefon jest pusty. Tak około 1 GB mniej.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nie używam konta Xiaomi ;)

Wcześniej jednak wielokrotnie przywracałem kontakty z plików lokalnych "Kopii zapasowej MIUI". Zawsze zdjęcia były. Teraz - nie ma.

Przy czym w samym pliku Kontakty i Dialer(com.android.contacts).bak na bank one są, bo to widać po jego rozmiarze (6MB). Z kolei gdy teraz robię backup (gdy zdjęć nie ma) to ten plik ma tylko 80KB. Problem więc raczej z przywracaniem.

Może zachowam ten plik (6MB) i spróbuję za jakiś czas, po aktualizacjach, może jest akurat jakiś błąd, który usuną...?

• 0
Opublikowano (edytowane)

EDIT:

Jednak nie ma tego złego :) Zacząłem od zera ręcznie dodawać fotki do kontaktów i nastąpiła bardzo przyjemna niespodzianka - Gmail zaczął pokazywać zdjęcia nadawców (oczywiście tylko tych których mam w kontaktach z wpisanymi mailami + dodanym zdjęciem) przy wątkach w poczcie! A miałem z tym problemy od nie wiem już sam jak dawna i bardzo mi tego brakowało. Pisałem zresztą o tym na forum już nie raz i zawsze byłem zbywany odpowiedziami typu "to wina Gmaila". A jednak to była wina MIUI.

Edytowane przez latet
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Robiłem full wipe telefonu,oczywiście kopia zrobiona,ale nieprzywróciło kontaktów z konta xiaomi,co może być nie tak?

Nie wiem, ale ten wątek nie dotyczy kopii robionej przez konto Xiaomi :smile:

(spoko, nie w sensie "pisz gdzie indziej", ale w sensie, że to są dwie różne rzeczy, zaznaczam to, aby początkujący, ktorzy to przeczytają, mieli jasność :)

Edytowane przez latet
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...