Skocz do zawartości

POCO F6 Pro / Redmi K70 - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.9.0.WNKCNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.9.0.WNKCNXM dla telefonu POCO F6 Pro / Redmi K70 (nazwa kodowa vermeer).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_VERMEER_OS3.0.9.0.WNKCNXM_16.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wskoczyłem na z HyperOS 217 na OS3.0.2.0 i od razu na tą wersją. Pojawiły się następujące pytania i uwagi:

1. W systemie używam trybu ciemnego. Teraz po rozwinięciu belki włączone opcje (bt, wifi, tryb samolotowy itp.) są podświetlone na biało co bardzo razi. To normalne, że tak jest w tej wersji?

2. W galerii (chyba podczas edycji) można było pobrać wtyczki SI i póxniej tworzyć zdjęcia utworzonych profili. Zostało to wycięte bo nie moge tego znaleźć? Nawet nie widzę zdjęć utworzonych w ten sposób.

3. Jest jakiś obecnie działający sposób na używanie Revolut? Nie mam problemu z innymi aplkacjami bankowymi. Chyba jeszcze tylko apka od Maca nie działa :P 

4. Często pojawia się problem z wyświetlaniem odtwarzanej muzyki. Chodzi o to co pojawia się u góry ekranu nba środku. Np. właczam youtube przez Przeglądarkę, zatrzymuje muzykę, nawet zamykam tą kartę, a u góry dalej jest ikona. Po kliknięciu i rozwinięciu nie można jej "przesunąć" żeby ją usunąć. Przeglądarka Brave.

Opublikowano

1. Niestety tak, to "feature" HyperOS 3 ogółem.

2. Nie mam co prawda POCO F6 Pro, ale wtyczki powinny nadal być w edytorze, chyba że Xiaomi coś zmieniło w kwestii dostępności dla tego modelu. 3 kropki > Zarządzaj wtyczkami.

4. Jeśli dobrze rozumiem, jak zreprodukować problem (otwieram YT, włączam sobie coś, wychodzę, zatrzymuję, wracam, zamykam kartę) to nie mam takiego problemu u siebie na Brave. Przydałoby się jakieś nagranie.

Opublikowano (edytowane)

2. No właśnie mam tylko:

image.png.3c0513d3e153ef53a0ee66d9e9d6528b.png
A pamiętam, że tamta wtyczka miałą prawie 1 GB.

Co więcej to w edycji "Ultra HD" mi nie działa. Cały czas "Wystąpił błąd. Poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie."

3. A jak ten temat?

4. Podejrzewam, że tutaj kwestia jest ilości otwartych kart (ponad 700), więc temat raczej dotyka promila ludzi ;)

Edytowane przez Pabian
Opublikowano
41 minut temu, Pabian napisał(a):

3. A jak ten temat?

Specjalnie nie wspominałem, bo zwyczajnie nie wiem. Być może da się coś zrobić z rootem i modułami w odpowiedni sposób (jest na ten temat wątek w Tutorialach), ale osobiście nie testowałem.

42 minuty temu, Pabian napisał(a):

A pamiętam, że tamta wtyczka miałą prawie 1 GB.

Co więcej to w edycji "Ultra HD" mi nie działa. Cały czas "Wystąpił błąd. Poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie."

To niestety nie kojarzę, o jaką wtyczkę może chodzić. 

Co do błędu - funkcja jest online, więc problem leży gdzieś po stronie serwerów Xiaomi. Nie wiem, czemu odrzucają żądania, zwracając błąd 413, ale to raczej nie jest problem po naszej stronie.