Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.23.0.WPMCNXM dla telefonu POCO F8 Ultra / REDMI K90 Pro Max (nazwa kodowa myron). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_MYRON_OS3.0.23.0.WPMCNXM_16.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Jak będę mieć fona to wrzucę ... Na razie nie ma jak 🙃 za to wrzucam changeloga dla tej wersji ... System Zoptymalizowano ładowanie w niektórych scenariuszach Naprawiono sporadyczne problemy z rozgrywką lub awarie w Strefie 0 Naprawiono sporadyczne problemy z zacinaniem się gry Call of Duty w niektórych scenariuszach Naprawiono problemy z automatycznym odblokowywaniem niektórych marek pojazdów elektrycznych po ponownym zbliżeniu się do nich po ich odsunięciu Naprawiono nieprawidłowe restarty w niektórych scenariuszach Naprawiono sporadyczne problemy z hałasem w niektórych scenariuszach Wprowadzono poprawkę bezpieczeństwa ze stycznia 2026 r. w celu zwiększenia bezpieczeństwa systemu Aparat Dodano możliwość robienia dynamicznych zdjęć podczas nagrywania Dodano konfigurowalny układ funkcji; układy funkcji paska górnego i paska menu można skonfigurować według potrzeb Ps. Jako że mam już fona to wrzuciłem ta wersję w trybie first install - serwis xiaomi pomimo moich próśb wywalił xiaomi EU wrzucil globala i zrobił locka 🙃 więc zrobiłem unlocka ponownie no i wróciłem do właściwego stanu ... Na razie nie mam uwag co do tej wersji - wszystko wygląda w porządku ... Poprawki bezpieczeństwa od xiaomi styczniowe Edytowane 3 Lutego przez Master
zibino Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Nie działa opcja w-Opcje programisty- Rozszerzone menu zasilania (3-way reboot) tzn nie działa od początkowych wersjach Xiaomi eu tego telefonu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego 57 minut temu, zibino napisał(a): Nie działa opcja w-Opcje programisty- Rozszerzone menu zasilania (3-way reboot) tzn nie działa od początkowych wersjach Xiaomi eu tego telefonu. Mogę prosić o log z próby wywołania tego menu/jakichś opcji w nim? https://xiaomi.eu/community/threads/logging-with-adb-logcat.63684/
zibino Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Nie jestem dobry w te klocki ale spróbuję https://www.mediafire.com/file/19xwjsenul02phy/log_myron_OS3.0.23.0.WPMCNXM.txt/file nie działa tylko gdy przełącze w tryb Fasboot lub recovery Edytowane 1 Lutego przez zibino
Master Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Taka kwestia techniczna co do działania przytrzymania przycisku zasilania przez 0.5 sekundy - to działa na tej wersji? U mnie nie ma żadnej reakcji ... Po przełączeniu na tą drugą opcję obok - czyli power + volume 3 way z opcji programisty się wyświetla ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego Nie masz włączonego Gemini? Jeśli masz wyłączone Gemini, a mimo to dalej się nie wyświetla, to zrób log.
Master Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie masz włączonego Gemini? Jeśli masz wyłączone Gemini, a mimo to dalej się nie wyświetla, to zrób log. Te wszystkie Gemini i asystenty zawsze od razu wywalam ... Zobaczę jeszcze w ustawieniach Googla co tam mam - musiałem wrzucić system na nowo - bo mi dziady w serwisie postawili globala i zrobili locka ... 🙃 Ustawienia wyglądają tak jak w załączeniu Ps. Z tym przyciskiem power to już był jakiś dziwny problem na poprzednim romie - też robiłem logi - wtedy pomimo tego że było to menu 3 way to wybór jednej z opcji powodował wyświetlenie dziwnego monitu - wrzucałem screena jak pamiętam ... Ps2 wywaliłem w ustawieniach Google wszystko co było związane z tymi asystentami ... Nic to nie zmienia w sytuacji ... Zaczęło działać ... Może po restarcie fona ... Trudno powiedzieć ale teraz po chwilowym przytrzymaniu jest tak jak powinno być - ładnie startuje 3 way ... 🙃 Edytowane 4 Lutego przez Master
Master Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Na tej wersji romu mam taki komunikat w galerii jak w załączeniu - na poprzedniej wersji tego nie miałem - możliwe że to coś związane z debloatem - ale w sumie mam zrobione to samo co poprzednio - plus trzy dodatkowe usługi - nie powinny z tym kolidować ale jeszcze je włączę na wszelki wypadek ... To pojawia się tylko po wejściu do galerii - w innych miejscach się nie pojawiło ... Update - też pojawia się przy innych otwartych apkach np. smsy czy zakładka Discover ... Przywrócenie tych dodatkowych wywalonych usług nic tu nie zmieniło - też restart fona ... znalazlem opis podobnego problemu gdzies na rededicie - tam pomogl na to update systemu do nowszej wersji - wiec moze to tylko chwilowa bieda na tej wersji romu ... bo jak wspomnialem - na poprzedniej ani razu ten komunikat sie nie pokazywal ... tam jeszcze znalazlem przelacznik to lacznosci w dodatkowych ustawieniach - teraz jest to wylaczone - ale wlaczenie nie pomaga na ta sytuacje ... Ps. Wyczyściłem jeszcze cache i dane galerii - zobaczę czy to coś da ... 🙃 Edytowane 9 Lutego przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego Wyślij zrzut ekranu z opcji Pokaż treść błędu.
Master Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 16 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Wyślij zrzut ekranu z opcji Pokaż treść błędu. no wlasnie to u mnie sie nie pokazuje ... podejrzewam ze to przez jakas usluge wywalona w debloat ... zaraz popatrze co tam mam usuniete i sprobuje zrobic Przywróciłem trzy usługi związane z raportowaniem i to jest coś takiego ... Edytowane 9 Lutego przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego Podejrzewam (bo pewności nie mam), że to przez brak Usług łączności (com.milink.service) bądź Usług łączności między urządzeniami (com.xiaomi.mirror).
Master Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Podejrzewam (bo pewności nie mam), że to przez brak Usług łączności (com.milink.service) bądź Usług łączności między urządzeniami (com.xiaomi.mirror). Milinka nie wywalalem ... Mirror tak i ile pamiętam ... Zaraz to przywroce ... I dam znać 🙃 mirrora zawsze wywalam w debloat - na poprzedniej wersji romu tez byl wywalony - i nie bylo tego komunikatu ... a milink jest caly czas - tego nie ruszalem ... ogolnie zastanawia mnie to, ze mam w debloat wywalone dokladnie to samo co poprzednio ... plus trzy uslugi - ale dzisiaj je wlaczylem na nowo i zrobilem restart fona - to nie zmienilo sytuacji wiec to nie ich wina przywrocenie mirror nic nie daje - dalej jest to samo ... Edytowane 9 Lutego przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego Okej, spojrzałem do kodu. Brakuje com.xiaomi.mi_connect_service.
Master Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Okej, spojrzałem do kodu. Brakuje com.xiaomi.mi_connect_service. Luks - usługa przywrócona - dam znać w update czy pomogło ... Zaktualizuje też swoją listę w dyskusji o aplikacjach żeby był porządek 🙃 update - wyglada ze jest wszystko oki - lista w temacie debloat zaktualizowana - wywalilem ta pozycje ... Jeszcze takie pytanie - ta łączność co widać na zrzucie ekranu to powinno być włączone czy niekoniecznie? Edytowane 9 Lutego przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego Nie grzebałem nigdy w ułatwieniach dostępu poza autouzupełnianiem Bitwardena, więc jeśli w niczym to nie przeszkadza (a raczej nie, bo też mam wyłączone), to może być Wyłączone w tym konkretnym menu.
Master Opublikowano Środa o 13:14 Opublikowano Środa o 13:14 w ogóle to zauważyłem że jest już nowy chiński ROM na f8 ultra ... wersja OS3.0.303.0.WPMCNXM - to oznaczenie dotyczy już tej wersji hypera 3.1? durne te oznaczenia ... ale to i było już tak poprzednio 🙃
Master Opublikowano Czwartek o 10:07 Opublikowano Czwartek o 10:07 (edytowane) mam powiadomienie o nowej wersji ale oznaczenie ma takie samo jak ta wersja 23 ... rebuild? pobierać to i wrzucać? czy zaczekać na 3.1? Edytowane Czwartek o 10:08 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano Czwartek o 13:44 Autor Opublikowano Czwartek o 13:44 To jest rebuild głównie dla osób z chińską wersją tego modelu, poprawki dot. aparatu bo tam były problemy.
Master Opublikowano Czwartek o 13:48 Opublikowano Czwartek o 13:48 (edytowane) 11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To jest rebuild głównie dla osób z chińską wersją tego modelu, poprawki dot. aparatu bo tam były problemy. no tak podejrzewałem ... można pominąć ... tylko trzeba monity wyłączyć bo się drze ciągle że nowa wersja 🙃 czekamy więc dalej na 3.1 ... w ogóle dziwnie się zachowuje updater - bo jest monit o nowej wersji a jak wejdę w apke to tam klikam i jest komunikat że mam już najnowsza ... ale jak wejdę z monitu / powiadomienia to można pobierać ta nowa ... tak trochę dziwnie ... 🙃 tak jak widać na zrzutach ... jeszcze się zastanawiam czemu czasami wywala adgurada ... bywa że mignie ten komunikat że aplikacja przestała działać i rozłącza VPN ... nie pamiętam takich sytuacji na poprzednim fonie ... może to wina po stronie hyper 3ki ... a może coś z tą apka ... ogólnie jakoś to nie przeszkadza ale zastanawiające ... oczywiście dałem mu autostarta zablokowałem w ramie i wyłączyłem oszczędzanie baterii ... Edytowane Czwartek o 13:58 przez Master
zibino Opublikowano Czwartek o 17:39 Opublikowano Czwartek o 17:39 Warto zainstalować, poprawiono menu zasilania można przejść do Fastboot lub recovery i w opcji Ostatnie aplikacje doszło ustawienie -w stosie.
Rekomendowane odpowiedzi